مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی:
با روند فعلی تا ١۵ سال آینده دریانورد نخواهیم داشت
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در حال حاضر هزینه کارآموزی برای دریانوردان بیش از ١٠ هزار دلار است که هیچ خانوادهای امکان پرداخت این هزینه را ندارد و شرکتهای کشتیرانی و نفتکش جذب نیروی کارآموز ندارند و اگر این جذب نیرو انجام نشود، تا ١۵ سال آینده دیگر دریانورد نخواهیم داشت
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم بزرگداشت روز جهانی دریانوردی با بیان اینکه در بخش دریایی کشور شاهد تحولات هستیم، اظهار داشت: امروز جایگاه دریایی کشور در بخش ناوگان بین کشورهای دنیا رتبه هفدهم است و ١٣ هزار کشتی در کشور ثبت شده و تعداد دریانوردان به بیش از ١٢٠ هزار دریانورد میرسد.
وی ادامه داد: کل عملیات تخلیه و بارگیری ۱۰۷ میلیون تن بوده و میزان ترانزیت رشد قابل توجهی داشته و در بخش زیربناهای دریایی ٢۶ هزار میلیارد تومان پروژه تعریف و به تعهد تبدیل شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت تخلیه و بارگیری کالای اساسی در بنادر گفت: بیش از ۶ میلیون و ٨٠٠ هزار تن کالای اساسی در بنادر، اسکله و لنگرگاه موجود است که وجود این میزان کالای اساسی یک اطمینان خاطری را به درباره تامین کالاهای راهبردی ایجاد میکند.
صفایی با بیان اینکه ۵٣ هزار کشتی در بنادر کشور متردد بودند، اظهار داشت: این تعداد کشتی با ایمنی و امنیت بالا وارد و خارج به/از بنادر کشورمان شدهاند. همچنین ٧ میلیون و ۵٠٠ هزار مسافر از ظرفیت دریایی استفاده کردند و اخیرا برای رونق گردشگری دریایی با وزارت گردشگری موافقتنامهای را به امضا رساندیم که بندر عباس را به منطقه گردشگری دریایی کشور تبدیل کنیم و از این پروژه بندرگاه نخل و ناخدا در حال ساخت است و درحال تقویت بنادر حقانی و بندر هرمز هستیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با هشدار مبنی بر اینکه با این فرایند و روند فعلی تا ١۵ سال آینده دریانورد نخواهیم داشت، تاکید کرد: در حال حاضر هزینه کارآموزی برای دریانوردان بیش از ١٠ هزار دلار است که هیچ خانوادهای امکان پرداخت این هزینه را ندارد و شرکتهای کشتیرانی و نفتکش جذب نیروی کارآموز ندارند و اگر این جذب نیرو انجام نشود، تا ١۵ سال آینده دیگر دریانورد نخواهیم داشت و تا ۵ سال آینده افرادی که تردد ۵٣ هزار کشتی در بنادر کشور را کنترل میکنند، از نزدیک کشتی ندیدهاند.
وی گفت: دانشگاههای دریایی کشور و شرکتهای کشتیرانی ظرفیت جذب سالانه بین ۵٠٠ تا ١٠٠٠ نیروی دریایی را دارند و در حال حاضر ظرفیت کشتیهای کشور به ٣٠ میلیون تن میرسد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.