در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
بهرهوری آب کشاورزی در کمترین حد ممکن است/ برداشتهای بیرویه آب زیرزمینی کنترل شود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی میزان بهرهوری آب در بخش کشاورزی را در کمترین حد ممکن توصیف کرد و گفت: بهرهوری بخش آب از اولویتهای ما در برنامه هفتم است.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره اثرات اضافه برداشت آب از چاههای کشاورزی و تبعات آن بر تأمین آب شرب وامنیت غذایی کشور گفت: مصرف آب کشور در سه بخش کشاورزی، صنعت و شرب تقسیم میشود که ۹۰ درصد آن در کشاورزی، حدود ۳ درصد صنعت و بقیه شرب است.
وی ادامه داد: در برخی مناطق همچون استان کرمان ۹۵ درصدمصرف آب در بخش کشاورزی است که ۸۵ درصد آن هم به صورت آبیاری سنتی انجام میشود و این روش به معنای تلف شدن دوسوم آب است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قیمتگذاری در بحث آب وجود دارد، افزود: نحوه مصرف آب کشاورزی یکی از دغدغههای اساسی کشور و نظام است چون اساساً بحث برداشت آب موضوع مهمی است مثلاً اگر هزار واحد آب برداشت میشود باید ۵۰۰ هکتار محصولات کشاورزی پوشش داده شود اما این طور نیست و به ۱۰۰ هکتار میرسد؛ این یعنی بهرهوری در بخش کشاورزی در کمترین مقدار است.
پور ابراهیمی با تأکید بر لزوم مصرف بهینه آب کشاورزی گفت: براین اساس یکی از اولویتهای ما در برنامه هفتم بهرهوری بخش آب است.
وی همچنین نصب کنتورهای هوشمند و نظارت بر میزان برداشت آب به خصوص برای برداشتکنندگان بیضابطه آب را در افزایش بهرهوری در بخش آب مؤثر خواند و افزود: ایجاد بازار آب راهکاری برای نجات کشور است؛ بازار آب نرخ مناسبی را تعیین کرده و خود کشاورزان هم میتوانند طرف عرضه باشند.
پورابراهیمی در پایان بیان کرد: سیاست وزارت نیرو باید مبتنی بر میزان مصرف آب کشاورزی تعریف شده و مبنای تصمیم هم ارزش افزوده اقتصادی باشد، همچنین امنیت غذایی امر مهمی است که باید در نظر گرفته شود.