در گفتوگو با ایلنا:
واکنش سخنگوی کمسیون اقتصادی به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی/ زودتر از این، پیشنهاد حذف را داده بودیم
سخنگوی کمسیون اقتصادی مجلس گفت: البته باید ابعاد حذف ارز 4200 در بودجه 1400 بررسی شود و باید بینیم دولت چه برنامهای را جایگزین کرده است و چه روشی پیش بینی شده تا دهکهای کمدرآمد شامل سیاستهای جبرانی شوند.
مهدی طغیانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در واکنش به حذف ارز 4200 تومانی از بودجه 1400 گفت: ارز ترجیحی یا دولتی برای واردکنندگان رانت ایجاد میکرد و مفاسدی به وجود میآورد که در نهایت نتیجه آن لزوما این نبود که کالا با قیمت پایین به دست مصرف کننده برسد.
وی ادامه داد: نتیجه ارز ترجیحی و دولتی این بوده که رانتخواران و واسطه و واردکنندگان از این یارانه منتفع میشدند و کالا با قیمت ارز آزاد و حتی بیشتر از آن به دست مردم میرسید.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه اجرای این برنامه از نظر مجلس پذیرفته نبود گفت: حتی مجلس برای سال 99 هم پیشنهاد حذف ارز ترجیحی را داده بود.
وی تاکید کرد: باید واردکنندگان کالا را به ارز نیمایی وارد کنند و مابهالتفاوت دلار 4200 تومانی و نیما را به مصرف کننده ارائه دهیم که با معادل این مابهالتفاوت و ارائه تخفیفات کالای داخلی خریداری کنند.
طغیانی تاکید کرد: سیاست این است که یارانه از واردکننده به مصرفکننده منتقل شود.
وی ادامه داد: البته باید ابعاد حذف ارز 4200 در بودجه 1400 بررسی شود و باید بینیم دولت چه برنامهای را جایگزین کرده است و چه روشی پیش بینی شده تا دهکهای کمدرآمد شامل سیاستهای جبرانی شوند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: اما آنچه که مشخص است این بوده که یارانه ارز 4200 تومانی که به واردکنندگان دادند به دست مردم نرسید.