مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اردبیل تاکید کرد؛
ضرورت نظارت و مراقبت در انبارداری سیبزمینی / بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیبزمینی حدود 4 الی 6 درجه سانتیگراد است
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: انبارداران و کشاورزان با بازدید مرتب از محصول انباری سیب زمینی از وضعیت آفات و بیماری های آن اطلاع یافته و نسبت به اقدامات کنترلی به موقع اقدام کنند.
به گزارش ایلنا، یحیی آذرمی عنوان کرد: توصیه میشود قبل از انتقال محصول سیب زمینی به انبار نسبت به تعمیر سقف، دیوارها و پنجرههای انبار اقدام لازم صورت گیرد چرا که نفوذ آب و سرما موجب خرابی غدههای انبار شده خواهد شد.
وی افزود: قبل از انتقال محصول، انبار بایستی با سموم مناسب ضدعفونی شده و پنجره های انبارها حتما مجهز به توری مناسب و سیستم تهویه هوا باشد و همچنین از انتقال محصول آلوده به انبار خودداری یا حداقل غده های آلوده به انواع بیماریها و آفات در کنار غدههای سالم انبار نشوند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیب زمینی حدود 4-6 درجه سانتیگراد میباشد تا از فعالیت بید سیب زمینی در انبار ممانعت شود لذا در مواقعی که درجه حرارت انبار بالا است با تهویه بیشتر هوا آنرا تعدیل و در مواقعی که درجه حرارت کمتر از این مقدار باشد با وسایل گرمازا مانع یخزدگی محصول انبار شده شوید.
آذری ادامه داد: غده های انبار شده طوری چیده شود که تهویه کافی داشته باشند و از چیدن کیسه ها به صورت متراکم و فشرده خودداری شود، برای جلوگیری از آسیب غده ها و له شدگی آنها نیز از چیدن بیش از 5 ردیف گونی روی هم خودداری شود.
وی تاکید کرد: جهت جلوگیری از نفوذ پروانههای بید سیب زمینی بداخل کیسهها حتما روی آنها را با موادی نظیر کاه و کلش و غیره بپوشانید.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: بهترین رطوبت هوای انبار برای نگهداری سیب زمینی در حدود 80% میباشد تا از کاهش وزن و از دست دادن آب سیب زمینی و نیز شیوع آلودگی قارچی و باکتریائی در طی دوره انبارداری جلوگیری شود.
آذری بیان کرد: جهت جلوگیری از گرم شدن توده انبار شده در اثر تنفس غده ها تهویه مناسب انبار از طریق نصب سیستم هواکش در پنجره ها انجام گیرد و جهت مقابله با بید سیب زمینی کشاورزان می توانند با نصب یک لامپ ساده و تشتک آب حاوی مواد شوینده (تله نوری) در زیر آن حشرات کامل این آفت را در انبار کنترل کنند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از توسعه و شیوع آفات و بیماریهای مسری سیب زمینی در سال آتی از ریختن و پخش سیب زمینی های آلوده به آفت و بیماریها در حاشیه و محوطه بیرون انبارها و باقی گذاشتن آن در سطح مزارع جدا خودداری شود لذا شایسته است سیب زمینی های آلوده در محل بخصوصی سوزانده و یا در محلی خارج از مزرعه مدفون شود.