کمبود درآمد ارزی سوریه؛ مانع توسعه روابط اقتصادی دو کشور/ پیشنهاداتی برای احیای کارخانجات جنگزده سوری
یکی از مسایل اساسی برای سرمایه گذاری موانعی همچون ضمانتنامه، جابجایی پول و مسایل ارزی بوده است، اکنون باید این موانع برداشته شود و مشکلاتی که مانع توسعه است برطرف شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، اکبری در همایش توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و سوریه با ابراز امیدواری از اینکه این همایش ها از حالت مار تشریفاتی به نتایج عملیاتی و اجرایی منجر شود، تامید کرد: روابط اقتصادی دو کشور باید دو چندان شود.
وی افزود: ما دشمنان مشترکی داریم، ایران ۴۰ سال است که تحریم است، سوریه هم چندین سال است که در تحریم بسرمی برد و اقدامات خشن و نظامی و جنگ منجر به خرابی این کشور شده است، امیدواریم بقیه مناطق این کشور بزودی آزادسازی شود و اکنون می طلبد مه دو کشور در راستای توسعه روابط اقتصادی تلاش مضاعف داشته باشند، کار کارشناسی صورت گیرد تا بر اساس آن نتایج خوبی حاصل شود.
وی گفت: زیرساختهای توسعه روابط اقتصادی دو کشور تاکنون در حد اقدامات اولیه بوده و به نتیجه لازم نرسیده است و بازرگانان و تجار دو کشور برای روابط اقتصادی مشکلات عدیده ای دارند، که لازم است مسئولین دو کشور برای حل آنها گام بردارند.
وی بیان داشت: در دولت ایران تصمیمات جدیدی برای حل مشکلات اتخاذ شده تا از پراکندگی مدیریت جلوگیری شود نماینده ای برای روابط اقتصادی دو کشور انتخاب شده و با حضور رییس جمهور بشار اسد مورد بررسی قرار گرفت، با وجود همه مشکلات به خاطر تحریم ها موضوع روابط اقتصادی دو کشور به حدی اهمیت داشت که نماینده ویژه تعیین شده و جلسات مختلف برگزار می سود تا موانع رفع شود.
وی یادآور شد: در جلسات مشابه امروز که از سالهای قبل برنامه ریزی شده بود باید نواقص و موانع احصا شوند و با علم به آن توان خود را برای رفع موانع بکار گیریم و نسبت به توسعه روابط اقتصادی و تجاری تسهیل گیری صورت گیرد و سرمایه گذاری لازم انجام شود.
وی گفت: یکی از مسایل اساسی برای سرمایه گذاری موانعی همچون ضمانتنامه، جابجایی پول و مسایل ارزی بوده است، اکنون باید این موانع برداشته شود و مشکلاتی که مانع توسعه است برطرف شود.
وی از جمله مشکلات را نبودن ارز و کمبود درآمد ارزی در سوریه دانست و افزود: صادرات و واردات دو کشور توازن ندارد.
اکبری گفت: در حال حاضر کالاها و اجناسی که از سوریه به ایران می آید محدود است، و برای صادرات از ایران به سوریه نیز ارز لازم وجود ندارد.
وی تاکید کرد: باید راهکارهایی انتخاذ کرد از جمله اینکه اقدامات مشترک بین صنعتگران و بخش تجاری و بازرگانی دو کشور انجام شود مثلا کالاهایی به طور مشترک در سوریه تولید و از همین کشور صادر شود، یعنی بتوانیم صادرات را از این کشور توسعه دهیم که این اقدام هم درآمد ارزی برای این کشور دارد و هم اینکه نیاز داخلی شان را پاسخ می دهد.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: بخش زیادی از کارخانجات و مراکز تولیدی سوریه به دلیل جنگ متوقف شده اند چنانچه 20 تا 40 درصد تزریق پول داشته باشند احیا خواهند شد و با حداقل سرمایه بین ایران و سوریه به تولید خواهند رسید. علاوه بر اینکه باعث رونق اقتصادی این کشور می شود بخشی نیز صادر می شود. حتی ایران نیز می تواند این کالاها را وارد کند نتیجه اینکه توازن برقرار شده و موانع برطرف خواهد شد.
وی بیان داشت: ایران به دلیل تحریم به تکنلوژی های بالایی در بسیاری از صنایع دست یافته است که ما می توانیم آنها را به سوریه هم انتقال دهیم، در مناطق آزاد و غیرآزاد سوریه شرکت های مشترک صنعتی ایجاد کنیم تا هم نیاز این کشور رفع شود هم اینکه ارزآوری داشته باشند.