خبرگزاری کار ایران

ایتالیایی‌ها چگونه بحران برق سال ۲۰۲۲ را پشت سر گذاشتند؟

ایتالیایی‌ها چگونه بحران برق سال ۲۰۲۲ را پشت سر گذاشتند؟
کد خبر : ۱۳۶۱۳۸۳

از جمله کشور‌های مهم اروپایی که در سال گذشته و در دوران اوج گیری بحران انرژی، میزان مصرف برقش تا حدود زیادی مدیریت شد، باید به کشور ایتالیا اشاره کرد؛ کشوری که آمار و ارقام نشان می‌دهد تحت تأثیر عوامل مختلف مانند راه اندازی کمپین‌های مردمی نه تنها نسبت به سال ۲۰۲۱ مصرف برق بیشتری نداشت، بلکه ۱.۳ درصد مصرف برق کمتر را تجربه کرد.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، بر اساس آمار و اطلاعاتی که (Terna) – شرکت برق ایتالیا- منتشر کرده است، در سال ۲۰۲۲ میزان تقاضای مصرف برق در این کشور به ۳۱۶.۸ ملیارد کیلووات ساعت رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی ۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

از جمله بخش‌هایی که سال گذشته بیشترین کاهش تقاضای مصرف برق را نسبت به سال قبل‌ آن به ثبت رساندند، بخش صنایع به ویژه صنایع بزرگ و انرژی بر بودند که چیزی حدود ۵.۴ درصد کاهش تقاضای مصرف انرژی برق داشتند.

کاهش تقاضای مصرف برق در ایتالیا آن هم در شرایطی که به واسطه رشد سالیانه انتظار می‌رفت، مصرف برق در این کشور حداقل ۵ درصد افزایش داشته باشد و در جریان بحران سراسری انرژی اروپا مدیران این کشور را با چالش جدی رو به رو کند، از جمله نکات مهمی است که به نظر متخصصان صنعت برق در نتیجه عوامل اثرگذار انسانی و طبیعی رقم خورد.

دلیل طبیعی این موضوع خنک‌تر شدن نسبی دمای هوا در فصل تابستان سال ۲۰۲۲ و گرم‌تر شدن نسبی آن در زمستان سال گذشته بود که به تبع نیاز مردم به مصرف انرژی برق را برای راه اندازی سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی کمتر کرد.

با این وجود و در کنار عوامل طبیعی اثرگذار، مدیران دولتی ایتالیا نیز وارد میدان عمل شدند و با مجموعه اقداماتی تحت عنوان «اقدامات سراسری برای مهار و کنترل مصرف» موفق شدند به شکل قابل توجهی میزان مصرف انرژی برق در این کشور را چه در بخش تقاضا و چه در بخش مصرف کاهش دهند.

برنامه ریزی ایتالیایی‌ها برای قیمت گذاری اوج مصرف و افزایش بهره‌وری انرژی

به صورت مشخص و در این چارچوب جدا از تلاش برای جبران بخشی از تولید برق نیروگاه‌های گازی از طریق راه اندازی نیروگاه‌های زغال سنگ، همچنین افزایش تعرفه انرژی برق به ویژه در بازه‌های زمانی اوج بار مصرف و نیز افزایش بهره وری صنایع در دستور کار دولت قرار گرفت.

در همین راستا وزارت محیط زیست ایتالیا و وزارت انرژی این کشور با همکاری شرکت انتقال برق اقدام به راه اندازی کمپینی با عنوان «ما انرژی هستیم» کردند و از طریق روش‌های مختلف اطلاع رسانی، مردم و مصرف کنندگان را در جریان محدودیت‌ها و لزوم کاهش مصرف برق قرار دادند.

این کمپین در ابتدای کار مجموعه‌ای از رفتار‌های عملیاتی که از طریق آن‌ها می‌توان مصرف و در نتیجه هزینه‌ها را کاهش داد شناسایی کرد و در گام بعد ضمن تبیین منافع جمعی این برنامه‌ها نسبت به اطلاع رسانی گسترده آن اقدام کرد.

در ادامه به نرم افزار Ecologio که مربوط به سیستم برق رسانی ایتالیا است، ویژگی بهبود یافته‌ای اضافه شد که به موجب آن به صورت لحظه‌ای به مشترکان زمان اوج مصرف برق از روز دوشنبه تا جمعه اطلاع رسانی شد تا از این طریق مشترکان ضمن قرار گرفتن در جریان میزان لحظه‌ای برق کشور و تعرفه‌های متغیر نسبت به کاهش مصرف در بازه‌های زمانی مختلف با هدف کمک به پایداری شبکه و نیز کاهش هزینه قبض خود اقدام کنند.

در واقع به این شیوه ساز و کاری ایجاد شد تا شهروندان به صورت آگاهانه و تنها در ساعات مشخصی از روز نسبت به تعدیل مصرف برق خود اقدام کنند تا علاوه بر کاهش تعرفه مصرفی برق خود همچنین هزینه‌های تحمیل شده به کل سیستم برق رسانی کشور ایتالیا کاهش یابد.

تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از عملکرد کمپین‌های کاهش مصرف برق ایتالیا که در سایت رسمی شرکت انتقال برق این کشور قابل دسترسی است، نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۲ کل تقاضای ایتالیا به برق به ۳۱۶.۸ میلیارد کیلووات ساعت رسید که نسبت به سال قبل آن ۱ درصد کاهش داشت و همچنین کل تولید برق در این کشور به ۲۷۶.۴ میلیارد کیلووات ساعت رسید که نسبت به سال قبل ۱.۳ کمتر شد.

به صورت مشخص و در ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی کل تقاضای برق ایتالیا به ۲۵ میلیارد کیلووات ساعت رسید که نسبت به دسامبر سال قبل آن ۹.۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد؛ میزان کاهش قابل توجهی در مصرف برق که اگر برخی عوامل مداخله گر مانند ۲ روز کاری و ۲ درجه دمای هوای گرمتر کمتر نسبت به دسامبر سال ۲۰۲۱ را در این استخراج آمار لحاظ کنیم، به میزان ۶.۵ درصد کاهش مصرف برق در نتیجه اقدامات مدیریتی و مشارکت مردمی خواهیم رسید.

بررسی‌های منطقه‌ای نیز نشان داد که در ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ وضعیت کاهش مصرف برق در سراسر کشور وجود داشت و بدین ترتیب ۸.۳ درصد در شمال، ۹.۴ درصد در مرکز و ۱۰.۵ درصد در جنوب و جزایر ایتالیا کاهش مصرف برق به ثبت رسید.

کاهش ۱۵ درصدی میزان برق مصرفی صنایع ایتالیا در ماه دسامبر ۲۰۲۲

در گزارش شرکت انتقال برق ایتالیا و بر اساس شاخص IMCEI همچنین اشاره شده است که در دسامبر سال ۲۰۲۲ و تحت تأثیر اقدامات مدیریتی میزان مصرف برق صنایع ایتالیا نسبت به سال ۲۰۲۱ تا ۱۵ درصد کاهش یافت و تقریباً همه صنایع بزرگ مانند فولاد، صنایع غذایی، سرامیک و شیشه و... را شامل شد.

همانطور که مشاهده می‌شود در سال گذشته و در سایه مدیریت هوشمندانه و ارتقای بهره وری مصرف برق در کشور ایتالیا چه در بخش تقاضا و چه در بخش مصرف نهایی آمار‌های کاهشی به ثبت رسید که در مجموع سبب شد این کشور بحران انرژی سال ۲۰۲۲ را با چالش‌های کمتری سپری کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز