خبرگزاری کار ایران

یک مسئول وزارت کشاورزی در گفت‌وگو با ایلنا عنوان کرد:

۳ میلیارد مترمکعب صرفه جویی آب با انتقال کشت چند محصول از مزرعه به گلخانه/ آزادسازی ۱۸۹ هزار هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی

۳ میلیارد مترمکعب صرفه جویی آب با انتقال کشت چند محصول از مزرعه به گلخانه/ آزادسازی ۱۸۹ هزار هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی
کد خبر : ۱۱۰۵۹۸۲

مجری طرح توسعه گلخانه های کشور با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه‌ای یکی از راهکارهای موثر برای مقابله با خشکسالی است، اظهار کرد: فقط با انتقال کشت چند محصول سبزی ‌و صیفی از مزرعه به گلخانه می‌توان بیش از ۳ میلیارد متر مکعب در آب صرفه‌جویی داشت.

داریوش سالم‌پور در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به شدت گرفتن تغییرات اقلیمی و تکرار سال‌های خشک در کشور، اظهار کرد: تغییر اقلیم تمام کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده است و ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست، به ویژه آنکه کشور ما در منطقه خشک و‌ نیمه خشک قرار دارد و اثرات تغییر اقلیم می‌تواند شدیدتر باشد. 

وی ادامه داد: تشدید خشکسالی که از تاثیرات تغییر اقلیم بر کشور ما است تبدیل به معضلی بزرگ برای بخش کشاورزی شده و تامین امنیت غذا را با چالش جدی مواجه کرده است. 

سالم‌پور یکی از راهکارهای مقابله با خشکسالی را کشت گلخانه‌ای عنوان کرد و افزود: کشت گلخانه مزایای بسیاری دارد که مهم‌ترین آن صرفه جویی در مصرف آب است که برای کشور ما بسیار اهمیت دارد. 

وی افزود: طرح توسعه گلخانه‌های کشور یکی از طرح‌های بود که در قالب طرح‌های اقتصادی مقاومتی از سال ۹۵ مطرح و به وزارت جهادکشاورزی ابلاغ شد، هدف از این طرح صرفه‌جویی در مصرف آب بخش کشاورزی و افزایش کمی و کیفی محصولات بود.

به گفته سالم پور؛ طرح توسعه گلخانه‌ها برای سطح ۴۸ هزار هکتار در افق ده ساله به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده است.

این مسئول تصریح کرد: بخش اعظم طرح به صورت انتقال محصولات از عرصه (مزرعه) به محیط‌های کنترل شده( گلخانه) تعریف شده است. 

سالم پور با تاکید بر اینکه صرفه جویی در مصرف آب بخش کشاورزی با اجرای این طرح قابل توجه است، گفت: به طور مثال فقط با انتقال تعدادی از محصولات سبزی ‌و صیفی مانند گوجه فرنگی و خیار ‌و … از عرصه به گلخانه، ۳ میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی می‌شود. 

وی افزود: ضمن اینکه در مصرف کلیه نهاده‌های کشت مانند: سم و کود نیز شاهد کاهش مصرف خواهیم بود.

وی از دیگر مزایای توسعه کشت گلخانه‌ها را استفاده بهینه از انرژی و بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر دانست.

سالم پور همچنین آزاد سازی ۱۸۹ هزار هکتار از اراضی مرغوب را مزایای دیگر توسعه کشت گلخانه‌ای برشمرد ‌و‌ افزود: این اراضی را می‌توان برای کشت محصولات کم آب بر با بازدهی بیشتر و با ارزش افزوده بالاتر استفاده کرد که امکان کشت در گلخانه ندارند. 

وی درباره آخرین وضعیت طرح توسعه گلخانه‌ها در کشور، اظهار کرد: از سال ۹۵ که طرح توسعه گلخانه‌ها در قالب طرح‌های اقتصاد مقاومتی به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد تاکنون ۱۲ هزار و ۶۶۱ هکتار گلخانه در کشور ایجاد شده که تحقق ۸۶ درصد از اهداف برنامه است. 

سالم پور یادآور شد: برای توسعه گلخانه به سرمایه گذاران، ۸۰ درصد هزینه طرح تسهیلات با سود ۱۲/۵ تا ۱۴/۵ درصد پرداخت می‌شود و ۲۰ درصد آورده سرمایه گذار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز