خبرگزاری کار ایران

مدیرحوزه هنری استان اصفهان تاکید کرد:

برای تولید آثار شاخص فیلم؛ جزیره‌ای و ناهمگون عمل نشود

برای تولید آثار شاخص فیلم؛ جزیره‌ای و ناهمگون عمل نشود
کد خبر : ۱۵۱۴۰۰

متاسفانه قالب هایی درفیلمسازی کشورمان است که فکرمی کنیم براساس همین سبک باید پیش برویم؛ بایستی یک مقدارساختار شکنی کنیم وازاستعداد های خودمان بهتراستفاده کنیم.

ایلنا: مدیرحوزه هنری استان اصفهان، درمراسم اختتامیه چهارمین جشنواره حسنات و درنشستی تخصصی، با اشاره به ترویج روحیه امید درجامعه به وسیله فیلمسازان گفت: در حال حاضر متاسفانه اکثرفیلم‌هایی که تولید می‌شود سرد و تلخ است و روحیه ناامیدی را در بین مردم ترویج می‌کند که این مسئله پسندیده‌ای نیست، امروزما درفیلم‌ها به امید ونشاط نیاز داریم تا مردم را به وجد بیاورد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، مهدی سیدین نیا؛ با اشاره به برگزاری تاثیر گذار جشنواره حسنات در اصفهان گفت: خوشبختانه حسنات، جشنواره خوبی است که درحال نهادینه شدن در فضای عمومی جامعه است وبه دلیل آنکه نسبت به ارزش‌های انسانی تاکید می‌کند مورد توجه قرارگرفته است.

وی تصریح کرد: نگاه جشنواره حسنات به فلیمسازی، نگاهی است که دردی ازدل جامعه را برطرف می‌کند و فلیمسازان نیز با خلاقیت باید کالبد‌هایی را که در متن جامعه وجود دارد با زبان هنر برجسته کنند.

وی تاکید کرد: بایستی بر روی تبیین اقتصاد هنری کاربیشتری شود چرا که با مشکلات اقتصادی موجود در کشورما نیاز است تا فیلمسازان به سمت تولید فیلم‌هایی بروند که از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه باشد.

سیدین نیا؛ با اشاره به اینکه هنر سفارشی با سفارش هنر متفاوت است ادامه داد: وقتی سفارش هنر می‌دهیم و چیزی می‌خواهیم حرف بدی نیست ولی باید بگذاریم تولید اثر به عهده فیلمساز باشد

وی افزود: درحال حاضر بیش از ۹۰ درصد فیلم‌های کوتاه آن طور که باید به دست مخاطبانش نمی‌رسد و محدود به آرشیوخانگی شده و اینکه چطور بتوانیم این فیلم‌های کوتاه را در سالن‌های نمایش جا بیندازیم مسئله‌ای بسیار مهم است.

رئیس حوزه هنری اصفهان تاکید کرد: برای فیلم کوتاه باید دسته جمعی کارو هزینه کنیم و فضای مناسبی را برای این کارمهیا نماییم، نه اینکه با این همه هزینه‌ای که برای ساخت این فیلم‌ها صورت می‌گیرد صدا و سیما که کانون اصلی استفاده از این فیلم هاست با قیمت کم یک فیلم را خریداری نماید و در آن سو سازنده فیلم متضررشود.

وی با تاکید به اینکه متاسفانه قضیه استفاده از فیلم‌های کوتاه هنوز در کشورما جا نیفتاده است اظهارداشت: این موضوع نه تنها درکشور ما بلکه در آن سوی دنیا نیز دیدگاه پذیرفته شده‌ای نیست.

سیدین نیا؛ تصریح کرد: درفرایند تولید بایستی اقتصاد فیلم؛ لوکیشن‌ها؛ بازیگر‌ها، نور و تجهیزات را با مباحثسرمایه گذاری و کیفیت به همراه هم مد نظرقراردهیم که اگراین گونه باشد ازامکانات بهره‌مند می‌شویم.

وی با تاکید به اینکه در کشور برای ساخت فیلم کوتاه حداقل ۵۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود که ۳ درصد آن به مرحله پخش می‌رسد گفت: این مسئله قابل تاملی است، نباید ذوق کنیم که تولید فیلم‌هایمان آنچنانی است این خیلی غصه دارد، چرا که سرمایه بچه‌ها فرصت‌های جوانی این‌ها بیش از این مورد توجه قرار نمی‌گیرد. بایددقت کنیم که چگونه حرکت کنیم.

سیدین نیا»، با اشاره به اینکه تکنولوژی روبه پیشرفت است و باید ازتکنیک و تجربه استفاده کنیم ادامه داد: متاسفانه قالب‌هایی درفیلمسازی کشورمان است که فکر می‌کنیم بر اساس همین سبک باید پیش برویم بایستی یک مقدار ساختار شکنی کنیم و از استعداد‌های خودمان بهتر استفاده کنیم.

وی اظهار داشت: تقاضای ما این است که دستگاههای مرتبط با این موضوع کنارهم قرار گیرند؛ هرکس در جزیره خودش و ناهمگون نباشد، اگر حوزه هنری، صداو سیما، کانون حسنات، و شهرداری و هر کس که می‌تواند گوشه‌ای از کار را بگیرد و سرمایه‌ای با کمک همه دستگاه‌ها برای خرید تجهیزات فیلمسازی برای فیلمسازان بسیار مفید فایده خواهد بود.

مدیر حوزه هنری اصفهان، گفت: فیلم باید بازگشت سرمایه داشته باشد. نمی‌توانیم بگوییم منابع نامحدود داریم و فیلم بسازیم و در صندوقچه‌های خانه نگهداری کنیم. باید این‌ها را برای مخاطبان به نمایش بگذاریم که این کار با استفاده از تکنیک‌ها و فعالیت‌هایی صورت می‌گیرد که در آن به بازگشت سرمایه و اتفاقات بعد از آن نیز توجه شود. اگر قرار باشد صرفا هزینه کنیم و بازگشت نداشته باشیم. برایمان مشکل به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه باید کار مستند پژوهشی و تحلیلی باشد که متاسفانه سرمایه گذاری نمی‌شود اظهارداشت: بایستی در فرآیند کارمان یعنی تولید فیلم خلاقیت‌های ذهنی را درراس برنامه قرار گیرد؛ باید تربیت ذهن داشته باشیم و صرفا به دیده‌ها اکتفا نکنیم. آنچه امروز به چشم می‌خورد متاسفانه عدم عادت به فکر کردن است. اتاق فکر برای فیلم سازان و جایی که در آن تبادل اطلاعات اتفاق می‌افتد کمتر موجود است. قطعا فکری که آماده است دارای تحول می‌باشد.

سیدین نیا اضافه کرد: برگزاری جشنواره حسنات که در آن نیز کارگاه‌هایی برای تجربه فراهم شده است بسیار مناسب می‌باشد.

مدیر حوزه هنری اصفهان در پاسخ به این پرسش که نقش آموزش در تولید فیلم‌های با محتوا تاثیر گذار است گفت: امروز جامعه ما به امید نیاز دارد. ولی متاسفانه اکثر فیلم‌هایی که تولید می‌شود سرد و تلخ است. امروز در فیلم‌ها بایستی به امیدبخشی به مردم بیشتر پرداخته شود.

وی با بیان اینکه درگیر شدن با موضوعات و چیزهایی که جامعه را تحت الشعاع قرار داده است را رد نمی‌کنیم ولی درگیر شدن با این موضوعات به شکلی باعثایجاد دلسردی می‌شود گفت: جشنواره حسنات فرصتی را پدید آورده که قالب‌های احسان و نیکوکاری در جامعه‌ای که با موضوعات نگران کننده نیز همراه است ارزشهای انسانی را با ویژه گی‌های بسیار بارز برای مخاطبان به نمایش می‌گذارد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به این مساله اشاره کرد که فیلمساز باید هدفمند کار کند و بداند که چه می‌خواهد بسازد و بحثاحساسات فکری و عقلی را مورد توجه قرار دهدگفت: این مسئله ایست که ۲۵ سال دغدغه من شده است. فیلمساز باید در حوزه احساسات فطری و عقلی بیشترین دغدغه را داشته باشد. متاسفانه این دو بعد وجود انسان خیلی مظلوم واقع شده است و اکثر فیلمسازان نسبت به آن بی‌توجه هستند.

سیدین نیا؛ با اشاره به اینکه اگر بین احساسات فطری و عقلی در ساخت فیلم‌ها ارتباط معنایی برقرار شود. انقلابی در عرصه فیلم سازی اتفاق می‌افتد ادامه داد: اگر بتوانیم کارگاه‌های خلاقیت، تفکر، ایده‌پردازی، سوژه یابی را در بین فیلم سازان ترویج کنیم می‌توانیم امیدوار باشیم که فیلم‌هایی در خور توجه تولید کنیم.

وی در ادامه افزود: در صدد هستیم که فیلم‌های بلند را تولید کنیم. چرا که صرفه اقتصادی و حمایت از آن بهتر و بیشتر است. در عرصه فیلم کوتاه نیز صدا و سیما نیز به دلیل آنکه چند سالیست با مشکلات بودجه‌ای مواجه شده است. اقدام به خرید فیلم‌های کوتاه با قیمت‌های بسیار پایین می‌نماید که این مساله سرمایه گریز خواهد بود. و برای فیلمساز به نوعی ضرر محسوب می‌شود. باید در اقدامی هماهنگ صدا و سیما، شهرداری، حوزه هنری، انجمن سینمای ایران، سرمایه گذاری برای ساخت فیلم‌های حرفه‌ای نماید. و یا اینکه با خرید تجهیزات مانند دوربین، تجهیزات نور، بخشی از امکاناتی را که فیلم سازان نیاز دارند را از طریق سرمایه گذاری در یک صندوق بتوانیم تامین نماییم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز