خبرگزاری کار ایران

یک مسئول در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

کاهش ۳۵ درصدی تحویل گندم به مراکز دولتی/ کسری ذخایر استراتژیک وارد می‌شود

کاهش ۳۵ درصدی تحویل گندم به مراکز دولتی/ کسری ذخایر استراتژیک وارد می‌شود
کد خبر : ۱۱۰۹۳۶۲

قائم مقام مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از کاهش 14 تا 35 درصدی آمار مربوط به تحویل گندم به مراکز خرید دولتی خبر داد و گفت: برای تامین کسری ذخایر استراتژیک گندم کشور، مجوز واردات صادر شده است.

حسن حنان در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه مطابق با پیش‌بینی‌ها در پی خشکسالی با کاهش تحویل گندم به مراکز دولتی مواجه هستیم، اظهار کرد: تا امروز به مراکز خرید دولتی 4 میلیون و 206 هزار تن گندم تحویل داده شده است که نسبت به سال گذشته کاهش 35 درصدی را نشان می‌دهد.

وی میزان تحویل گندم به مراکز دولتی در سال گذشته در مدت زمان مشابه را 6 میلیون و 504 هزار تن اعلام کرد.

حنان ادامه داد: تعداد محموله‌های تحویلی به مراکز خرید نیز تا امروز 818 هزار محموله بوده است که نشان از کاهش 23 درصدی نسبت به سال گذشته دارد.

حنان تعداد کشاورزانی که مبادرت به تحویل گندم به مراکز خرید دولتی کرده‌اند را 326 هزار کشاورزان عنوان کرد که کاهش 15 درصدی نسبت به سال گذشته در مدت مشابه داشته است. 

به گفته این عضو هیأت مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ در سالجاری متوسط گندم تحویلی هر کشاورز حدود 13 تن بوده است، این رقم در سال گذشته بیش از 17 تن بود به عبارت دیگر آمار مربوط به تحویل گندم در این بخش کاهش 23 درصدی داشته است.

حنان تصریح کرد: متوسط وزن هر محموله تحویلی تا امروز 5 تن و در سال گذشته 6 تن بوده است که در این آمار نیز با کاهش 14 درصدی روبه‌رو هستیم.

وی پیش بینی کرد: در مجموع تا پایان خرید تضمینی گندم حداکثر 4 میلیون و 680 هزار تن گندم به دولت تحویل شود، در حالی این رقم در سال گذشته 8 میلیون و 225 هزار تن بوده است.

حنان در شرایط کنونی دولت را ناگزیر به واردات گندم دانست. 

معاون بازرگانی داخلی با تاکید بر اینکه مجوز واردات صادر شده است، اظهار کرد: برای تامین کسری ذخایر استراتژیک گندم برنامه‌ریزی شده است و نگرانی برای تامین گندم مورد نیاز نان و صنعت کشور نداریم.

حنان درباره آخرین وضعیت پرداخت مطالبات نیز گفت: ارزش گندم تحویلی به مراکز تولید تا این لحظه 21 هزار و 213 هزار میلیارد تومان بوده است که از این میزان 18 هزار و 921 میلیارد تومان آن به کشاورزان پرداخت شده است که معادل 91 درصد مطالبات آن‌ها است.

وی تصریح کرد: تمامی کشاورزانی که تا پایان تیرماه گندم خود را تحویل داده‌اند بهای محصول خود را تماما دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز