خوانساری مطرح کرد:
خروج ۴۵ میلیارد دلار سرمایه در ۴ سال اخیر/ مهاجرت نخبگان افزایش پیدا کرده است
رییس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به خروج 45 میلیارد دلار سرمایه در 4 سال اخیر، گفت: به نظر میرسد خروج سرمایه از کشور بیش از این رقم باشد چرا که بخش قابل توجهی از اقتصاد ایران به صورت زیرزمینی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سی و هشتمین جلسه هیات نمایندگان تهران با حضور مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی و مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران برگزار شد.
در این نشست خوانساری با اشاره به ابلاغ برنامه 5 ساله هفتم توسعه، گفت: در این برنامه پیشرفت اقتصادی با نرخ اقتصادی 8 درصد، کاهش تورم و تک نرخی شدن تورم ترسیم شده که این اهداف خوبی است اما لازم است که نخست تحلیلی از دلایل شکستها و ناکامیهای خود از برنامه 6 توسعه ارائه بدهیم.
وی ادامه داد: مقرر شد که در برنامه ششم توسعه معادل 46.9 درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که تنها 3.44 درصد رشد داشتیم.
به گفته خوانساری، میانگین رشد تورم قیمتها 4.76 درصد بوده است به این معنا که سالیانه شاهد 100 درصدی رشد قیمتها بودیم.
وی با اشاره به خروج 45 میلیارد دلار سرمایه در 4 سال اخیر، گفت: به نظر میرسد خروج سرمایه از کشور بیش از این رقم باشد چرا که بخش قابل توجهی از اقتصاد ایران به صورت زیرزمینی است.
رئیس اتاق تهران با اشاره به بزرگ بودن اقتصاد دولتی، افزود: هزینه بالای دولت ایجاب می کند که هر سریع تر دولت از تصدی گری در اقتصاد دست بکشد.
وی افت شدید سرمایه گذاری اجتماعی را عامل مهم در کاهش سرمایه گذاریها در کشور عنوان کرد و افزود: سرمایه گذاریها به سمت سرمایه گذاریهای زودبازده رفته که این برای اقتصاد افت است.
وی با بیان اینکه خروج نخبگان سالیانه افزایش پیدا کرده است، تاکید کرد: سال گذشته حدود 160 نخبه و متخصص قلب از کشور خارج شد و اگر اینگونه پیش برود در سالهای آینده با کمبود متخصص مواجه خواهیم شد.
وی تحریمها را به موریانه تشبیه کرد و افزود: قیمت کالاهای تولیدی در ایران بالاست و قیمتها غیررقابتی شده و بسیاری از بازارهای خود را از دست دادیم.
خوانساری ادامه داد: سالیانه حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی حدود 5 میلیارد دلار بود که این رقم به 300 میلیون دلار رسید.
رئیس اتاق تهران در پایان از عضویت و پیوستن ایران به سازمان همکاری های شانگهای ابراز خشنودی کرد.