وزیر نیرو مطرح کرد:
صنعت برق تابستان تلخی را گذراند/ اعمال خاموشی برای صنایع دردناک است
وزیر نیرو اظهار داشت: رشد مصرف برق به معنای رشد اقتصاد است وقتی به دلیل کمبود تولید برق به صنعت محدودیت میدهیم یعنی از ظرفیت اشتغال و صادرات کم می کنیم که بسیار دردناک است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه بینالمللی برق با بیان اینکه صنعت برق یکی از مهمترین شاخصهای توسعه کشور است، اظهار داشت: نمایشگاه محل عرضه آخرین دستاوردها و مجموعه روشهای شناخت مردم از پیشرفت این صنعت و محلی برای تبادل نظر و همفکری جهت توسعه آتی این صنعت است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه ۲۱ شاهد استقبال بینظیری از صنعت برق کشور هستیم، افزود: هرچند مدتی به دلیل شیوع کرونا رکود شدیدی را در صنایع شاهد بودیم اما صنعت برق بدون وقفه و در اولین فرصت در نمایشگاه حضور فعال داشت.
وزیر نیرو ضمن ابراز قدردانی از فعالین بخش خصوصی بویژه سندیکای برق، تصریح کرد: سندیکای برق فعالترین سندیکای کشور در حوزه صنایع است و مجموع فعالیت ها نشاندهنده رشد و پیشرفت صنعت در کشور است.
وی با بیان اینکه مهمترین محور توسعه کشور انرژی است، گفت: کشور ما از ذخایر عظیم نفت و گاز برخوردار است و یکی از بهترین روشهای استفاده از این انرژی تولید برق برای مصرف و انتقال بعنوان مهمترین شاخص توسعه کشور است.
محرابیان با بیان اینکه ما در پی تبدیل انرژی به برق و ایجاد ارزش افزوده و اشتغال هستیم، گفت: باید بدانیم از این فرصت در اختیار کشور و سرمایه عظیم و ملی جهت رفاه و رسد کشور چگونه بهره ببریم.
وی بیان داشت: در دهه اول انقلاب مجموع تولید برق کشور کمتر از ۷ هزار مگاوات ظرفیت داشت که این میزان اکنون و در ۴۰ سال پس از انقلاب به ۸۳ هزار مگاوات شامل حرارتی، برقابی، تحدیدپذیر و اتمی رسیده است.
مقام عالی وزارت نیرو گفت: اکنون مصرف بسیار بیشتر از ظرفیت نصب شده نیروگاهی است به طوری که به خاطر رسد پایین صنعت در تابستان ۱۵ هزار مگاوات کمبود داشتیم که به صورت محدودیت تولید صنایع و یا خاموشی مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه صنعت برق تابستان تلخی را پشت سر گذاشت، تاکید کرد: رشد مصرف برق به معنای رشد اقتصاد است وقتی به دلیل کمبود تولید برق به صنعت محدودیت میدهیم یعنی از ظرفیت اشتغال و صادرات کم می کنیم که بسیار دردناک است.
وزیر نیرو اضافه کرد: فرصتهایی که یکی پس از دیگری به صورت کوچک و بزرگ در صنعت کشور به وجود آمده و بازارهایی که در داخل و خارج ایجاد شده به خاطر کمبود تولید برق از دست میدهیم.
محرابیان تصریح کرد: موضوعی که در حال حاضر برای صنعت برق اهمیت دارد چگونگی برون رفت از این شرایط است. برنامهای که امروز وزارت نیرو در پی هماهنگیهایی که با مجلس شورای اسلامی و دولت تدوین کرده شامل دو شاخه توسعه صنعت و بهینهسازی مصرف انرژی و اصلاح بخش عرضه و مصرف صنعت برق است.
وی با بیان اینکه مجبور به جبران عقب ماندگیهای چند سال گذشته هستیم، خاطرنشان کرد: عقبماندگیهای ظرفیتسازی برای ما نه به عنوان یک انتخاب بلکه به عنوان یک ضرورت اجباری در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر راهی جز استفاده از تمامی ظرفیت و پتانسیلهای کشور از جمله بخش خصوصی نداریم تا شاهد رشد صنعت باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعهای وزارت نیرو ادامه داد: برنامهای که در موضوع توسعه صنعت برق تدوین شده در حوزه ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی، تکمیل نیروگاههای حرارتی و توجه به انرژی تجدیدپذیر به عنوان یکی از محورهای مهم در صنعت برای کشور است.
به گفته محرابیان، در موضوع مدیریت عرضه و تقاضا میبایست با سیاستگذاری و بهکارگیری ظرفیتهای موجود در کشور به دنبال بهینه سازی مصرف انرژی باشیم.
وی ادامه داد: بهینه سازی از نظر ما مصرف حداکثری در بخش تولید و مصرف معقول در بخش خانگی خواهد بود. مصرف حداکثری در بخش صنایع به معنای در نظر گرفتن شدت انرژی و استاندارد سازی مصرف انرژی در این حوزه است.