خبرگزاری کار ایران

معاونت امور اقتصادی استانداری اصفهان:

اولویت با صنایع سبز و کم آب بر است/ عدم رعایت شاخص های توسعه پایدار در اصفهان/ تغییر اقلیم در اصفهان دلیل خشکسالی

اولویت با صنایع سبز و کم آب بر است/ عدم رعایت شاخص های توسعه پایدار در اصفهان/ تغییر اقلیم در اصفهان دلیل خشکسالی
کد خبر : ۱۰۸۳۶۴۳

معاون امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: تغییر اقلیم یکی از دلایل عدم رعایت شاخص های توسعه پایدار در استان اصفهان است.

به گزارش ایلنا از اصفهان، سید حسن قاضی عسگر در جمع خبرنگاران با اشاره به انجام بررسی روند توسعه استان اظهار داشت: متاسفانه در استان اصفهان شاخص های توسعه پایدار رعایت نشده و مشکلات زیادی از جمله تغییر اقلیم را در پی داشته است.

وی ادامه داد: تغییر اقلیم باعث خشکسالی و عدم بارندگی شده است، به همین دلیل ایده ها و طرح های توسعه ای غیر آلاینده و کم آب بر مطرح شد.

معاونت اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه طرح هایی با ارزش افزوده بالاتر و میزان آلایندگی و مصرف آب حداقل در اولویت است ادامه داد: از گذشته برخی از شرکت های موفق در استان شناسایی شده اند که دانش بنیان بوده و با ارزش افزوده بالا و بدون آلایندگی و مصرف آب در حال فعالیت اند؛ این وضعیت ایده آلی است و باید به دنبال سرمایه گذاری در چنین طرح هایی باشیم تا اشتغال و درآمد زایی داشته باشیم و محیط زیست آسیب نرسد.

وی تصریح کرد: گردشگری یکی از مباحث مد نظر ما بود که با ظهور ویروس کرونا، برخی کسب و کارها ضربه خوردند و مشخص شد نباید فقط در یک بخش سرمایه گذاری کنیم.

قاضی عسگر اضافه کرد: شرکت هایی در استان داریم که اشتغال زایی و صادرات دارند، محصولات دانش بنیان تولید می کنند و آلایندگی ندارند. به همین منظور برای عدم وابستگی به طرح های انرژی و آب بر، منطقه ویژه علم و فناوری را تشکیل دادیم تا فضای ایجاد و توسعه صنایع دانش بنیان را فراهم کنیم.

وی به احداث شهرک پوشاک در اصفهان اشاره کرد و گفت: سال ها پیش این شهر در حوزه نساجی فعال بوده و به منچستر ایران معروف بود که با گذر زمان این جایگاه متزلزل شد. احداث شهرک پوشاک می تواند اصفهان را به این جایگاه بازگرداند.

معاونت امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: صد هکتار از شهرک بزرگ شمال اصفهان را به شهرک پوشاک، کیف و کفش اختصاص دادیم تا طرح های صنعتی این حوزه در یک منطقه مستقر و ناحیه صنفی پوشاک و کیف و کفش در نزدیک آن باشد.

وی یادآور شد: اولین شهرک تخصصی تبدیلات گازی کشور در شهرضا طراحی شده که به زودی کلنگ زنی می شود که مانع خام فروشی و ایجاد فرصت های صادراتی است.

قاضی عسگر گفت: شهرک خصوصی طلا و جواهر مصوبه شورای برنامه ریزی را گرفته و شهرداری مسئول اجرایی آن است؛ در اداره راه و شهرسازی مراحل تخصیص 30 هکتار زمین برای فعالیت تخصصی و 20 هکتار ناحیه صنفی طی شده است.

وی تاکید کرد: این ها مجموعه ایده هایی است که در مسیر توسعه استان تغییرات اساسی ایجاد کرده و  اشتغال و احقاق هدف توسعه استان را در پی دارد.

معاون امور اقتصادی استاندار اصفهان در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا که پرسید" چرا شاهد سرمایه گذاری در بخش مزرعه خورشیدی نیستیم در حالیکه استان اصفهان مستعد تولید انرژی پاک است؟" گفت: به دلیل عدم نرخ گذاری مناسب از سوی وزارت نیرو، سرمایه گذاران تمایلی به سرمایه گذاری در این بخش ندارند، درحالیکه تا این لحظه بیش از پنج متقاضی از کشورهای اروپایی داریم.

قاضی عسگر تنها راه توسعه اصفهان را تولید برق خورشیدی و بادی خواند و اظهار داشت: معتقدیم وزارت نیرو در تعیین نرخ خرید برق حاصل از مزرعه خورشیدی باید خودش را بجای تولید کننده بگذارد و نرخ تعیین کند. 

وی تصریح کرد: تحریم ها سبب بالا رفتن دلار شد، در حالیکه وزارت نیرو نرخ خرید تضمینی را ثابت نگه داشت و تمایل سرمایه گذاران برای احداث مزرعه خورشیدی را از دست دادند.

معاون امور اقتصادی استاندار اصفهان تاکید کرد: سیاست دولت باید تغییرکند، چراکه اگر وزارت نیرو نرخ خرید تضمینی را به روز رسانی و رغبت ایجا د کند، از کشورهای مختلف به ویژه اروپا متقاضی سرمایه گذاری در احداث مزرعه خورشیدی داریم.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز