خبرگزاری کار ایران

تلاش بوئینگ برای فروش ۱۵۰ هواپیما به عربستان

تلاش بوئینگ برای فروش ۱۵۰ هواپیما به عربستان
کد خبر : ۱۳۶۲۳۶۲

شرکت هواپیماسازی امریکایی، مذاکراتی را برای فروش دست کم 150 هواپیمای بوئینگ 737 مکس به شرکت هواپیمایی جدید «ریاض ایر» آغاز کرده است.

به گزارش ایلنا از «الخلیج آنلاین» روزنامه امریکایی بلومبرگ نوشت: شرکت هواپیمایی عربستان متعلق به صندوق حاکمیتی عربستان، به دنبال خرید حدود 300 تا 400 هواپیمای مسافربری باریک پیکر (تک راهرو) به همراه گزینه های دیگر است.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت که این مذاکرات پیچیده است، چراکه تعیین زمان و ساختار این هواپیماها در حال تغییر دائمی است و نیز شرکت ایرباس نیز ممکن است به دنبال بخشی از این معامله باشد.

این منابع اشاره کردند که بوئینگ در تلاش است تا از فرصت هایی که در اختیار دارد استفاده کند، زیرا رقیبش ایرباس، تعداد کمی درخواست تحویل هواپیما از نوع ایرباس ای 321 تا پیش از سال 2029 دراد.

طبق اعلام این منابع، علیرغم عدم اتخاذ هرگونه تصمیم تا به این لحظه، مذاکرات با احتمال اعلام قرارداد در نمایشگاه هوایی پاریس در نیمه ژوئیه، ادامه دارد.

«محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان اعلام کرده است که برنامه های مختلفی برای ایجاد یک شرکت هواپیمایی جدید به جای سرمایه گذاری در خطوط هواپیمایی کنونی این کشور دارد.

این شرکت به طور رسمی در تاریخ 12 مارس کنونی رونمایی شد و چند روز بعد عربستان یک معامله تاریخی با شرکت بوئینک انجام داد و حدود 37 میلیارد دلار برای خرید ناوگان متشکل از 72 هواپیمای بوئینگ هزینه کرد.

تاسیس این شرکت هواپیمایی یک گام بزرگ در رقابت با کشورهای شورای همکاری محسوب می شود و عربستان قصد دارد با امارات و قطر در زمینه شرکت های هواپیمایی رقابت کند.

با وجود اینکه تاریخ شرکت های هواپیمایی عربستان از قطر و امارات قدیمی تر است اما سه شرکت در امارات و قطر توانستند خود را در عرصه بین المللی جا بیندازند.

شرکت هواپیمایی الریاض با آغاز سال 2030 به بیش از 100 نقطه جهان پرواز خواهد داشت و طبق پیش بینی ها، این شرکت در رشد تولید ناخالص داخلی غیر نفتی عربستان با قیمت تقریبی 20 میلیارد دلار نقش مهمی خواهد داشت و چیزی حدود 200 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می کند.

این روزنامه در ادامه گفت که برنامه های ولی عهد سعودی محدود به راه اندازی این شرکت هواپیمایی جدید نیست و وی قصد دارد تا فرودگاه الخالد ریاض را هم توسعه دهد.

فرودگاه جدید شش باند موازی خواهد داشت و تا سال 2030 ظرفیت 120 میلیون مسافر و تا سال 2050 ظرفیت حدود 185 میلیون مسافر را خواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز