خبرگزاری کار ایران

وزیر اقتصاد در پاسخ به ایلنا:

کاندیداها فرمایشاتی نداشته باشند که بورس را متشنج کند/ نامزدها اگر نسبت دروغ به عملکرد دولت بدهند سریعا پاسخ می‌دهیم/ پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت قبل از عید قربان

کاندیداها فرمایشاتی نداشته باشند که بورس را متشنج کند/ نامزدها اگر نسبت دروغ به عملکرد دولت بدهند سریعا پاسخ می‌دهیم/ پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت قبل از عید قربان
کد خبر : ۱۰۸۴۶۷۶

وزیر اقتصاد اظهار داشت: درخواست من از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری این است که فرمایشات به گونه‌ای باشد، نه به توقعات و نه فضای سرمایه گذاری به ویژه بورس دامن بزند و آن را متشنج کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، فرهاد دژپسند در جمع خبرنگاران با اشاره به زمان پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت برای سال 98 اظهار داشت: مرحله اول اواخر سال گذشته پرداخت شد و مرحله دوم قبل از عید قربان پرداخت می‌شود.

وی درباره دلایل تاخیر پرداخت 50 درصد دوم سود سهام عدالت اظهار داشت: موضوع این است که نمی‌خواهیم بر شرکت‌های سرمایه‌پذیر فشار وارد آوریم از سوی دیگر به دنبال آن هستیم که سریع‌تر این سود را به دست سهامداران برسانیم بنابراین به دلیل اینکه نمی‌خواهیم فشاری به شرکت ها وارد بیاوریم، تند پیش نمی رویم اما تا قبل از عید قربان مرحله دوم سود سهام عدالت پرداخت می شود.

وزیر اقتصاد درباره آزاد سازی 40 درصد باقیمانده سهام عدالت گفت: آزادسازی مابقی سهام عدالت بستگی به شرایط بازار دارد و در صورتی که شرایط بازار مناسب باشد 40 درصد باقیمانده آزاد خواهد شد.

دژپسند در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه کاندیداهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری وعده‌هایی از جنس افزایش یارانه‌ها و سقف تسهیلات می‌دهند و مردم می‌گویند اگر این شعارها واقعی است چرا این دولت نمی‌تواند این اقدامات را عملی سازد نظر شما درباره شعارهای اقتصادی کاندیداها چیست؟ گفت؟ برنامه وزارت اقتصاد این نیست که فرمایشات کاندیداها را ارزیابی کنند و مردم و سهامداران خودشان باید شعارها و برنامه‌های انتخاباتی را ارزیابی و داوری کنند.

وی تاکید کرد: اما اگر کاندیدی نسبت دروغ به عملکرد وزارت اقتصاد و دولت بدهد سریعا پاسخ آن را می‌دهیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه امروز جامعه هوشمند است و مردم شعارها و وعده‌های کاندیداها را ارزیابی می‌کنند گفت: شاهد آن هستیم که بلافاصله بعد از این که کاندیداها برنامه‌ای برای بازار سرمایه اعلام می‌کنند مردم و سهامداران نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند و این واکنش‌ها می‌تواند مبنای صحت سنجی باشد.

دژپسند  تاکید کرد: درخواست من از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری این است که فرمایشات به گونه‌ای باشد نه به توقعات و نه فضای سرمایه گذاری به ویژه بورس دامن بزند و آن را متشنج کند.

دژپسند درباره سهم و جایگاه درآمدهای مالیاتی در بودجه دولت اظهار داشت: اظهارنظرهایی که در این باره صورت گرفته از دقت کافی برخوردار نیست و وقتی مقایسه ای صورت می‌گیرد باید در شرایط برابر این مقایسه‌ها انجام شود.

وی ادامه داد: وقتی درباره مالیات در بودجه صحبت می‌کنیم باید به طور مشخص گفته شود منظور از بودجه کل کشور یا بودجه عمومی یا منابع دولت  است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه کل درآمدهای دولت در سال گذشته 571 هزار میلیارد تومان بوده که مالیات در آن سهم 192 هزار میلیارد تومانی داشته است گفت: امسال این عدد به 1200 هزار میلیارد تومان رسیده است و بودجه 1.2 برابر شده و آنچه که به عنوان بودجه عمومی سال 99 تلقی می‌شد در سال 1400 اجزای دیگری به آن اضافه شده اما نباید انتظار داشته باشیم که سهم مالیات به همان میزان رشد پیدا کند.

دژپسند تاکید کرد: اگر مالیات در سال گذشته 191 هزار میلیارد تومان بوده نباید انتظار داشته باشیم که در بودجه امسال با توجه به رشدی که داشته به 404 هزار میلیارد تومان برسد یعنی 33 درصد افزایش داشته باشد و درآمدهای مالیاتی 109 درصد بالا برود.

کسانی که ادعا آشنایی با اقتصاد ایران را دارند بگویند آیا در عرض یکسال می‌توان مالیات را 109درصد افزایش داد در شرایطی که تمام کسب و کارها با تبعات ناشی از کرونا مواجه بودند و برخی از بنگاه‌های کوچک و متوسط درخواست معافیت از مالیات را دارند.

دژپسند ادامه داد: درآمدهای مالیاتی در سال 97 بیش از 107 هزار میلیارد تومان بود که 23 درصد آن در اسفندماه محقق شد. درآمد مالیاتی در سال 98 به 141 هزار میلیارد تومان رسید و این عدد در سال گذشته بیش از 192 هزار میلیارد تومان بود بنابراین جهش درآمدهای مالیاتی کاملا مشخص است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز