به گزارش ایلنا سمنان، حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل تدینی گفت: ساخت و ساز اطراف امامزادگان طبق پروانه اصلی صادر شده از سوی شهرداری و با توجه به توافقات صورت گرفته ساخته شد و بر اساس طرحی که آقای انیسی نیز طراحی کرده بود ساخت و ساز انجام گردیده است و تحت هیچ شرایطی نمی توانیم سلیقهای عمل کنیم.
وی بیان کرد: امامزاده گان جعفر و محمد دامغان کمک شایانی به اداره میراث فرهنگی، هنری و گردشگری دامغان نموده است در واقع اکثر بقعه ها و امامزاده ها چون مربوط به چند صد سال گذشته هستند جزو آثار میراث بوده و اداره اوقاف و امور خیریه در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و گردشگری پیشگام بوده و خواهد بود.
تدینی ضمن بیان اینکه در برخی موارد حتی اگر سیستم اداری میراث هم دخالتی نداشته باشد اداره اوقاف با جدیت تمام در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی نهایت تلاش خود را انجام خواهد داد تصریح کرد: هیئت امنا امامزادگان زحمات زیادی را در حفظ مجموعه و امامزادگان متقبل شدند و غیر از اداره اوقاف تاکنون نهادی حتی یک ریال در امامزادگان هزینه نکرده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه سمنان اظهار داشت: هیئت امنا امامزادگان جعفر و محمد بقعه را که در قفس بوده خارج کردند و در عوض تصمیم ساخت مکانی برای قرائت قرآن، ادای فریضه نماز و کارهای فرهنگی داشتند؛ اگر به حرم امام رضا(ع) نیز بنگرید با توجه به این که میراثی است ساخت و ساز اطراف آن صورت می گیرد.
وی ضمن بیان اینکه در جوار بقاع متبرکه باید نشر معارف اسلامی نیز صورت بگیرد ادامه داد: در مجموعه جدید دو باب مغازه در نظر گرفته شده است تا از محل درآمدش هزینههای امامزاده پرداخت شود.
تدینی افزود: در بحث امامزادگان اداره اوقاف برای درآمد امامزاده گان کیسه ندوخته است و قصد سرمایه گذاری ندارد هیچ تصمیمی هم برای ساخت رستوران نداشته و نداریم.
وی خاطر نشان ساخت: امامزادگان توسط مردم اداره می شوند بحث اصلی این بود که پروژه در حال ساخت مقداری عقب تر ساخته شود بنده که به عنوان مدیرکل امور خیریه سمنان منصوب شدم قرار شد تنها با نظر آقای انیسی مجدداً طرح را بررسی کنند اما طرح اولیه هنوز در سازمان اوقاف و امور خیریه دفاع نشده بود شهرداری بدون اطلاع اداره اوقاف و امور خیریه و بدون اخذ دفاعیات سازمان اوقاف امور خیریه نسبت به اصلاح آن اقدام نمود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه سمنان ضمن تاکید بر اینکه طرح موصوف در سازمان اوقاف ممهور به مهر شهرداری، طراح و اداره اوقاف است بیان کرد: نسبت به کاهش متراژ اقدام نمودیم و آلموتورهای انتظار را هم بریدیم و سالن را کوچک کردیم.
وی ادامه داد: با توجه به قصور از ناحیه مراجع ذیربط و با توجه به تسهیلاتی که امامزاده گرفته بود خسارت زیادی به امامزاده گان وارد شد.
تدینی گفت : موضوع کاهش ارتفاع در دادگاه نیز مطرح شد اما این موضوع مشمول کمیسیون ماده ۱۰۰ نمی شود زیرا ساخت و ساز بر اساس پروانه صورت پذیرفته است پروانه ای که خود شهرداری صادر کرده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: شهرداری متاسفانه یک طرفه اصلاحیه صادر کرده بدون آنکه در نظر بگیرد مسئولان بر اساس پروانه صادره از شهرداری کلنگ مجموعه امامزادگان را بر زمین زدند و هیئت امنا هم بابت همین موضوع وام گرفته است؛ هر چه قانون تشخیص دهد قانون را تمکین می کنیم علیرغم اینکه اداره اوقاف طبق پروانه صادر شده از ناحیه شهرداری ساخت و ساز کرده است اما به قاضی پرونده گفتیم خساراتی که به مردم وارد میشود باید توسط قانون گذار مشخص و پرداخت شود زیرا ما طبق قانون ساختیم و کار ساخت و ساز را پیش بردیم و تا کنون دادگستری و مرجع قضایی جلوی پیشرفت کار را نگرفته است.
تدینی گفت: اختلاف در ارتفاع 4 دهنه مغازه ها است که باید کاهش پیدا می کرد ضمنا ۶۰۰ الی ۷۰۰ متر مربع از مساحت ساختمان کاهش یافت مردم یقین بدانند قانونمند تر از اداره اوقاف پیدا نمیکنند چون دستگاه ولایی مذهبی هستیم و به دنبال تجارت و خدم و حشم هم نیستیم اگر قانون تشخیص به تخریب داد حتی شبانه و کمتر از ۲۴ ساعت تخریب می کنیم.
وی پیرامون زمین جنب امامزادگان دامغان اینگونه توضیح داد: با شهردار و شورای شهر توافق کردیم که زمین در اختیار شهرداری قرار بگیرد و طرحی را که میراث فرهنگی تایید می کند به فضای سبز تبدیل شود و مهمترین شرط در این پروژه این است که طرح به تایید میراث فرهنگی برسد هر چند زمین متعلق به امامزاده است و به صورت موقت به عنوان پارکینگ استفاده میشود تا شهروندان به دلایل مختلف معذب نباشند .
مدیر کل اوقاف و امور خیریه سمنان گفت: درآمد پارکینگ صرف امورات امامزاده میشود زیرا نه اعتبارات دولتی داریم و نه خادم رسمی، اگر هم شهروندان مخالف این موضوع هستند می توانیم از ورود خودروها امتناع نماییم اما واقعا درست نیست.
وی اذعان کرد: مخارج ساخت پروژه از درآمد نذورات امامزاده و پرداخت وام از منابع داخلی اداره اوقاف و امور خیریه تامین می شود.
تدینی با اظهار گلایه از شهرداری مبنی بر اینکه بدون تایید اداره اوقاف و هماهنگی با اداره کل فنی این اداره اقدام به اصلاح پروانه ساختمانی کرده تصریح کرد: در صورتی که مالک ما بودیم و درخواست پروانه را اداره اوقاف داده بود اگر قرار بر اصلاح پروانه بود باید با درخواست اداره اوقاف و امور خیریه صورت میگرفت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه بیان کرد: همه دستگاه ها از بالا نگاه همه جانبه به این پروژه داشته باشند؛ اگر پروانه صادر شده و همه مراحل طی شده چرا اصلاح صورت گرفته است در حالی که ما بر اساس همین پروانه خاکبرداری کردیم و مبلغ هنگفتی متضرر شدیم.
وی افزود: بابت کرایه لوله های داربست ۱۰۰ میلیون تومان خسارت پرداخت کرد نامه ای از میراث فرهنگی داریم که فعلا منتشر نمی کنیم و در آن نامه مسئول وقت میراث با ارتفاع 4.5 متر موافقت کرده است.
انتهای پیام/