معاون میراثفرهنگی اصفهان در واکنش به فرو ریختن کاشیهای مسجد امام:
مرمت گنبد مسجد امام، مرحلهای وبا توجه به شرایط آب و هوایی انجام میشود
در حال حاضر کار بازسازی کاشیهای گنبد آغاز شده است. ولی با توجه به اینکه این کار نیاز به دقت در ارتفاع دارد و پیچیدگیهای خاص خودش را خواهد داشت باید بخش به بخش و با توجه به شرایط آب و هوایی صورت گیرد که زمان بر است.
معاون میراثفرهنگی استان اصفهان، علت فرو ریختن کاشیهای مسجد امام در هفتههای اخیر را شرایط جوی و نوسانات محیطی دانست و ادامه داد: بارانهای اسیدی ناشی از آلودگی هوا، آفتاب و شرایط آب و هوایی عمر کاشیها را بر روی بناهای تاریخی کوتاه کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، ناصر طاهری افزود: عمر مفید هر کاشی با توجه به شرایط آب و هوایی در شرایط کنونی ۲۰ سال و نهایتا ۳۰ سال است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه مصالحی که برای نصب کاشیها به کار میرود، گچ است و گچ نیز به سرعت فرسوده میشود، گنبدهایی که دارای کاشی هستند هر چند سال یکبار نیاز به باز سازی دارند.
وی افزود: کار عملیاتی مرمت و بازسازی گنبد مسجد امام در سه بخش طرح برداری، آماده سازی کار در کارگاه زیر شبستان و انتقال کار به محل اصلی گنبد صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر کار بازسازی کاشیهای گنبد آغاز شده است ولی با توجه به اینکه این کار نیاز به دقت در ارتفاع دارد و پیچیدگیهای خاص خودش را خواهد داشت، باید بخش به بخش و با توجه به شرایط آب و هوایی صورت گیرد که زمان بر است.
طاهری افزود: کاشیهای موجود بر روی بنا لایه تزئینی بنا را تشکیل میدهد و ارتباط ساختاری با اصل و سازه اصلی گنبد ندارد.
وی با اشاره به اینکه حفاظت اصل بنا در اولویت اول قرار دارد، افزود: لایههای تزئینی بنا که قدمت چندانی ندارد در اولویت دوم است.
وی به زمان بر بودن کار بازسازی کاشیهای گنبد اشاره کرد و افزود: با توجه به مسوولیتهایهای خاص بنا به دلیل ثبت جهانی بودن و حساسیت کار استاد کار در ارتفاع بالا و دقت در حمل و نقل مصالح این کار نیازمند زمان و دقت فراوانی است.
به گفته وی، این گنبد دارای ۱۶ ترک است که با توجه به زمان بر بودن کار آماده سازی کاشیها و با متناسب با شرایط آب و هوایی سالانه دو الی سه ترک کار بازسازی آن انجام میشود.
وی یاد آورشد: با توجه به اینکه این بنا از مجموعه میدان امام(ره) است که به ثبت جهانی رسیده است اعتبارات آن از محل مربوط به پایگاه جهانی در حوزه معاونت میراثفرهنگی استفاده میشود.