ایران سومین تولیدکننده گوشت ماهیان خاویاری جهان خواهد شد
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت:طبق برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی می کنیم ظرف ده سال آینده نیز جزو کشورهای دوم یا سوم تولید خاویارپرورشی باشیم.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ناصر کرمی راد مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران ضمن اعلام این خبر گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده پیش بینی میکنیم ظرف ده سال آینده نیز جزو کشورهای دوم یا سوم تولید خاویارپرورشی در جهان باشیم.
کرمی راد ادامه داد: طبق گزارش سازمان فائو، ایران در سال ۲۰۱۹ در تولید خاویار پرورشی گونه بلوگا یا فیل ماهی که ارزشمندترین گونه خاویار پرورشی در جهان است، رتبه نخست را به خود اختصاص داد.
وی افزود: کشور چین در حال حاضر رتبه نخست تولید خاویار پرورشی را در بین کشورهای دنیا در اختیار دارد.
کرمی راد، میزان تولید خاویار پرورشی و گوشت ماهیان خاویاری را در سال گذشته به ترتیب ۱۲ تن و بیش از ۳۵۰۰ تن عنوان کرد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایرژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران خاطر نشان کرد: سال گذشته طبق آمار گمرک ایران، بیش از ۴ تن خاویار پرورشی و بالای یک هزار تن گوشت ماهیان خاویاری به ارزش بالای ۱۶ میلیون دلار از کشور صادر شد.
وی افزود: خاویار پرورشی ایران به طور عمده به ۲۴ کشور دنیا در سال گذشته در حوزه آسیا، اروپا، آمریکا و خاورمیانه صادر شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران ادامه داد: مابقی خاویار پرورشی در بازار داخلی عرضه شده است.
وی تصریح کرد: خاویار پرورشی گونه بلوگا در سال گذشته با قیمت هر کیلوگرم ۱۲ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان در بازار داخلی عرضه شده است و در حال حاضر قیمتی معادل ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان عرضه میشود.