در نشست خبری مطرح شد؛
فردا ۱۶۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه میشود/ امکان صادرات از مرزهای شرقی
فردا و با دستور رئیسجمهور بخش بخار نیروگاه شیروان با ظرفیت 160 مگاوات به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا نصراللهی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اعلام خبر راهاندازی واحد سوم بخش بخار نیروگاه شیروان با دستور رئیس جمهور اظهار داشت: این نیروگاه 1434 مگاوات ظرفیت دارد، در جنوب شرقی خراسان واقع شده و جزو نیروگاههای بزرگ سیکل ترکیبی کشور است.
وی با بیان اینکه این نیروگاه شش واحد 159 مگاواتی گاز و سه واحد بخار 160 مگاواتی دارد، ادامه داد: بخش گاز نیروگاه اواسط دهه 80 وارد مدار شده، واحد اول بخش بخار در سال 97، واحد دوم سال 98 و واحد سوم فردا و به صورت ویدئوکنفرانسی توسط رئیس جمهور به بهرهبرداری میرسد.
مجری طرحهای نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی تصریح کرد: در نیروگاه سیکل ترکیبی، راندمان بالا و سوخت مصرف نمیشود. انرژی احتراق به عنوان انرژی اولیه تحویل داده شده و در فرایندی نرمال تبدیل به انرژی الکتریکی میشود.
نصراللهی با بیان اینکه راندمان نیروگاه 49 درصد است، هزینه سه واحد بخار نیروگاه شیروان را مجموعا 2300 میلیارد تومان عنوان کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه تمام تجهیزات ساخت این نیروگاه داخلی است، گفت: در یک فرایند انتقال تکنولوژی از تمام ظرفیت ساخت داخل استفاده شده یعنی تمامی تجهیزات عمدتا توسط متخصصان ایرانی به منصه ظهور آمده است.
مجری طرحهای نیروگاه سیکل ترکیبی برق حرارتی ادامه داد: ابتدای دهه 80 قرارداد انتقال تکنولوژی به نیروگاه شیروان منعقد شد و ساخت، نصب و راهاندازی تماماً توسط پرسنل ایرانی انجام میشود.
نصراللهی تکنولوژی توربینهای نیروگاه را یک مرحله قبل از تکنولوژی کلاس F عنوان کرد.
وی درباره روند تولید و انتقال برق از این نیروگاه بیان داشت: برق تولیدی این نیروگاه امکان انتقال به سایر استانهای همجوار و همچنین صادرات از مرزهای شرقی را دارد.
مجری طرحهای نیروگاه سیکل ترکیبی برق حرارتی یادآور شد: نیروگاه توسط دولت سرمایهگذاری شده و به لحاظ بالانس شبکه و همچنین واقع شدن در مرز، استراتژیک است همچنین به لحاظ پایداری شبکه بسیار اهمتیت دارد.
نصراللهی درباره برنامه توسعه نیرگاههای سیکل ترکیبی در کشور گفت: نیروگاههای حرارتی سه دسته هستند؛ بخش بخار معمولی همانند نیروگاههای شازند، سهند ورامین که حداکثر 44 درصد راندمان دارند. نیروگاههای ساده گازی 34 درصد راندمان دارند که قابلیت تبدیل به سیکل ترکیبی را دارند.
وی ادامه داد: امروز در دنیا افزایش راندمان و تکنولوژی در نیروگاههای سیکل ترکیبی مطرح است. ما نیز وظیفه داریم هرچه میتوانیم در راستای ارتقاء راندمان و تولید کشور در نیروگاههای سیکل ترکیبی گام برداریم.
مجری طرحهای نیروگاه سیکل ترکیبی برق حرارتی با بیان اینکه تمام نیروگاههای کلاس F جدید همزمان گازی و بخاری خواهند بود، یادآور شد: عمده پروژههای ما، سرمایهگذاری روی نیروگاههای سیکل ترکیبی و تبدیل به واحدهای بخار است تا راندمان بهتری داشته باشیم.
نصراللهی درباره استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها گفت: در توربینهای گازی و سیکل ترکیبی به هیچ عنوان اجازه استفاده از حتی یک گرم مازوت را نداریم چون فرایند احتراق در توربینها مستقیم است بنابراین فیلترهای زیادی داریم که کوچکترین آلودگی ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه در نیروگاههای بخاری حرارتی امکان سوزاندن مازوت را نداریم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در نیروگاه شیروان شش واحد گازی داریم که به دلیل محدودیت سوخت دو واحد گازی آن در مدار است و فقط گازوئیل مصرف میکنیم.
نصراللهی با تاکید بر اینکه در یک نیروگاه به هیچ عنوان علاقهای به سوزاندن سوخت مایع مگر در شرایط اضطرار نداریم، تصریح کرد: استفاده از سوخت مایع علاوه بر مشکل فیلتراسیون منجر به بالا رفتن هزینه تعمیرات و پایین آمدن راندمان میشود.
وی درباره وضعیت اشتغال به کار احداث نیروگاه شیروان گفت: از ابتدای سال 93 که عملیات اجرایی بخش بخار انجام شده به طور متوسط 450 تا 650 نفر در روز مشغول به کار شدهاند و به صورت مستقیم نیز 80 نفر در بخش بهرهبرداری مشغول به کار هستند.
مجری طرحهای نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت برق حرارتی با بیان اینکه راندمان متوسط شبکه نیروگاهی کشور 39 درصد است، افزود: هدفگذاری شده که در سال 99 رقم راندمان به 40 درصد برسد.
نصراللهی در ادامه با بیان اینکه نیروگاه شیروان 100درصد دولتی است و دولتی خواهد ماند، اظهار داشت: البته اینکه نیروگاه به بخش خصوصی واگذار نشود تابع سیاستهای وزارت نیرو و اصل 44 است اما با توجه به اهمیت نیروگاه، به نظر میرسد دولتی بماند و بعید است که در لیست خصوصیسازی قرار بگیرد.