رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بومی و محلی:
جنگ آتی جنگ بین فرهنگها و هویتها است
رئیس فدراسیون ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی گفت: حفظ و ترویج سنتها و بازی های محلی در سطح جهانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به جرات می توان گفت جنگ آتی جنگ بین هویت و فرهنگ های هر کشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، عباسعلی اکبری در این جلسه که نمایندگانی از استانهای خوزستان، کردستان، لرستان، همدان، ایلام و کرمانشاه حضور داشتند ، ادامه داد: حفظ فرهنگ به یک گفتمان تبدیل میشود و هر کشور با استفاده از این گفتمان استفاده کرده و در سطح جهانی به یک موفقیت دست پیدا کرده و زمینه حفظ و ترویج فرهنگ بومی منطقه زاگرس نشین که بر پایه فرهنگ ایرانی اسلامی رشد کرده است.
اکبری ادامه داد: برخی از کشورهای شرقی با ترویج ورزش های خود فرهنگ و منش خود را در سایر کشورها ترویج داده و در سطح مسابقات المپیک و جهانی اعتبارهای خوبی برای خود کسب کرده اند و ما نیز میتوانیم با استفاده از این ظرفیت زمینه ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی را فراهم کنیم.
وی در ادامه از عملکرد بسیار خوب و قابل توجه بهرام بهروش سرپرست انجمن زوران کشور تقدیر و تشکر و کرد و اظهار داشت : زوران برای استانهای زاگرس نشین افتخاری است و اعتقاد دارم مجموعه روسای محترم هیات های استانهای زاگرس نشین در منطقه با تمام توان ریاست انجمن زوران را کمک و همراهی خواهند کرد تا بتوانیم این رشته ورزشی را در سطح کشور و کشورهای همجوار معرفی کنیم تا برگ زرینی دیگری به افتخارات کشور اضافه شود .
در ادامه مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه از توجه خاص به ورزشهای بومی محلی اشاره کرد و گفت: در صورت حمایت و تامین اعتبارات لازم در سال آتی توجه خاصی به ورزش زوران خواهیم داشت.
صابر رحیمی ادامه داد: توجه به زیرساخت های ورزشی علیرقم مشکلات بسیار زیاد در حوزه اقتصاد استان با حمایت های مجموعه استان صورت گرفته است و امیدواریم این روند در ادامه نیز مستمر باشد.
وی در این نشست به ارائه گزارشی از رشد زیرساخت های ورزشی در کرمانشاه پرداخت و گفت: طی دو سال گذشته با مجموعه اقداماتی که انجام داده ایم، سرانه فضای ورزشی استان به اندازه۱۵سال گذشته رشد داشته است.
وی تاکید کرد: همچنین با توجه به زیرساخت های مناسبی که در برخی از رشته ها داریم، تاپیش از شیوع کرونا میزبانی مسابقات ملی و بین المللی مختلفی را در کرمانشاه داشتیم که برگزاری چنین مسابقاتی آمار ورزشکاران سازمان یافته استان را به حد قابل توجهی افزایش داد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در پایان از حمایت کامل اداره کل ورزش و جوانان استان برای اشاعه ورزش زوران در سطح کشور خبرداد و گفت: در صورتی که امسال اعتبارات عمرانی مناسبی داشته باشیم، برای احداث بزرگترین گود زوران کشور در استان اعتبار خواهیم گذاشت.
وی تاکید کرد: از همه استان های زاگرس نشین می خواهیم که برای رشد و توسعه ورزش زوران پای کار بیایند.
رئیس انجمن زوران کشور نیز خاطرنشان کرد: معرفی،ترویج و گسترش ورزش زوران در جهان زمینه معرفی منطقه زاگرس نشین را فراهم کرده و قطعا بر اعتبارات استان کرمانشاه خواهد افزود.
بهرام بهروش اضافه کرد: ورزش زوران از مناطق زاگرس نشین برخواسته و زمینه معرفی مردم این منطقه را فراهم خواهد کرد و برای توسعه آن نیز نیازمند حمایت تمامی استان های مناطق زاگرس نشین است.
رئیس انجمن زوران کشور تاکید کرد: از آنجایی که ممکن است زوران به عنوان ورزشی بومی منطقه زاگرس در استانهای مختلف فنونی متفاوت داشته باشد، برای همین باید اساسنامهای کلی و واحد برای آن تدوین کنیم.
وی تصریح کرد: پس از تدوین یک اساسنامه قدرتمند برای زوران، باید آن را به تائید فدراسیون و وزارت ورزش برسانیم و بعد برنامه اشاعه این ورزش را در سطح کشور شروع کنیم.
بهروش تاکید کرد: همچنین برای تثبیت زوران به یک گود زوران استاندارد نیاز داریم که از چندسال پیش پیگیر احداث آن در کنگاور بودیم و حتی فرماندار این شهرستان سه هزار هکتار زمین را به آن اختصاص داد.
وی افزود : بعلاوه حدود دو میلیارد تومان اعتبار برای آن گرفتیم، اما به دلیل نبود انسجام در استان نتوانستیم این پروژه را به اجرا برسانیم و در نهایت اعتبار هم از دست رفت.
رئیس هیات بومی محلی استان کرمانشاه یادآور شد: اگر بخواهیم گود زوران را در شرایط فعلی احداث کنیم دیگر با دو میلیارد تومان اعتبار امکانپذیر نیست و حداقل ۱۰ میلیارد تومان پول میخواهیم. با این وجود دست از تلاش برنداشتهایم و همچنان پیگیر احداث این گود در کرمانشاه هستیم.