کارگروه مشترک شناسایی مشکلات تجاری میان ایران و بلاروس ایجاد شود
رئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران و بلاروس ضمن تاکید بر ایجاد گروههای مشترک کاری برای شناسایی و رفع مشکلات، از لزوم ایجاد کمیته مشترک بازرگانی بین اتاقهای دو کشور سخن گفت.
به گزارش ایلنا و به نقل از صدا و سیما، رئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران و بلاروس با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای دیپلماسی و توسعه روابط اقتصادی و تجاری کشورها، شناسایی و رفع مشکلات در مسیر روابط تجاری بین ایران و بلاروس از طریق ایجاد گروههای مشترک کاری را پیشنهاد داد.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران معتقد است زمینههای همکاری تجاری بین ایران و بلاروس متنوع بوده و دو کشور با توجه به فراهم شدن زمینه انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، امکان تقویت سطح تعاملات تجاری با یکدیگر را دارند.
وی گفت، روابط جمهوری اسلامی ایران و بلاروس طی دهههای گذشته با رویکرد مثبت همراه بود. آنچه در اینجا قابلتوجه و اهمیت است، تلاش مسئولان بلندپایه هر دو کشور در راستای ترسیم پایههای مناسبات بر اساس اصول محکم و قابلاعتماد بهویژه در طول سالهای اخیر بوده است. تعاملات و ملاقاتهای متقابل مقامات عالیرتبه در هر دو کشور منجر به تبادل هیأتهای مختلف در سطوح بالا در بخشهای اقتصادی-تجاری شده که بیانگر دیدگاه مقامات مسئول به اهمیت توسعه همهجانبه روابط از جمله توسعه همکاریهای تجاری است.
شافعی افزود، ما بر این باوریم که کشورهای منطقه با تکیهبر روابط ژئوپلیتیکی، میتوانند آینده مشترک خود را بیافرینند. بخش خصوصی در راستای ایجاد محیط آرام در فضای کسبوکار بر استفاده از ظرفیتهای دیپلماسی و توسعه روابط اقتصادی و تجاری کشورها تأکید میکند.
شافعی گفت، اتاق ایران در تلاش است تا شرایطی را مهیا کند تا بنگاههای خصوصی ایرانی بتوانند ارتباط هر چه بیشتری را با عاملان اقتصادی بلاروس ایجاد کنند و تا زمانی که امکان دسترسی آسان تاجر به کشور هدف میسر نباشد، حجم مراودات تجاری افزایش نخواهد یافت. در این رابطه تقاضا داریم تا مواردی مانند مراودات بانکی و همکاری در زمینه خدمات فنی و مهندسی، تولید محصولات مشترک بهویژه فرآوردههای لبنی، ایجاد تسهیلات در حوزه حملونقل از جمله توسعه همکاریها در مسیر کریدور شمال - جنوب و حملونقل جادهای، ریلی و ترکیبی، مورد تأکید بیشتر دو کشور قرار گیرد؛ بهاینترتیب بلاروس میتواند برای صادرات محصولات خود از طریق ایران به کشورهای حاشیه خلیجفارس، هند و شرق آسیا دسترسی پیدا کند.
وی ادامه داد، امضای توافقنامه موقت تعرفه ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا فصل جدیدی را در گسترش روابط تجاری ایران با کشورهای منطقه بهویژه بلاروس گشوده است. این در حالی است که مذاکرات تجارت آزاد بین دو طرف نیز در حال اتمام است و با اجرایی شدن تجارت آزاد بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بخش بزرگی از موانع توسعه تجاری برطرف میشود.
شافعی گفت، دو کشور میتوانند در زمینههای کشاورزی، پرورش ماهی و آبزیان، لوازمخانگی، خودرو، بهداشت و داروسازی، تجهیزات دانشبنیان پزشکی و حملونقل با یکدیگر همکاری کنند و با استفاده از تهاتر کالایی، روابط تجاری خود را توسعه داده و از مشکلات موجود بر سر راه همکاریهای دوجانبه بکاهند.
وی گفت، در ادامه و بهمنظور بهرهمندی بهینه از فرصت پیشآمده، پیشنهاد میشود تأسیس گروههای کاری بهمنظور شناسایی معضلات اقتصادی-تجاری موجود و امکانسنجی پروژههای تجاری مشترک، توانمندسازی بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، تقویت همکاریهای بانکی و بیمهای، تعریف پروژههای متعدد در حوزه توسعه صنعت گردشگری و تسهیل صدور روادید برای تجار و گردشگران، ایجاد سیستم مناسب اطلاعرسانی برای بهرهبرداری از توانمندیهای یکدیگر، ایجاد زیرساختهای لازم و توسعه روابط همهجانبه بهویژه در ابعاد تجاری، صنعتی و فنی در دستور کار این دو کشور قرار گیرد و تشکیل کمیته مشترک بازرگانی بین دو اتاق ایران و بلاروس نیز مدنظر باشد.
وی در خاتمه گفت، امیدوارم با انجام تعاملات مشترک و همکاریهای سازنده، بتوانیم در آینده نهچندان دور شاهد گسترش مناسبات اقتصادی کشورهای این منطقه باشیم.