محمدزاده خبر داد:
آغاز عملیات برداشت سماق از اراضی شیب دار و دیم بخش کاخک خراسان رضوی
مسئول طرح ملی بسیج همگام با کشاورز شهرستان گناباد از آغاز عملیات برداشت بیش از یک هزار هکتار از اراضی زیر کشت سماق در بخش کاخک با عملکرد حدودی هر هکتار بیش از ۶۰۰ کیلو سماق خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گناباد، وحید محمد زاده کاخکی در این باره گفت : سماق از جمله گیاهان مقاوم به خشکی است که در شرایط کاملا دیم و در اراضی شیبدار و کوهپایه رشد می کند، سماق از عجایب خلقت و طبیعت بوده که در هر منطقه امکان رشد و پرورش آن وجود ندارد و خوشبختانه بخش کاخک گناباد ( دهستان کاخک و زیبد) از خاستگاههای اصلی گونه جنگلی سماق در شهرستان گناباد، استان خراسان رضوی و کشور است.
وی گفت: با توجه به بررسیهای انجام شده بخش کاخک با دارا بودن بیش از 1000 هکتار رویشگاه سماق و به لحاظ کیفیت مقام اول در کشور برخوردار است.
محمدزاده تصریح کرد: از مناطق مهم پرورش سماق در بخش کاخک روستاهای خانیک و دیسفان ، زیرجان و سقی است.
وی گفت: سماق دارای خواص داروئی و ادویه ای بوده که قیمت مناسب و اقتصادی را دارا است و از مهم ترین خصوصیات گیاه سماق پرورش در شرایط کاملا دیم و بصورت کاملا ارگانیک است که بدون استفاده از هرگونه کودشیمیایی و یا سموم شیمیایی تولید می شود.
مسئول طرح بسیج همگام با کشاورز شهرستان گناباد گفت: چشم انداز زیبای درختان سماق در هر فصل شگفت انگیز است زمان گلدهی و برداشت میوه و بویژه فصل خزان این گیاه بسیار دیدنی و زیباست، این پتانسیل ایجاب می کند که علاوه بر توسعه سطح زیر کشت سماق با توجه به سازگاری گیاه و دارویی بودن و ارزش اقتصادی محصول در مناطق مستعد، به جلوه بسیار زیبا و ویژه آن بخصوص در فصل پاییز ، از نظر گردشگری کشاورزی و تورهای مرتبط با توریست و گردشگری نیز مورد توجه ویژه قرار بگیرد تا در رونق اقتصادی و توسعه روستا نقش اساسی ایفا کند.
وی افزود: بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان گناباد سعی در شناسایی و معرفی این پتانسیل خدادادی به کشاورزان منطقه و توسعه سطح زیر کشت آن را دارد که با برگزاری کلاسهای آموزشی و آموزشهای چهره به چهره با همکاری مرکز جهاد کشاورزی زیبد این مهم را پیگیری می کند.