خبرگزاری کار ایران

اسلامی بیدگلی در گفت‌وگو با ایلنا:

کوچ سرمایه‌گذاران از بازار سرمایه/ افزایش شدت خروج نقدینگی در چند روز اخیر/ شورای عالی بورس درباره بازار برتر هیچ تصمیمی نگرفته است

کوچ سرمایه‌گذاران از بازار سرمایه/ افزایش شدت خروج نقدینگی در چند روز اخیر/ شورای عالی بورس درباره بازار برتر هیچ تصمیمی نگرفته است
کد خبر : ۱۰۲۶۰۹۴

عضو شورای عالی بورس اظهار داشت: جلسه شورای عالی فردا برگزار می‌شود و تصمیمی هم برای تشکیل بازار برتر با دامنه نوسان 10 درصد نگرفته‌ایم. سازمان بورس باید درباره تشکیل این بازار اطلاع‌رسانی کند.

سعید اسلامی بیدگلی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به خروج پول از بازار سرمایه اظهار داشت: در چند روز اخیر شاهد خروج نقدینگی از این بازار به دلیل ریزش‌های متوالی شاخص بودیم که بخشی از این ریزش‌ها، واکنش به کاهش احتمالی قیمت ارز است.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که سهم قابل توجهی از بازار را امروز حقیقی‌ها تشکیل دادند و طبیعتاً رفتار هیجانی این افراد و واکنش آنها به موضوعات مختلف در کلیت بازار اثرگذار است.

اسلامی با اشاره به سایر عوامل اثرگذار در ریزش شاخص گفت: ریزش شاخص دلایل مختلفی دارد که در کنار واکنش آن به اخبار اقتصادی و سیاسی و افزایش تعداد حقیقی‌های غیرحرفه‌ای، مجموع رفتار سیاست‌گذاران کلان باعث کاهش اعتماد به بازار سرمایه شده و حقوقی‌ها را هم ضعیف کرده است.

عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه امیدواری به سیاستگذاری در بازار وجود ندارد، افزود: همین موضوعاتی که درباره قیمت‌گذاری کالا در بازار مطرح است، سهامداران و کلیت بازار را ترسانده است.

اسلامی تاکید کرد: مجموع این عوامل باعث شده سرمایه‌گذاران تصمیم به کوچ از بازار سرمایه به سایر بازارها بگیرند و شاهد خروج جریان نقدینگی به صورت جدی از بازار سرمایه هستیم.

وی درباره میزان خروج نقدینگی از بازار و میزان سرمایه پارک شده گفت: آمارهایی که از متغیرهایی مانند خروج سرمایه گفته می‌شود دقیق نیستند چراکه فقط ورود و خروج کارگزاری‌ها محاسبه می‌شود و تا ورودی و خروجی صندوق‌ها را مد نظر قرار نمی‌دهند. بنا بر این تحلیل بر روی این اعداد شاید صحیح نباشد اما به هر حال این ورودی و خروجی‌ها، روند را در بازار نشان می‌دهند.

اسلامی با بیان اینکه البته در این مقطع زمانی و در این شرایط خروج پول از بازار سرمایه نمی‌تواند تهدیدی برای تورم‌زایی در سایر بازارها باشد، یادآور شد: تمام این موضوعات از اقتصاد کلان کشور شکل می‌گیرد و کاهش تورم انتظاری در سایر بازارها هم دیده می‌شود به طوری که شاهد کاهش تعداد معاملات در بازار مسکن هستیم و همچنین ارزش معاملات هم کاهش پیدا کرده و در بازار خودرو هم ارزش معاملاتی افت پیدا کرده و همچنین رکود بر این بازارها سایه انداخته است.

وی تاکید کرد: البته در تمام این بازارها نقدشوندگی بسیار کمتر از بازار سرمایه است و وقتی که انتظارات تورمی کاهش پیدا می‌کند ممکن است سرعت کاهش قیمت‌ها مشاهده نشود چراکه بازار به سرعت وارد رکود می‌شود. اما در بازار سرمایه نقدشوندگی بیشتری وجود دارد.

عضو شورای عالی بورس گفت: در حال حاضر نگرانی ما بیشتر درباره کاهش ارز معاملاتی است که در چند روز گذشته بسیار افت پیدا کرده و نشان می‌دهد که بازار با قفل معاملاتی مواجه است و نشان‌دهنده چالش جدی در بازار سرمایه است.

اسلامی با بیان اینکه برگشت پول پارک شده به بازار به شدت به بقیه روندها وابسته است، بیان داشت: وقتی بازار با چنین سرعتی افت می‌کند، فعالان منتظر می‌مانند تا سرعت افت کمتر شود و تعداد سهام‌های ارزنده افزایش یابد و در نهایت ثبات نسبی در سایر بازارها شکل بگیرد. با بر این معمولات در این شرایط معمولا فعالان بورس، سرمایه خود را در حساب کارگزاری‌ها قفل می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه پیش‌بینی شرایط بازار سرمایه بسیار دشوار شده است، اظهار داشت: شرایط به شدت وابسته به سیاست‌گذاری‌های اقتصاد کلان است که این ساست‌ها از شدت فعالان بازار خارج است.

وی ادامه داد: در حال حاضر مسئله بودجه هنوز مشخص نیست و برای آینده دلار ابهامات زیادی وجود دارد. همچنین چشم‌انداز بازگشت ایران به بازارهای بین‌المللی باز مانده است و در تمام این موضوعات هیچ قطعیتی وجود ندارد بنا بر این نمی‌توان از بازار سرمایه پیش‌بینی دقیقی داشت.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اما اگر پول به بازار برگردد روند ریزش شاخص متوقف خواهد شد به هر حال این روزها شاهد افزایش خروج پول از بازار سرمایه هستیم.

اسلامی همچنین با اشاره به انتشار خبری مبنی بر تشکیل بازار برتر با دامنه نوسان 10 درصد، اظهار داشت: هیچ خبری از سوی شورای عالی بورس درباره تشکیل بازار برتر منتشر نشده و سازمان بورس است که درباره ریزساختارها تصمیم می‌گیرد.

وی با بیان اینکه شورا درباره تشکیل بازار برتر هیچ جلسه‌ای تشکیل نداده، گفت: جلسه شورای عالی فردا برگزار می‌شود و تصمیمی هم برای تشکیل بازار برتر با دامنه نوسان 10 درصد نگرفته‌ایم. سازمان بورس باید درباره تشکیل این بازار اطلاع‌رسانی کند.

عضو شورای عالی بورس افزود: به هر حال موافق دستکاری در سیاست‌گذاری‌های دامنه نوسان نیستم و معتقدم باید سیاست‌گذاری‌های بلندمدتی در این باره صورت بگیرد تا بازار از شر این ماجرا خلاص شود.

اسلامی تاکید کرد: اما به دلیل نگرانی‌های اجتماعی، اقتصاد و سیاسی از ریزش بازار در کشور ما وجود دارد، معمولات سیاست‌گذاری در این بار مشکل بوده و دشوار است که درباره چنین چیزی تصمیم‌گیری کنند.

وی گفت: بنا بر این دامنه نوسان موضوعی است که هر از چند گاهی درباره آن شایعاتی منتشر می‌شود.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: موضوع ایجاد بازار برتر برای چند کالا این است که دامنه نوسان درباره این چند کالا بازتر شود که شورا در این باره تصمیم‌گیری نکرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز