سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۰ در گفتوگو با ایلنا:
نظر سازمان برنامه دلار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی است/ بهترین اقدام برای تعیین نرخ تسعیر همان ETS است
سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: اگر نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تصویب شود مابه التفاوتی بین این رقم با دلار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به وجود میآید و برای این مابه التفاوت تصمیم گرفته میشود. قرار بر این بود که هر اصلاحی در نرخ ارز ترجیحی گرفته میشود در قالب یارانه معیشتی و سلامت به مردم بازگردانده شود.
مژگان خانلو در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره اظهارات متعدد از نرخ تسعیر ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی و ارایه یارانه معیشتی از محل مابه تفاوت آن با ارز ۴۲۰۰ تومان اظهار داشت: هیچ یک از این موضوعات به قطعیت نرسیده است و تمام این اعداد و ارقام جزو پیشنهادات است.
وی درباره نظر سازمان برنامه و دولت درباره پیشنهاد نرخ ۱۷۵۰۰ برای تسعیر ارز گفت: نظر سازمان برنامه و بودجه نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است که در لایحه پیش بینی کردهایم. معتقدیم به تدریج نرخ ارز ترجیحی باید اصلاح شود و متناسب با آن نرخ بازار هم تدریجی به اصلاح برسد. اما وقتی به یکباره عدد ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان مطرح میشود یک گام بلندی محسوب میشود. در این مقطع میتوان گام کوتاهتری برداشت.
سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۰ در سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: عددی در لایحه نوشته نمیشود بلکه این درآمدها ترکیبی از اعداد است اما وقتی بانک مرکزی میخواهد ارز دولت را تسعیر کند باید بداند که چقدر مابه ازای آن را ریال بدهد. زمانی که نرخ ارز را ۴۲۰۰ تومان در نظر گرفته بودند تکلیف مشخص بود اما در این موارد که حاشیه آن بسیار قابل تغییر است بهتر است نرخ تسعیر همان نرخ ETS باشد چراکه نرخ در سامانه مشخص میشود و با تغییر نرخ ارز شناور خواهد بود.
خانلو گفت: احتمال تغییر نرخ ارز وجود دارد بنابراین معتقدم بهترین اقدام برای تعیین نرخ تسعیر همان ETS است. وقتی هم نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را پیشنهاد دادیم این نرخ حاصل اقدامات کارشناسی شده بانک مرکزی بود.
وی با بیان اینکه موضوع مطرح شده در باره یارانه معیشتی از محل مابه تفاوت نرخ ارز است، اظهار داشت: هنوز نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان که پیشنهاد برخی از نمایندگان مجلس بوده هنوز تصویب نشده و طبق گفتهها ۱۲ بهمن بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه در صحن علنی مطرح میشود.
وی گفت: اگر نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تصویب شود مابه التفاوتی بین این رقم با دلار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به وجود میآید و برای این مابه التفاوت تصمیم گرفته میشود. قرار بر این بود که هر اصلاحی در نرخ ارز ترجیحی گرفته میشود در قالب یارانه معیشتی و سلامت به مردم بازگردانده شود.
سخنگوی ستاد بودجه ۱۴۰۰ در سازمان برنامه و بودجه افزود: اگر یارانه معیشتی به تصویب برسد به صورت نقدی به مردم بر میگردد و راحتترین روش ارایه یارانه، پرداخت نقدی است اما امکان دارد در یک بازه زمانی و به تدریج اشکال پرداخت آن تغییر کند.
وی تاکید کرد: هر تصمیمی که منجر به شفافسازی حذف رانت و کمک به معیشت اقشار آسیبپذیر و بهبود رفاه تولید کننده و مصرف کننده شود مورد تایید و قابل اجرا خواهد بود است
خانلود یادآور شد: یارانه معیشتی با بحث یارانه حاصل از هدفمندی یارانهها متفاوت است و قرار نیست از این محل به یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان چیزی اضافه شود. بیش از این فرآوردهای به فروش نمیرود که به یارانه حاصل از هدفمندیها اضافه شود.