خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

ارزش صادرات ایران به ترکیه می‌تواند دو برابر شود/ عملکرد کمیسیون مشترک کُند شده است

ارزش صادرات ایران به ترکیه می‌تواند دو برابر شود/ عملکرد کمیسیون مشترک کُند شده است
کد خبر : ۱۴۲۱۱۵۰

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: کمیسیون مشترک ایران و ترکیه در سنوات گذشته بسیار فعال‌تر از امروز بود، اما در دولت آقای رئیسی وظایف کمیسیون یادشده به وزارت مسکن، راه و شهرسازی واگذار شد و این اتفاق عملکرد آن را با کندی رو‌به‌رو کرد، به طوری که در سال گذشته این کمیسیون برگزار نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس داده‌هایی که در سالنامه آمار تجارت خارجی کشور در وب‌سایت گمرک منتشر شده در سال گذشته ترکیه پس از چین و عراق سومین مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بوده است و ارزش صادرات ایران به این کشور در این سال به 7 میلیارد و 638 میلیون دلار رسید. همچنین ارزش واردات ایران به ترکیه در این سال 6 میلیارد و 157 میلیون دلار بود و ترکیه پس از امارات و چین بیشترین واردات کالا را به ایران دارد.   

ارقام نشان می‌دهد که حجم تجارت بین دو کشور تفاوت چندانی ندارد و حجم صادرات از ایران به ترکیه یک میلیارد و 481 میلیون بیشتر از واردات است.

مهرداد سعادت دهقان، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ارزش 7 میلیاردی صادرات ایران به ترکیه و بالاتر بودن ارزش صادرات ایران نسبت به واردات را تایید کرد و توضیح داد: صادرات 7 میلیاردی در حالی صورت گرفته که ترکیه در سال 2022 میلادی 300 میلیارد دلار واردات داشت. پتانسیل صادرات ایران به ترکیه 15 میلیارد دلار و بیش از دو برابر حجم کنونی است. همچنین قابل توجه است که حجم زیادی از واردات کالا به ترکیه شامل مواد اولیه می‌شود.

وی افزود: در همین حال تجارت ایران با ترکیه هم مانند تجارت ایران با دیگر طرف‌های تجاری آن به گونه‌ای است که ایران بیشتر مواد اولیه صادر و محصول نهایی وارد می‌کند. در نتیجه در تجارت ایران و ترکیه، ترک‌ها عملکرد بهتری داشته‌اند.  

رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه گفت: تجارت ایران با ترکیه در یک روند رو به رشدی پیش می‌رود، با این حال منتظر هستیم در ماه آینده سفر رئیس جمهور به ترکیه انجام و کمیسیون مشترک ایران و ترکیه در کشور ترکیه برگزار شود.

سعادت اضافه کرد: برگزاری این کمیسیون تاثیر ویژه‌ای بر تجارت دو کشور دارد. کمیسیون مشترک ایران و ترکیه در سنوات گذشته بسیار فعال‌تر از امروز بود، اما در دولت آقای رئیسی وظایف کمیسیون یادشده به وزارت مسکن، راه و شهرسازی واگذار شد و این اتفاق عملکرد آن را با کندی رو‌به‌رو کرد، به طوری که در سال گذشته این کمیسیون برگزار نشد در حالی که باید سالانه یک بار در ایران و یک بار در ترکیه برگزار و چالش‌ها در آن بررسی شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بنادر ترکیه مانند ازمیر، مرسین و بنادر استانبول واسطه خوبی برای ورود انواع کالا به ایران و صدور انواع کالای ایرانی در بازارهای جهانی هستند. در شرایطی که ایران تحریم هست از بنادر این کشور به عنوان واسطه صادراتی و از صرافی‌ها برای تبادلات مالی بهره می‌برد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز