خبرگزاری کار ایران

در همایش مطرح شد:

جزییات تجارت ایران و ارمنستان/ افتتاح بانک ایرانی در ایروان

جزییات تجارت ایران و ارمنستان/ افتتاح بانک ایرانی در ایروان
کد خبر : ۱۲۷۷۰۳۱

رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان گفت: 15 کشور در همسایگی ما هستند که حدود هزار و 300 میلیارد دلار مبادله تجاری بین آنها صورت می گیرد که سهم ما از این عدد حدود 1.4 درصد است که انتظار می رود در این بخش باید بیشتر تلاش کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، همایش تجاری - بانکی ایران و ارمنستان در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد.

در این همایش هرویک یاری‌جانیان رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به قدمت روابط تجاری و دوستانه این دو کشور، تصریح کرد : ایران و ارمنستان از سال‌ها روابط دوستانه ای دارند و به عبارتی می‌توان گفت که کمترین چالش بین این دو کشور ایجاد شده است و همواره همزیستی مسالمت آمیز داشتند.

وی با بیان اینکه روابط دوستانه دولت های این کشور شرایط را برای توسعه روابط اقتصادی بخش خصوصی فراهم کرده است، افزود: بانک ملت 2 هفته پیش در ارمنستان افتتاح شد که شکل و شمایل این بانک منحصر به فرد و شایسته کشور ماست.

یاری‌جانیان ادامه داد: 15 کشور در همسایگی ما هستند که حدود هزار و 300 میلیارد دلار مبادله تجاری بین آنها صورت می گیرد که سهم ما از این عدد حدود 1.4 درصد است که انتظار می رود در این بخش باید بیشتر تلاش کنیم.

در ادامه همایش مجید کیانی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس با اشاره به نقش دولت جدید در توسعه اقتصادی مناطق آزاد، افزود: عمر شکل گیری مناطق آزاد در کشور حدود 30 سال است و عمر منطقه آزاد ارس کمتر از 20 سال است. و در این مدت فراز و نشیب های زیادی را طی کرده است.

کیانی با اشاره رونق اقتصادی و توسعه زیر ساخت ها در منطقه آزاد ارس، اذعان کرد : ارس بین 8 منطقه آزاد رتبه نخست صنعتی ترین و کشاورزی ترین منطقه آزاد در کشور را دارد. صادرات در این منطقه بیش از واردات است. مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس تصریح کرد: محدود مرز صمیمی اوراسیا از طریق ارمنستان است و در ارس 5 ضون متخصص داریم.

وی با بیان اینکه حوزه گردشگری و تجارت حوزه ارس باید تقویت بشود، افزود: از جاذبه‌های طبیعی و سابقه تاریخی این منطقه باید بهره برداری شود همچنین از ظرفیت جاده ابریشم برای توسعه تجارت باید بیشتر مورد بهره برداری قرار بگیرد.

کیانی 70 درصد گمرکات را در منطقه جلفا دانست و گفت: در حوزه صنعت ارس 9 هزار و 400 میلیارد تومان تولید داشتیم که 58 درصد آن به تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و 32 درصد محصولات سلولزی است. همچنین 4 واحد خودرو سازی داریم که یک واحد آن به زودی اقدام به تولید خواهد کرد.

مدیر عامل منطقه آزاد ارس با بیان اینکه این منطقه می تواند امنیت غذایی شمال غرب کشور را تامین کند، افزود: 24 هزار زمین برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است که هم اکنون 12 هزار هکتار آن قابل کشت است این زمین ها دیم و بایر بودند و به واسطه سد خدا آفرین به زیر کشت رفتند.

وی با بیان اینکه بزرگترین گاوداری با 10 هزار راس دام منطقه آزاد ارس تاسیس شده است، گفت:  توسعه صنایع تبدیلی و پایین دست را در اولویت قرار دادیم همچنین در زمینه توسعه باغات مدرن تلاش داریم و در این حوزه 67 هزار هکتار باغ مدرن را زیر کشت بردیم.

کیانی با اشاره به احداث بزرگترین گلخانه در خاورمیانه در منطقه آزاد ارس، بیان کرد: محصولات تولید شده در این گلخانه به روسیه صادر می‌شودهمچنین هزار هکتار گلخانه در منطقه جلفا در حال احداث است.

وی با بیان اینکه در زمینه ترانزیت و حمل کامیونی مشکل داریم، افزود: فرودگاه ارس به زودی کلنگ آن زده خواهد شد و امیدواریم که بتوانیم به زودی از طریق کارگو محموله‌ها را ارسال کنیم. در شرایط فعلی می‌توانیم از فرودگاه تبریز استفاده کنیم.

به گفته مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس؛ ژئوپارک ارس در یونسکو احداث شده است.

همچنین در ادامه همایش اکبر گداری رایزن بازرگانی ایران و ارمنستان خاطر نشان کرد: ارمنستان حدود 3 میلیون جمعیت دارد و به نظر می‌رسد از نظر جمعیت و وسعت تجارت در ارمنستان توجیه‌پذیر نباشد این در حالیست که ما ارمنستان 300 میلیون دلار صادرات داریم اما به روسیه به حدود 200 میلیون جمعیت حدود 700 میلیون دلار صادرات داریم پس این آمار نشان می‌دهد که بازار ارمنستان قابل توجه و رقابتی است.

خبر در حال تکمیل می باشد...
ارسال نظر
پیشنهاد امروز