مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور:
جمعیت تحت شبکه شرب روستایی به ۹۰ درصد میرسد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: در بخش آب ۱۱۹ پروژه در کشور با اعتباری بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان تعریف شده و برای بخش فاضلاب هم ۱۹۳ پروژه با ۱۱۴ هزار میلیارد تعریف شده است.
به گزارش ایلنا، اتابک جعفری امروز یکشنبه در نشست تخصصی مدیران صنعت آب و آبفای کشور که با محوریت تبیین اهداف و برنامههای سال ۱۴۰۱ در سالن اجتماعات وزارت نیرو برگزار شد، گفت: سیاستی که شرکتهای آبفا در سال ۱۴۰۱ و در دوره دولت سیزدهم بر مبنای آن حرکت خواهند کرد، مدیریت برنامه توزیع آب در شهرها و روستاهاست که قبلا با اسم تنش آبی مطرح میشد، اما با توجه به صلاحدید از این به بعد برای آنکه نگرانیها کم شود، ادبیات آن را تغییر خواهیم داد.
وی ادامه داد: موضوع بعدی در سیاستهای ما اجرای طرحهای مهم و اولویتدار در زمینه آبرسانی و همچنین طرحهای مهم و اولویتدار در بخش فاضلاب است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه امروز با یکسری تهدیدها و فرصتها رو به رو هستیم، اظهار داشت: خشکسالی، کمبود باران، مشکلات محیطزیست، سختی کار و نبود امکانات، فشاری که روی منابع انسانی در بخشهای مختلف بهویژه در بخش آبهای کشور حاکم است، برخی از این تهدیدها هستند، اما خوشبختانه فرصتهای خوبی هم پیشرو داریم.
به گفته جعفری، بعد از سالها مشکلات کشور از جمله تحریمها و مشکلات بینالمللی از سال قبل به سمت بهبود حرکت کرده و وضعیت وزارت نیرو هم نسبت به گذشته مناسب شده است که نمونه آن اعتبارات بسیارخوبی بود که پایان سال گذشته برای طرحهای مختلف در نظر گرفته شد و ادامه آن هم در قانون بودجه قابل مشاهده است.
وی با بیان اینکه در سالیان گذشته قانون بودجهای با کیفیت و کمیتی مثل قانون بودجه امسال برای وزارت نیرو در بخش آب نداشتیم، تصریح کرد: این فرصتی است که حتما باید از آن استفاده کرد. با وجود مشکلات نیروی انسانی ما همیشه به مجموعه خود بالیدیم چراکه مجموعه آبفا به لحاظ نیروی انسانی و کارشناسی یکی از برجستهترین مجموعههای کشور است و همکاران ما به بهترین وجه شرایط و منابع را مدیریت کرده و مشکلات را به فرصت تبدیل میکنند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه برخی پروژههای ویژهای در سطح کشور تعریف شده که حتما باید به بهترین وجه و با علمیترین شرایط مدیریت شود، خاطرنشان کرد: در بخش طرحهای روستایی در پایان سال گذشته شاهد بودیم، شش هزار میلیارد در اختیار شرکتهای آبفا قرار گرفت که اگر عجله نکنیم، قطعا برای جذب اعتبارات به مشکل برمیخوریم.
به گفته جعفری، جمع پروژههایی که در بخش آب کشور تعریف شده ۱۱۹ پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است و برای بخش فاضلاب هم ۱۹۳ پروژه با ۱۱۴ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.
وی افزود: در راستای اثربخشی مدیریت تامین و توزیع آب در شهرها و روستاها هم اجرای ۱۹۸۴ پروژه، ۱۴ هزار کیلومتر بازسازی و ارتقای تاسیسات آبی، کاهش هدررفت پنج درصدی، ۱.۵ میلیمترمکعب افزایش توان ذخیرهسازی آب، افزایش ناوگان آبرسانی سیار به یکهزار و پنج دستگاه تانکر، حفر و تجهیز یکهزار و ۱۵۰ حلقه چاه و ۶۰۰ مگاوات افزایش توان برق اضطراری در دستورکار است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در زمینه اجرای پروژههای ویژه آبرسانی ابراز داشت: ۷۱ طرح آبرسانی برای جمعیت ۱۴ میلیون نفر، ۶۷ طرح فاضلاب با جمعیت هفت میلیون و ۲۵۰ هزار نفر، احداث ۵۱ تصفیهخانه فاضلاب شهری، اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب به طول دوهزار و ۲۵۰ کیلومتر در نظر گرفته شده است.
جعفری به طرح قرارگاه آبرسانی اشاره و بیان کرد: برای آبرسانی روستایی در سطح کشور طرح بسیار بزرگ قرارگاه آبرسانی آغاز شده که جلسات مختلفی در این راستا برگزار شده است. ۱۰ هزار روستا در سطح کشور با کمک سپاه شناسایی شده و حدود ۶هزار روستای دیگر هم به صورت خیرساز و با فعالیت همکاران آبفا انجام میشود که درمدت ۳۰ ماه اقدام بسیار بزرگی است و نیاز به مدیریت دقیق و لحظهای دارد.
وی اضافه کرد: در این راستا همکاران سامانهای را طراحی کردند که از فردا آغاز به کار میکند و به صورت هفتهای بروزرسانی میشود. در مدت شش ماه باید مصالح پیشبینی شده برای این طرحها خریداری شود که دچار مشکل نشویم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به موضوع بازار پساب به عنوان یکی از برنامههای تازه این شرکت اشاره کرد و یادآور شد: در بحث ایجاد بازار پساب هم باید گفت که حدود ۶.۶ میلیاردمترمکعب پساب داریم که ۵.۵ میلیارد از آن پساب شهری است. از ۵.۵ میلیارد هم ۴.۵ میلیارد مترمکعب خروجی پساب داریم که از این مقدار فقط چهار درصد در بخش صنعت استفاده میشود و باید در این بخش توجه بیشتری داشته باشیم.
به گفته جعفری، برنامهریزی که در حال انجام آن هستیم برای ۷۰۰ هزار مترمکعب پساب با استفاده از ظرفیت قانون بند ۳ تبصره هشت قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱ است که ۱۵۰ میلی متر مکعب پساب را مدیریت کنیم و حدود ۲هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ سرمایه گذاری در حوزه پساب با استفاده از روش بازار پساب و فروش پساب استفاده کنیم.
وی با اشاره به آمار تصفیهخانههای آب و فاضلاب موجود در کشور عنوان کرد: تعداد تصفیهخانهها از ۱۶۶ عدد در شرایط فعلی تا پایان دولت به ۲۰۷ عدد خواهد رسید. ظرفیت تصفیهخانههای آب از ۱۴.۴۶ میلیمترمکعب در روز به ۱۷.۲۶ میلیمترمکعب در روز خواهد رسید. تعداد تصفیهخانههای فاضلاب از ۲۵۶ عدد به ۳۰۷ عدد و ظرفیت تصفیهخانههای فاضلاب از ۵.۸ به ۶.۹۶ میرسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه جمعیت تحت پوشش شبکه آب شرب در روستاها به ۸۲ درصد و در نهایت به بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید، گفت: اعتبارات مورد نیازی که برای این اهداف پیش بینی شده برای ۱۴۰ پروژه ۱۷۰ هزار میلیارد است که این ظرفیت با استفاده از ظرفیتهای قانونی بودجه ۱۴۰۱، رقم ۶۶ هزار میلیارد پیش بینی شده است.
جعفری با بیان اینکه برای بخش آبفا چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد در ماده ۵۶ پیشبینی شده است، اظهار داشت: در حالی که سقف ماده ۵۶ در سطح کشور، ۵۰ هزار میلیارد است که همکاران آبفا در استانهای مختلف کشور با کمک استانداران میتوانند از این رقم را استفاده کنند، امسال به بانکها تکلیف جدی در این زمینه شده است.
وی درباره وضعیت تابستان ۱۴۰۱ تصریح کرد: تابستان امسال با توجه به شرایط نامناسب بارندگی در سال گذشته و شرایط پیشرو، تابستان خاصی است و باید شرایط ویژهای تعریف کنیم که در چهار بخش اقدامات فنی، مدیریتی، فرهنگسازی و قانونی برنامههایی باید تعریف شود در بحث اقدامات فنی باید مدیریت تامین و توزیع و حفر و تجهیز چاه در مدت زمان مناسب مدنظر باشد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: همچنین هماهنگی با دستگاههای اجرایی هم در این زمینه بسیار مهم است، شهرداریها، چاههای با کیفیتی که در اختیار دارند را باید مورد استفاده قرار گیرد.
جعفری با بیان اینکه در زمینه اقدامات مدیریتی هم ضرورت دارد که مدیران عامل به صورت پایدار در استانها و در مناطق بحرانی حضور داشته باشند و وضعیت تامین و توزیع به صورت مستمر مورد پایش قرار گیرد، خاطرنشان کرد: همچنین اجتناب از انتشار اخبار منفی به ویژه اعلام نوبت بندی باید مورد توجه باشد. از سوی دیگر شناسایی ظرفیتهای بیرونی، بحث مولد برق اضطراری و تجهیزات لجستیکی هم برای تابستان امسال باید مورد توجه مدیران باشد.
وی با بیان اینکه در بحث فرهنگسازی هم روابط عمومیها باید به صورت جدیتر در زمینه اطلاعرسانی طرحها برای ایجاد امید در جامعه فعالیت داشته باشند، ابراز داشت: در مجموع یک برنامه تدوین شده که برای گذر از تابستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: ۷۸۷ حلقه چاه، ایجاد ۴۲۰ هزار و ۲۰۰ مترمکعب مخزن، ارتقای کیفی و ارتقای تصفیهخانههای آب به تعداد ۱۳۳ پروژه، احداث ۹۳ باب ایستگاه پمپاژ آب، اجرای خطوط انتقال آب به مقدار ۳هزار و ۶۱ کیلومتر در نظر گرفته شده که تامین مالی خواهد شد تا تابستان به بهترین وجه ممکن پشت سر گذاشته شود.