خبرگزاری کار ایران

رکورد مصرف گاز شکست/ کاهش صادرات گاز به ترکیه به دلیل مشکل فنی بود

رکورد مصرف گاز شکست/ کاهش صادرات گاز به ترکیه به دلیل مشکل فنی بود
کد خبر : ۱۱۸۵۸۹۵

وزیر نفت از ثبت رکورد تازه در مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری خبر داد و با تأکید بر اینکه تا این لحظه افت فشار و قطعی نداشته‌ایم، گفت: از مردم تقاضا دارم برای عبور از سرمای پیش‌رو در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.

به گزارش ایلنا از وزارت نفت، جواد اوجی با اشاره به مصرف روزانه ۶۷۰ میلیون متر مکعب گاز  در بخش خانگی و تجاری در روزگذشته گفت: سال گذشته در بیشترین حالت ۶۴۰ میلیون‌متر مکعب گاز مصرف شده بود که ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش مصرف داشته‌ایم که رقم قابل‌توجهی است.

وی با یادآوری کاهش دما در ۲۸ استان کشور  اظهار کرد: اکثر استان‌ها هم‌ اکنون سرما و یخبندان را تجربه می‌کنند و بر اساس گزارش‌های دریافتی در برخی استان‌ها کنتورهای گاز دچار یخ‌زدگی شده‌اند.

قطعی گاز نداشتیم

وزیر نفت با بیان اینکه خوشبختانه تا این لحظه افت فشار و قطعی گاز نداشته‌ایم، تصریح کرد: از مردم عزیز خواهشمندم خادمان خود در وزارت نفت را برای مدیریت توزیع گاز یاری کنند، همکاران ما شبانه‌روز تلاش می‌کنند که مردم از نعمت گاز بی‌بهره نشوند.

اوجی دمای رفاه را ۱۸ تا ۲۱ درجه دانست و  با بیان اینکه با پوشیدن لباس گرم و خاموش کردن وسایل گرمایشی در هنگام خروج از منزل و محل کار، می‌توان مصرف گاز را مدیریت کرد، تصریح کرد: کاهش دما در روزهای آینده در سرتاسر کشور ادامه دارد، بنابراین از مردم خواهش می‌کنیم در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند تا یک هفته تا ۱۰ روز آینده را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

موتورخانه‌ها رایگان بهینه می‌شوند

وی درباره طرح رایگان اصلاح موتورخانه‌ها در کشور توضیح داد: اصلاح موتورخانه‌های مجتمع‌های خانگی تا امروز جدی دنبال شده است و بیش از ۱۷ هزار مجتمع خانگی در سرتاسر کشور اصلاح موتورخانه‌ها را اجرا کرده‌اند و دیگران هم می‌توانند با ثبت‌نام در سایت شرکت ملی گاز اقدام کنند.

وزیر نفت در تشریح این طرح گفت: پس از ثبت‌نام، متقاضیان از سوی مجریان طرح شناسایی می‌شوند و پس از تأیید فنی کارشناسان شرکت ملی گاز، تنظیم مشعل، عایق‌بندی لوله‌ها و نصب رسوب‌گیر با هزینه شرکت ملی گاز انجام و اصلاح موتورخانه اجرا می‌شود.

کاهش صادرات گاز به‌ ترکیه به دلیل فنی

اوجی درباره انتشار اخبار مربوط به کاهش صادرات گاز به ترکیه گفت: خطوط انتقال گاز و ایستگاه تقویت فشار در سمت ایران ۲۰ دی‌ماه در ایستگاه بازرگان دچار نشتی گاز شد و ایران از همکاران در شرکت بوتاش ترکیه برای بررسی به این ایستگاه دعوت کرد که کارشناسان طرف ترک بر این موضوع صحه گذاشتند.

وی ادامه داد: کارشناسان ترک اصرار داشتند عملیات نشت‌گیری را برای جلوگیری از قطع صادرات عقب بندازیم، اما با توجه به اینکه این موضوع مخاطره‌آمیز بود و می‌توانست منجر به حادثه شود ناچار به کاهش فشار و میزان صادرات شدیم و با اینکه ۳۰ میلیون متر مکعب در روز تعهد صادرات داشتیم، به‌دلیل مشکل فنی که برای ایستگاه تقویت فشار رخ داده بود، صادرات را کاهش دادیم.

وزیر نفت تصریح کرد: پس از این ماجرا، دیروز ( پنجشنبه، ۳۰ دی‌ماه) ایستگاه تقویت فشار کشور ترکیه در مرز بازرگان دچار مشکل شد و صادرات گاز تا امروز صبح (یکم بهمن‌ماه) به‌طور کامل قطع شد.

وزیر نفت درباره آغاز مجدد صادرات گاز به ترکیه گفت: کارشناسان ترک امروز کمپرسورها روشن کردند و صادرات به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب آغاز شد، اما طبق قوانین حاکم بر قرارداد و اصول ایمنی ما باید نشتی که در ولو این ایستگاه رخ داده را در اولین فرصت تعمیر کنیم که به دلیل سرما چند روزی عقب انداختیم، اما به‌طور قطع این مشکل باید حل شود و جز اصول کار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز