خبرگزاری کار ایران

رشد 43 درصدی مصرف برق کشور با روشن شدن لوازم سرمایشی

رشد 43 درصدی مصرف برق کشور با روشن شدن لوازم سرمایشی
کد خبر : ۱۳۴۵۸۳۲

معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: مقایسه دو روز مصرف برق کشور در شرایط اوج بار مصرف یعنی 26 مرداد و غیر اوج یعنی 30 آبان حاکی از 30 هزار مگاوات اختلاف تقاضا و به عبارتی 43 درصد رشد است که اگر بخواهیم این میزان تقاضا را از طریق تولید جبران کنیم به 45 هزار مگاوات ظرفیت تولید جدید نیاز خواهد بود.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "همایون حایری" در گردهمایی مدیران صنعت آب و برق که بعد از ظهر امروز و همزمان با آغاز سال جدید برگزار شد، به تشریح برنامه‌ها و دستاوردهای صنعت برق پرداخت و اظهار داشت: در بخش سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، برنامه‌های عبور موفق از تابستان و دوره اوج بار مصرف سال 1401 با تدوین 100 برنامه، عبور از اوج بار مصرف سال 1402 با تدوین 140 برنامه، تهیه و تدوین برنامه توسعه صنعت برق در دولت مردمی و همچنین تدوین سند چشم‌انداز سیستم برق ایران در افق 1420 را داشته‌ایم.

وی با بیان این که 95 درصد از برنامه‌های گذر از اوج بار مصرف برق سال 1401 محقق و عملیاتی شده است، افزود: راندمان تولید برق در نیروگاه‌ها در سال گذشته به 39.1 درصد رسید و توان تولید 6100 مگاوات افزایش یافت.

حایری همچنین عبور موفق از زمستان سال 1401 را خاطرنشان کرد و گفت: در این سال 1.5 میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی صرفه‌جویی شد و در پایان سال دستورالعمل تعیین سقف قیمت برق ابلاغ شد که کمکی به تولید برق نیروگاهی و بخش خصوصی خواهد بود.

معاون وزیر نیرو افزود: در سال 1402 نیز 7700 مگاوات نیروگاه به مدار آمده و 14 هزار مگاوات بهینه‌سازی و ارتقاء توان تولید را خواهیم داشت.

حایری افزود: در سالی که گذشت همچنین 8 واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی به مدار آمد که این واحدها سوخت مازادی مصرف نمی‌کنند و صرفه‌جویی معادل دو میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی را به همراه داشته‌اند.

معاون وزیر نیرو همچنین به آمادگی نیروگاه‌ها پیش از فرارسیدن دوره گرم سال گذشته اشاره کرد و افزود:در سال جدید نیز به وزیر نیرو قول داده‌ایم تا پایان اردیبهشت‌ماه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به اتمام برسد.

وی تأکید کرد: وقتی نیروگاه‌ها آمادگی داشته باشند با اطمینان خاطر به استقبال فصل گرم و موج‌های ناگهانی گرما خواهیم رفت.

حایری با اشاره به نمودار مقایسه‌ای مصرف برق کشور در دو روز اوج بار و شرایط عادی مصرف برق کشور یعنی 26 مردادماه و 30 آبان ماه سال گذشته، گفت: این مقایسه حاکی از جهش 30 هزار مگاواتی مصرف برق در زمان اوج بار و مربوط به سیستم‌های سرمایشی است.

معاون وزیر نیرو افزود: اگر بخواهیم تأمین این 30 هزار مگاوات را به نیروگاه ببریم، نیاز به 45 هزار مگاوات افزایش ظرفیت خواهیم داشت، رقمی که معادل افزایش ظرفیت تولید کشور در طول 30 سال است.

وی تأکید کرد: بر این اساس اگر بتوانیم در دوره اوج بار 10 هزار مگاوات یعنی معادل یک‌سوم افزایش مصرف ناشی از فعالیت لوازم سرمایشی را صرفه‌جویی کنیم معادل ایجاد 15 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز