خبرگزاری کار ایران

سخنگوی صنعت آب:

کاهش ۲۱ درصدی بارندگی نسبت به پارسال/ تهران در اولویت تامین اضطراری آب شرب قرار گرفت

کاهش ۲۱ درصدی بارندگی نسبت به پارسال/ تهران در اولویت تامین اضطراری آب شرب قرار گرفت
کد خبر : ۱۴۳۵۴۷۳

سخنگوی صنعت آب گفت: در مدت مشابه سال گذشته ما ۶۱ میلیمتر متوسط بارندگی در کل کشور داشتیم که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد منفی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عیسی بزرگ‌زاده در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری متوسط میزان بارش در کل کشور ۴۸ میلیمتر بوده است، اظهار داشت: این میزان بارش نسبت به متوسط ۵۵ ساله که رقم آن ۸۰ میلیمتر بوده ۴۰ درصد عقب ماندگی را نشان می دهد.

وی افزود: در مدت مشابه سال گذشته ما ۶۱ میلیمتر متوسط بارندگی در کل کشور داشتیم که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد منفی است.

سیستان و بلوچستان، مشهد، گلستان و تهران در شرایط اضطراری تامین آب شرب

سخنگوی صنعت آب در ادامه گفت: با توجه به شرایط بارندگی برای شهرهای سیستان و بلوچستان، مشهد ، گلستان و تهران شرایط اضطراری و اولویت تامین آب شرب در نظر گرفته‌ایم.

وی بیان داشت: از جمله اقدامات اساسی برای تامین آب شرب شهرهای یاد شده اینکه بودجه را سمت پروژه های متعارف هدایت کنیم و یا اینکه اگر خط انتقال لازم است اجرایی کنیم که در مرود تهران اجرای خط انتقال لار به تهران یا طالقان به تهران است و یا اینکه باید انعطاف پذیری شبکه را اضافه کنیم و یا اینکه اتصالات شرق و غرب را برقرار کنیم و همچنین گام دیگر مدیریت مصرف و کاهش هدررفت است یعنی تلاش کنیم که شهروندان را در این راستا همراه کنیم.

بزرگزاده بارش در استاهای قم، فارس، هرمزگان، مرکزی، زنجان، خراسان رضوی، تهران، البرز، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان را با ۵۰ درصد اختلاف نسبت به بلندمدت و کاهش شدید عنوان کرد.

وی افزود: باید در این شهرها مدیریت مصرف و طرح های تامین آب در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه رتبه بارش در سال جاری ۴۵ از ۵۵ سال است، افزود: یعنی در یک دوره ۵۵ ساله همچنان ۱۰ سال از امسال بارندگی کمتری داشته اند، بعبارت دیگر درصد تحقق بارش در سال جاری ۱۹ درصد بوده در حالی که در شرایط نرمال باید ۲۹ درصد بود. ضمن اینکه باید گفت در دی ماه میزان بارش نسبت به نرمال شرایط بسیار بدتری داشته است.

سخنگوی صنعت آب گفت: در حال حاضر سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲۵ درصد، زاینده رود ۲۲ درصد، و تهران ۱۴ درصد پرشدگی دارند.

اوضاع سامانه شرق تهران بدتر از غرب

وی تاکید کرد: در حال حاضر اوضاع سدهای شرق تهران از غرب بدتر است، یعنی در مجموع سه سد لار، لتیان، ماملو، (سامانه شرق تهران) نسبت به پارسال ۲۲ میلیمتر بارش کمتر و در غرب تهران ۳۲ میلیمتر بیشتر است. بنابراین باید انعطاف پذیری ایجاد کرده و سراغ مدیریت مصرف برویم.  

تهرانی‌ها کنار وزارت نیرو بایستند

وی از شهروندان تهرانی خواست با ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش مصرف کنار وزارت نیرو بایستند تا از کم بارشی عبور کنیم.

بزرگزاده با بیان اینکه جیره بندی آب در تهران در دستور کار نیست، اظهار داشت: اکنون در اکثر استانهای کشور با کمبود بارش مواجهیم در بخش کشاورزی با تنش آبی در بخش شرب پاسخ برای تامین آب شرب طراحی و اجرا و آغاز شده است و گزارش هایی در این رابطه به مسئولین و مردم ارائه خواهد شد.

برنامه تامین مالی برای طرح های اضطراری

وی افزود: وزارت نیرو پاسخ مناسبی برای تامین آب شرب طرح ریزی کرده است و واکنش ها به تامین آب و مدیریت مصرف طرح ریزی شده است و برنامه ها به سازمان برنامه و بودجه و ریاست جمهوری ارائه شده و حمایت خوبی برای عبور از خشکسالی شده و مقرر است بسته تامین مالی نهایی شود.

 درخواست ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای عبور از خشکسالی

وی گفت: بالغ بر ۵۰۰۰ پروژه ریز و درشت در بخش مدیریت تنش آبی در کشور در دست اجرا داریم که برای تأمین مالی پروژه‌های مدیریت خشکسالی در سال جاری، به جز منابع مالی در بودجه سنواتی، درخواست ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه ویژه به سازمان برنامه و بودجه، ارائه کرده‌ایم.

سخنگوی صنعت آب با ابراز امیدواری از اینکه طرح های اضطراری به نتیجه برسد، افزود: مدیریت مصرف در بخش وزارت نیرو با مدیریت فشار انجام می شود و بخش دیگر همراهی مردم است. اکنون بارش ها نرمال و زیر نرمال است و ما باید خودمان را برای این شرایط آماده کنیم. همچنین وزارت نیرو به سراغ تأمین آب از چاه‌هایی می‌رود که در اختیار شهرداری‌ها و نهادهای عمومی است، تا حدالمقدور چاه جدید برای برداشت آب اضافه نشود.

برنامه بارورسازی ابرها

وی در پاسخ به سوال ایلنا درباره بارورسازی ابرها به عنوان یک راهکار برای عبور از شرایط کنونی توضیح داد: از دهه ۷۰ بارورسازی ابرها مطرح بوده است و مراکزی نیز این پروژه ها را اجرا می کردند همه کشورها در حد بضاعت خود به این موضوع توجه کرده اند و در کشور ما نیز مراکز ویژه ای تاسیس شده  اما در کل بالاتر از ۱۰ درصد تاثیر ندارد بنابراین ما تمرکزمان را روی آب متعارف و همچنین تامین آب نامتعارف از دریا و پساب گذاشته ایم.

از افغانستان ورودی آب نداشته‌ایم

بزرگزاده در پاسخ به دیگر سوال ایلنا درباره ورودی آب از هیرمند نیز گفت: متاسفانه هیچ ورودی آبی از سمت افغانستان نداشته ایم.  با وجود آنکه پیگیر دریافت حق‌آبه ایران هستیم اما با انتقال آب از دریا، حفر چاه‌های جدید و همچنین استفاده از دستگاه‌های آب شیرین کن، تأمین آب شرب سیستان‌وبلوچستان انجام می‌شود.

وی در خصوص اخبار مربوط به پدیده ابردزدی گفت: در فضای کارشناسی، موضوعی به اسم ابردزدی مطرح نشده، در واقعیت‌ها با مسائلی چون تغییر اقلیم مواجه‌ایم و امسال چهارمین سال خشک متوالی را در کشور پشت سر می‌گذاریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز