خبرگزاری کار ایران

کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با ایلنا:

دلایل رشد ۱۰درصدی شاخص / تاثیر کسری ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی بر بازار سرمایه

دلایل رشد ۱۰درصدی شاخص / تاثیر کسری ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی بر بازار سرمایه
کد خبر : ۱۲۲۱۰۹۸

کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به افزایش نرخ تورم افزایش سود عملکرد شرکت‌ها پیش بینی می‌شود. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مبتنی بر عملکرد جاری دولت، کسری بودجه نسبت به سال گذشته به 700 هزار میلیارد تومان می‌رسد یعنی اگر همین روند اقتصادی ادامه داشته باشد کسری بودجه 300 هزار میلیارد تومانی به 700 هزار میلیارد تومان می‌رسد و این خود منجر به افزایش نرخ تورم خواهد بود.

فردین آقابزرگی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره عوامل اثرگذاری بر بازار سرمایه و همچنین دلایل سود پی در پی شاخص در چند روز گذشته اظهار داشت: یکی از عوامل موثر در شرایط بازار سرمایه و شرکت‌های بورسی، بخشنامه عوارض صادرات ابلاغ شده از سوی وزارت صمت بوده است. با توجه به کشش تقاضا و قیمت‌ها در سطح جهانی، نتیجه اجرای بخشنامه عوارض صادراتی این است که قیمت تمام شده محصولات نهایی افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار با این بخشنامه به دنبال این بوده که به ظاهر اقدامی برای کنترل بازار داشته باشد اما واقعیت این است که دولت سهم سود خود را می‌خواهد و به همین دلیل افزایش تعرفه‌ها قابل انتقال به مصرف کننده نهایی است و می‌تواند باعث افزایش سطح عمومی‌ قیمت‌ها شود. با افزایش تعرفه‌های صادراتی شرکت‌های تولید کننده مجبور هستند به قیمت‌ها درصدی اضافه کنند تا این افزایش تعرفه صادراتی جبران شود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سایر عوامل موثر در بازار سرمایه گفت: موضوع دیگر تعیین سقف خوراک گاز صنایع پتروشیمی و نرخ گاز سوخت صنایع که پنج هزار تومان و دو هزار تومان تعین شده است و این تعیین سقف یک مزیت برای کل صنایع به ویژه صنایع پتروشیمی محسوب می‌شود چراکه در حالی سقف نرخ خوراک پنج هزار تومان تعیین شده اما قیمت جهانی بسیار رشد پیدا کرده است.

آقابزرگی تاکید کرد: اما دلایل رشد ملایم شاخص تا 10 درصد به ایجاد تعادل در سطح عمومی قیمت‌ها، قیمت سهام شرکت‌ها و صنایع به دلیل کاهش فاصله ارزش ذاتی و ارزش روز معاملاتی برمی‌گردد که این تعادل در بازار سرمایه پس از اصلاحات پی در پی در سال 1400 ایجاد شده و به دلیل اصلاحاتی که در سال گذشته در بازار انجام شد امروز به این نقطه رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه افزایش نرخ تورم هم عامل موثر در بازار سرمایه محسوب می‌شود گفت: با توجه به افزایش نرخ تورم افزایش سود عملکرد شرکت‌ها پیش بینی می‌شود. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مبتنی بر عملکرد جاری دولت، کسری بودجه نسبت به سال گذشته به 700 هزار میلیارد تومان می‌رسد یعنی اگر همین روند اقتصادی ادامه داشته باشد کسری بودجه 300 هزار میلیارد تومانی به 700 هزار میلیارد تومان می‌رسد و این خود منجر به افزایش نرخ تورم خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در این شرایط تبدیل نقدینگی و سپرده به دارایی مالی و سهام امر طبیعی است از سوی دیگر باید توجه داشته باشیم سایر بازارها طبق بودجه سال 1401 مشمول مالیات شده‌اند از این رو تبدیل نقدینگی به سهام پیش بینی پذیر است.

آقابزرگی با تاکید بر اینکه البته با توجه به تجربه سال 99 رشد شارپی در شاخص نخواهیم داشت و انتظار شتاب نداریم گفت: حرکت شاخص متناسب با سطح عمومی قیمت‌ها محتمل‌ترین حالت افزایش شاخص است از سوی دیگر پیش بینی می‌شود کسری بازدهی بازار سرمایه در سال گذشته تا حدود 10 تا 15 درصد جبران شود و نرخ تورم هم به آن اضافه می‌شود و در نهایت پیش بینی افزایش 50 درصدی در رشد شاخص می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر رویدادهای سیاسی و بین المللی مانند تعیین تکلیف برجام گفت: معتقدم بازار حالت‌های مختلف حصول توافق، عدم توافق یا بلاتکلیفی برجام را در نظر گرفته و هر خبری از برجام اثر خود را بر روی بازار سرمایه گذاشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز