خبرگزاری کار ایران

ضرورت ایجاد کارخانه نوآوری در صنعت پلیمر کشور

ضرورت ایجاد کارخانه نوآوری در صنعت پلیمر کشور
کد خبر : ۱۰۳۹۷۵۶

ترکمان گفت: از ۳۵۰۰ واحد صنعتی پروانه‌دار، متاسفانه فقط ۱۳۰ واحد گواهی تحقیق و توسعه دریافت کرده‌اند که بسیاری از آنها نیز تمدید نشده است. این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد شرکت ها در حوزه پلیمر مجبور بوده اند که نوآوری داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید ترکمان رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در مراسم سومین همایش نوآوری در صنعت پلیمر  گفت: در جهان شاهد آن هستیم که طول عمر شرکت‌ها به ۱۸ سال رسیده است. به این معنی که اگر واحدی تا ۱۸ سال نوآوری نداشته باشد، از چرخه تولید خارج خواهد شد.اما در کشور ما در صنعت پلیمر، شرکت‌هایی که بیش از ۶۰ سال سابقه دارند، به دلیل دست و پنجه نرم کردن با مشکلات روزمره نتوانسته‌اند به نوآوری بپردازند.

وی با بیان اینکه ایران در شاخص نوآوری در رتبه ۶۷ قرار داشته است، افزود: اما در حوزه خلق نوآوری رتبه ۹۰ را دارد که بیشتر به تحریم ها مربوط می‌شود. نکته جالب این است که از ۱۳۱ کشور در اجرای نوآوری رتبه ۵۰ را دارد.

ترکمان گفت: محبوب‌ترین نوآوری‌ها در صنعت پلیمر  بازیافت، پایداری و کاهش ضایعات، پلاستیک‌های مورد استفاده در خودرو، اتوماسیون در پلاستیک‌ها و پلاستیک‌های زیستی هستند.

وی خاطرنشان کرد: میزان ثبت اختراع در صنعت پلیمر به ۱۱۵۷ عدد و در زمینه صرف پلاستیک به ۳۶۰ مورد می‌رسد، این موضوع نشان می‌دهد که به دلیل عدم توجه لازم بسیاری از این اختراع‌ها ثبت نمی‌شوند.

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با بیان اینکه کارخانه نوآوری با صرف موضوع پلاستیک در کشور وجود ندارد، افزود: این در حالی است که بسیاری از واحدهای برتر جهان در کارخانه‌های نوآوری حضور دارند.

وی یادآور شد: متاسفانه بین صنعت‌گر و استارت‌آپ‌ها بی‌اعتمادی وجود دارد و از نظر فضای ذهنی نتوانسته‌اند با هم هماهنگ شوند.  از این رو انجمن ملی صنایع پلیمر، همکاری‌هایی را با کارخانه نوآوری آغاز کرده است و یکی از انجمن‌های عضو انجمن ملی مجمع خود را در این کارخانه برگزار خواهد کرد.

وی گفت: صنعت پلیمر یکی از صنایع پیش‌رو در کشور بوده است و از این‌رو بیش از هر زمانی به نوآوری نیازمند است و ضرورت ایجاد یک کارخانه نوآوری برای این صنعت حس می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز