خبرگزاری کار ایران

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش؛

توسعه در کیش نامتوازن است/ پول‌های سرگردان باعث افزایش قیمت در کیش شد/ عدم تحویل به موقع پروژه‌ها باعث ایجاد مشکلات اقتصادی در کیش شده است+فیلم

توسعه در کیش نامتوازن است/ پول‌های سرگردان باعث افزایش قیمت در کیش شد/ عدم تحویل به موقع پروژه‌ها باعث ایجاد مشکلات اقتصادی در کیش شده است+فیلم
کد خبر : ۱۲۷۲۵۶۰

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش معتقد است‌: مسئول گرانی قیمت زمین در جزیره کیش، سازمان منطقه آزاد نبوده و این سازمان بر اساس شاخص ها هر سال تعیین قیمت می کند.

محمد چالویی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: ابلاغ نرخ های مصوب از سوی سازمان منطقه آزادکیش، همواره سرمایه گذاران را با چالش رو به رو می کرد،‌ امسال برای اولین بار در 8 سال گذشته، ابلاغ نرخ ها به موقع انجام شد و این امر از شوک گرونی به خصوص در بازار اجاره‌ها جلوگیری کرد.

وی افزود: عدم ابلاغ به موقع قیمت ها باعث تزلزل سرمایه گذار برای دریافت پروانه می شد. با ابلاغ به موقع قیمت ها،‌ سرمایه گذاران با آسودگی خاطر اقدام به دریافت پروانه کردند.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی و سرمایه گذاری درکیش گفت: بررسی های صورت گرفته نشان داده که مشکلاتی بسیاری از گذشته وجود دارد که همچنان باقی است.

وی با اشاره به  6 شهرک صنعتی در این جزیره گفت: از این تعداد شهرک صنعتی،‌ حدود 70 درصد سند دریافت کردند که 50 درصد آنها غیر فعال هستند و تعداد  بسیاری کمی از آنها در اختیار سازمان منطقه آزاد کیش است.

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به حوزه غیر صنعتی در جزیره کیش گفت: در بررسی های که صورت گرفت،‌ حدود 129پروژه بالای هزار متر وجود دارد که 63 مورد آن فعال و 66 مورد آن غیر فعال بوده که باید تعیین و تکلیف شود و 36 مورد نیز هیچ گونه فعالیت روی آن انجام نشده است.

چالویی با بیان اینکه از اردیبهشت امسال 12 کمیسیون اقتصادی برگزار شده گفت: در این جلسات مشکلات بسیاری بررسی و تعیین و تکلیف شده است.

وی با اشاره به پروژه های جاری گفت: 3 میلیون 10 هزار 654 متر مربع پروژه جاری وجود دارد و 4 میلیون 670 هزار و 687 متر در دست ساخت و یک میلیون 719 هزار و 541 متر ساخت شده و 98 هزار 316 متر نیز زیر بنای ساخته شده در کیش وجود دارد.

وی افزود: به مرور زمان پروژه ها بررسی و تصمیماتی برای آنها در کمسیون اقتصادی اتخاذ خواهد شد و طبق مصوبه کمسیون مواردی فسخ، ‌مشارکت و یا ابقا می شود.

وی با اشاره به حساسیت سازمان منطقه آزاد کیش بر پروژه ها گفت: بر اساس جدول زمانبندی کنترل پروژه صورت می گیرد و در صورت عدم پیشرفت به سرمایه گذار اخطار داده می شود. همچنین باید پروژه ها با توجه به شرایط  جوی منطقه سریع تر تعیین و تکلیف شود. اگر بنایی که مورد تایید نباشد باید تخریب و یا تقویت شود.

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش معتقد است:‌ اگه پروژ های سرمایه گذاری به موقع آماده می شدند، اقتصاد کیش به مشکل برخورد نمی کرد. همچنین عدم ثبات مدیران نیز بر این مشکل افزود.

چالویی اظهار کرد:‌ در دوران گذشته به پروژه های تجاری بسیاری مجوزهای داده شد که این بیش از نیاز جزیره است و با احداث پروژه کیش مال نیز این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.

توسعه در کیش نامتوازن است/ پول‌های سرگردان باعث افزایش قیمت در کیش شد/ عدم تحویل به موقع پروژه‌ها باعث ایجاد مشکلات اقتصادی در کیش شده است+فیلم

انگیزه خرید و گردشگری برای مسافران کم شده است

وی با اشاره به کاهش گردشگران در کیش گفت: در دهه 70 تا 90 با دلیل واردات زیاد، قیمت ها بسیار کم بود و این امر باعث افزایش گردشگر شده بود. اما در حال حاضر به دلیل کاهش واردات، قیمت ها افزایش و جذابیت خرید کاهش پیدا کرده است. علاوه بر آن روی بحث گردشگری نیز فعالیت خوبی انجام نشده است. همچنین اجاره ها بسیار افزایش پیدا کرده و واحدهای تجاری نیز برای جبران هزینه اجاره،  مجبور به افزایش کالاها هستند. بنابراین انگیزه خرید و گردشگری برای مسافران کم شده است.

وی با اشاره به طرح جامع گردشگری گفت: قرار شده بسته های فرصت های سرمایه گذاری تهیه و در سامانه ای که طراحی شده بارگزاری شود که عمدتا پروژه های گردشگری است.

مهاجرت معکوس در کیش

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه مجوز  ساخت 25 تا 30 هزار واحدهای مسکونی لاکچری مازاد داده شده است، اظهار کرد: این واحد های مسکونی خالی از سکنه هستند ؛ این در حالی است به قشر متوسط و کم درآمد توجه ای نشده و این امر باعث مهاجرت معکوس خواهد شد.

چالویی معتقد است: توسعه در کیش نا متوازن است به طوری که قسمت شمال و شرق توسعه یافته و جنوب و غرب کیش هیچ فعالیتی انجام نشده است. برای حل این مشکل تصمیم گرفته شده که چندین پروژه به خصوص گردشگری در آن منطقه فعال شود.

وی در خصوص اقتصاد دریا نیز بیان کرد: ‌تا به امروز فعالیت خاصی در اقتصاد دریا انجام نشده است؛ باید سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این حوزه جذب کرد این امر باعث رونق اقتصادی جزیره خواهد شد.

سامانه نقل و انتقال  اراضی طراحی شده است

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش مشکل اصلی تورم در کیش را پول های سرگردان دانست و که بدون حساب به جزیره کیش تزریق می شود و بیان داشت: این امر باعث افزایش قیمت در این جزیره شده است. برای جلوگیری از این مشکل سامانه نقل و انتقال  اراضی طراحی شده است که تمامی نقل و انتقالات از طریق مشاوران املاک در این سامانده ثبت می شود. این سامانه یک ابزار کنترلی قیمت ها و تخلفات خواهد بود.

وی افزود: یکی از مشکلات حال حاضر، بهره برداری از املاک‌های بدون سند و پایان کار است و این پروژه ها از لحاظ استانداردهای فنی مسئله ساز است که با راه اندازی سامانه نقل و انتقال  اراضی این املاک تعیین و تکلیف می شود.

چالویی از کاهش فرایند صدور فعالیت اقتصادی در جزیره کیش خبر داد و گفت: اصلاحات روی فرایند صدور مجوز ها انجام شده و برای تصویب به هیئت مدیره اسال شده است.

وی با بیان اینکه استعلامات وقت گیر است،‌ گفت: سعی شده این روند نیز کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به شیوه نامه در حوزه مشاورین املاک گفت: این شویه نامه اخیرا اصلاح شده و در این شیوه نامه کمیته ای متشکل از سازمان و اتحادیه املاک وجود دارد و اگر تخلفاتی صورت بگیرد این کمیته وارد عمل می شود.

‌حوزه نظارت در جزیره کیش ضعیف عمل می کند

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش معتقد است: ‌حوزه نظارت در جزیره کیش ضعیف عمل کرده و این امر دلایل مختلفی دارد. به طور مثال حوزه نظارتی در سازمان منطقه آزاد، ‌متمرکز نیست. پیشنهاد شده این حوزه متمرکز شود. همچنین سازمان منطقه آزاد، ضمانت اجرایی برای پلمپ واحدهای متخلفین را نداشته و دادگستری به عنوان ضابط قضاییة‌این سازمان را قبول ندارند. برای حل این مشکل صحبت هایی با تعزیرات انجام شده است.

وی ادامه داد: 6 هزار مجوز برای واحد های تجاری صادر شده است؛ ‌این در حالی است که برای این تعداد حدود 4 نفر ناظر وجود دارد. علاوه بر این نیز مشکل حمل و نقل نیز وجود دارد.

چالویی یکی  از دلیل های گران فروشی در حوزه خوار و بار و میوه و تربار را هزینه حمل و نقل و قیمت اجاره ها عنوان کرد و گفت: سعی شده که قیمت ها کنترل و نظارت شود.

قیمت گذاری برق بر عهده سازمان منطقه آزاد کیش نیست

معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به دو نیروگاه برق در جزیره کیش گفت: یک نیروگاه در جزیره کیش، آب و برق کیش است که 51 درصد سهم آن برای بانک شهر و 49 درصد سهم آن برای سازمان منطقه آزاد است و دیگری نیروگاه جنوب است که 33 درصد سهم آن برای سازمان و 67 درصد آن برای بخش خصوصی است که در تولید، توزیع و قیمت گذاری آن سازمان هیچ نقشی ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر با کمبود برق مواجه هستیم که با کمک جنوب، مشکل قطعی نداشته ایم. اما باید توجه داشت که سازمان در قیمت گذاری برق نقشی ندارد.

چالویی با بیان اینکه توزیع گاز در کیش انحصاری است،گفت:‌ این دو شرکت به دنبال افزایش قیمت گاز بودند که با جلساتی که برگزار شد قیمت مناسب تری اتخاذ شد.

وی با بیان اینکه اولویت اول سازمان جذب شرکت های دانش بیان است،‌ گفت: به این شرکت ها تسهیلات ویژه ای دیده شده است.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز