خبرگزاری کار ایران

معاون اجرایی سازمان بورس:

افزایش ۴ برابری درآمدهای سازمان از محل رشد تراکنش‌ها/ علت خرید ۴۹ دستگاه خودروی دنا و پژو/ درخواست تاسیس ۳۰۰ نهاد مالی جدید را داریم

افزایش ۴ برابری درآمدهای سازمان از محل رشد تراکنش‌ها/ علت خرید ۴۹ دستگاه خودروی دنا و پژو/ درخواست تاسیس ۳۰۰ نهاد مالی جدید را داریم
کد خبر : ۱۰۸۹۲۱۸

معاون اجرایی سازمان بورس اظهار داشت: در حالی که 700 نهاد مالی از سازمان بورس مجوز گرفته‌اند، برای تاسیس 300 نهاد مالی جدید درخواست داریم و با توجه به اینکه امروز 36 میلیون نفر کد سهامداری دارند، بازار در حال توسعه است و ما نیاز به نیروی کار داریم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مصطفی بهشتی‌ سرشت در نشست خبری انتشار صورت‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه برای اولین بار است صورت‌های مالی سازمان منتشر می‌شود، اظهار داشت: اخیرا تصمیمات بسیار ارزشمندی در سازمان گرفته شده و حضور آقای دهقان دهنوی باعث شد اراده انتشار صورت‌های مالی را داشته باشیم. این شجاعت در شفافیت به دلیل تصمیماتی است که رئیس سازمان بورس در اخذ و اعمال آن موثر عمل می‌کند.

وی ادامه داد: تمام اعضای شورای عالی بورس و وزیر اقتصاد با انتشار اوراق موافق بودند و مخالفی در این زمینه نداشتیم.

معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه به طور قطع شفافیت بدون هزینه نیست، گفت: پس از انتشار صورت‌های مالی، گزارش‌ها و نقدهای کمتر منصفانه‌ای دیدیم اما این شجاعت را داشتیم که برای شفافیت هزینه بدهیم.

بهشتی سرشت ادامه داد: هیچ الزامی برای انتشار صورت‌های مالی نداشتیم اما مجموعه بورس پذیرفت که این اقدام را انجام دهد.

وی افزود: البته نباید این انتظار به وجود آید که از اوایل تیرماه صورت‌ حساب‌های 3 ماهه را منتشر کنیم و در این مرحله در حال بررسی صورت‌های 6 ماهه هستیم، از ناشران انتظار داریم صورت‌های 6 ماهه را منتشر کنند.

عضو هیات مدیره سازمان بورس با اشاره به موضوعاتی که در فضای مجازی درباره پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان سازمان بورس منتشر می‌شود، خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که در فضای مجازی و برخی از سایت‌ها برای پرسنل قراردادی ارقام بالاتری را منتشر کرده بودند. از سوی دیگر این نکته هم حائز اهمیت است که آن چیزی که درباره حقوق‌های 19 تا 21 میلیون تومانی صحبت می‌شود، بدون کسر سهم بیمه کارفرما، مالیات و غیره است. سرجمع عدد خالص دستمزد چیزی حدود 13 تا 15 میلیون تمان است.

بهشتی سرشت یادآور شد: نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که اغلب کارکنان سازمان بورس که این حقوق را دریافت می‌کنند جزء بدنه کارشناس، کارشناس ارشد و به بالا هستند و نیروهایی مثل تکنسین، خدماتی و غیره در آن دیده نشده است. بدنه کارشناسی سازمان عمدتا فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ممتاز هستند که مسئولیت خطیری را برعهده دارند.

وی با اشاره به حقوق و دستمزدهایی که در بانک مرکزی پرداخت می‌شود، اظهار داشت: میزان دستمزدهای بانک مرکزی بسیار بالاتر از بورس است و اساسا قابل مقایسه با بورس نیست. همچنین کارکنان بانک مرکزی در اولویت دریافت تسهیلات بانکی با کارمزد پایین هستند، این در حالی است که کارکنان بورس محروم از این مزایا هستند و حتی ورود به بازار سرمایه برای این افراد ممنوع است.

معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: کارکنان سازمان بورس در حالی با محرومیت از حضور در بازار سرمایه مواجه هستند که در سال 99 این بازار با 152 درصد بازدهی بهترین بازار بوده است.

بهشتی سرشت با بیان اینکه حتی یک ریال هم از بودجه دولت مصرف نمی‌کنیم، گفت: هر آنچه که داریم از محل کارمزدها است و نه تنها مزایای خاصی به پرسنل ارائه نمی‌دهیم بلکه این روزها با خروج نیروی کار حرفه‌ای و باسابقه از سازمان مواجه شده‌ایم چراکه در مقابل، نهادهای مالی فعال در بازار پکیج بسیار قوی برای جبران خدمات به کارکنان ارائه می‌دهند و کارکنان ما ترجیح می‌دهند در این نهادها مشغول به کار شوند.

وی درباره جذب نیرو در سازمان بورس تاکید کرد: در حالی که 700 نهاد مالی از سازمان بورس مجوز گرفته‌اند، برای تاسیس 300 نهاد مالی جدید درخواست داریم و با توجه به اینکه امروز 36 میلیون نفر کد سهامداری دارند، بازار در حال توسعه است و ما نیاز به نیروی کار داریم.

معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار بیان داشت: در بودجه سال 1400 برای جذب 150 نفر نیروی کار پیش‌بینی کرده‌ایم اما با توجه به محرومیت‌ها و ممنوعیت‌هایی که برای کارکنان ایجاد شده، کمتر کسی که حرفه‌ای است می‌پذیرد در سازمان مشغول به کار شود.

بهشتی سرشت با اشاره به سامانه معاملاتی بومی که فاز مطالعاتی آن به پایان رسیده است، گفت: بنا داشتیم در پایان فاز مطالعاتی از این سامانه رونمایی داشته باشیم اما عده‌ای معتقدند وقتی سامانه به مرحله عملیاتی رسید از آن رونمایی کنیم.

وی ادامه داد: این سامانه یک فاز استقرار دارد که تکمیل آن 6 ماه زمان می‌برد و این فاز را آغاز کرده‌ایم. سیاست ما این است که تا پایان سال بتوانیم اوراق بدهی را از طریق این سامانه بومی انجام دهیم.

عضو هیات مدیره سازمان بورس با اشاره به افزایش درآمدهای سازمان اظهار داشت: با انتشار صورت‌های مالی دیدیم که در سال گذشته درآمدهای سازمان 4 برابر شده است. عده‌ای می‌گویند چرا وقتی کارمزد 20 درصد کاهش یافته، با افزایش درآمد مواجه هستیم؟ بخش عمده‌ای از درآمد سازمان از محل افزایش تراکنش‌ها بوده است. سال 99 تراکنش‌ها در بازار بسیار افزایش یافت که موجب افزایش درآمد شد.

بهشتی سرشت همچنین درباره خرید 49 دستگاه خودروی دنا و پژو یادآور شد: وقتی می‌گویم برای انتشار صورت‌های مالی، هزینه می‌دهیم به این دلیل است که امروز باید پاسخ بدهیم که چرا نسبت به خرید خودرو اقدام کردیم. سازمان به شدت با فقر وسایل نقلیه مواجه بود در حالی که سازمان‌های هم‌تراز ناوگان‌های حمل و نقل مناسبی داشتند. ما در سازمان نظارت‌های حضوری داریم و در زمان مجمع، ترددها بسیار زیاد است. در این دوره‌ها خجالت می‌کشیم به کارکنان و همکاران بگوییم با تاکسی و یا آژانس این امورها را انجام دهند. برای جابه‌جایی پرسنل خود، این خودروها زیر نظر سازمان بازرسی خریداری شد.

بهزاد خاکی" مدیر امور مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در این جلسه گفت: طبق اساسنامه صندوق تثبیت، سازمان بورس و اوراق بهادار مى‌تواند بخشی از منابع خود را در این صندوق سرمایه گذارى کند که این اتفاق در سال ٩٩ رخ داد، بدین صورت که از ابتدای مرداد ماه طبق مصوبه شورای عالی بورس، ۳۰ درصد از کارمزد معاملات سازمان کسر و مستقیما به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شد، همچنین سازمان بورس در نیمه دوم سال ٩٩رقمى معادل یک هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان را وارد صندوق تثبیت بازار سرمایه کرد.

وى ادامه داد: افشای اطلاعات در خصوص صندوق تثبیت بازار سرمایه، وابسته به تصمیم هیات امناى صندوق است و این سازمان موضوع مدنظر را پیگیرى خواهد کرد.

خاکى خاطرنشان کرد: سازمان بورس متناسب با در دسترس بودن نوع سپرده‌هایى که بانک‌ها داشتند و متناسب با سود سپرده‌ای که ارائه مى دادند بخشی از منابع خود را در بانک ها سپره گذاری کرده است.

وی بیان کرد: سازمان بورس خود به تنهایی یک هزار میلیارد تومان منابع پایان سال داشته است و ارقام مطرح شده 2 هزار میلیارد تومانى به شرکت‌های زیر گروه و شرکت سپرده گذاری مرکزی باز می‌گردد.

خاکی گفت: سازمان بورس نمی‌توانست منابع دو هزار میلیارد تومانی که برای سپرده گذاری مرکزی بعنوان یک شرکت سهامی عام و سایر شرکت‌ها بوده است را در اوراق و سهام سرمایه گذاری کند، بر اساس مقررات این ارقام یا باید سپرده بانکی شود یا در اوراق مشارکت مورد سرمایه گذاری قرار گیرد.

مدیر امور مالی سازمان با بیان اینکه سازمان بورس می تواند بخشی از دارایی خود را در صندوق تثبیت بازار سرمایه گذاری کند، گفت: سازمان بورس باید رقمى حدود ٤٥٠ میلیارد تومان را بابت مالیات عملکرد و سایر بدهی های جاری پرداخت کند، در صورتى که بخواهد وجوه باقیمانده را در اوراق سپرده گذارى کند با کمبود مالى مواجه خواهد شد.

وى در پاسخ به سوالى مبنی بر اینکه آیا بهتر نبود سازمان بورس اقدام به سرمایه گذارى در زیرساخت ها مى‌کرد، خاطرنشان کرد: بهتر بود این اتفاق رخ مى داد اما در سال ٩٨ و ٩٩ با عمده مشکلات و هزینه‌هایى براى هسته معاملات مواجه شدیم و همچنین تحریم ها مشکلات موجود در این خوزه را بیشتر کرد.

خاکى با بیان اینکه اکنون در حال پیگیرى بهره بردارى از هسته معاملات بومى هستیم، گفت: از بخواهیم هسته معاملات را ارتقا دهیم از لحاظ ارزى با مشکل مواجه مى شویم و نیازمند حداقل هزار میلیارد تومان نقدینگى است.

مدیر امور مالی سازمان با بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: برای ارتقای سامانه معاملات ما رقم‌هایی در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی کردیم و به طور حتم در زمینه زیر ساخت اقداماتى را در دستور کار قرار خواهیم داد و عملکردهایی را انجام مى دهیم.

خاکی گفت: اگر در سال جارى وضعیت درآمد سازمان بورس و شرکت‌هاى تابعه با مشکل مواجه نشود در حوزه زیرساخت ها اقداماتى زیادى را انجام خواهیم داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز