اختصاص ۲۸ هزار میلیارد ریال به بنگاه های اقتصادی متضرر از کرونا در خراسان رضوی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: ۲۸ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ۶۷ هزار و ۳۹۶ بنگاه اقتصادی متضرر از کرونا در خراسان رضوی اختصاص یافته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، محمد سنجری در نشست کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری خراسان رضوی گفت: ۲۸ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ۶۷ هزار و ۳۹۶ بنگاه اقتصادی متضرر از کرونا در استان با اشتغال ۱۸۳ هزار و ۴۱۹ نفر اختصاص یافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: از زمان آغاز پرداخت تسهیلات مزبور توسط ۱۹ بانک و موسسه اعتباری در استان، ۱۸ هزار و ۶۹۳ فقره پرونده با تسهیلات درخواستی چهار هزار و ۵۸۶ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال و اشتغالزایی برای ۴۰ هزار و ۴۹۷ نفر به بانکهای استان ارسال شده که از این میزان ۲۹۶ میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
سنجری افزود: برخی بانکهای عامل اجرای اصلاحیه دستورالعمل تسهیلات بنگاههای دارای بیمه را منوط به ابلاغ داخلی خود کرده و از اجرای آن با ابلاغ دبیرخانه کارگروه اشتغال استان خودداری میکنند یا برخی بانکهای عامل تضامین و شرایطی فراتر از موارد مذکور در دستورالعمل را از متقاضیان مطالبه میکنند که از جمله آنها سپرده نقدی به میزان ۱.۳ برابر تسهیلات درخواستی، درخواست معرفی نامه مکتوب اداره کل راهداری از رانندگان یا مطالبه سند خودرو به نام راننده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: ۱۲ هزار نفر از رانندگان استان متقاضی دریافت تسهیلات ویژه کسب و کارهای متضرر از کرونا به مبلغ ۶۰ میلیون ریال هستند اما بانکهای عامل برای پرداخت این مبلغ کم تضامین زیادی از متقاضی میخواهند که باید این رویه اصلاح شود.
سنجری افزود: تاکنون اعتراض ۱۱ هزار نفر از مشمولان دریافت تسهیلات ویژه کسب و کارهای متضرر از کرونا به اداره کل تعاون خراسان رضوی ارسال شده است که مدعی هستند اسامی و اطلاعات آنان به نحو صحیحی به وزارتخانه اعلام نشده است که باید طی نشستی با مدیران دستگاه اجرایی برای این موضوع چاره جویی کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست به بانکها و دستگاههای اجرایی هشدار داد که هر چه سریعتر نسبت به اطلاع رسانی به متقاضیان تسهیلات ویژه کسب و کارهای متضرر از کرونا و پرداخت آن شتاب کنند تا بتوان این منابع مالی را به طور کامل در استان جذب کرد.
علی رسولیان ادامه داد: بانکها اجازه ندارند شروط بی دلیلی را برای متقاضیان تسهیلات ویژه کسب و کارهای متضرر از کرونا بگذارند و باید طبق شیوهنامه عمل کرده و هر چه قدر میتوانند فرآیند پرداخت را تسهیل کنند.
وی گفت: مشکلات سامانه کارا برای ثبت نام متقاضیان تسهیلات و اشکالات مربوط به عدم ثبت مشخصات آنان باید به تهران اعلام شود تا با رفع مشکل هر چه سریعتر متقاضیان بتوانند تسهیلات مورد نیاز خود را از سیستم بانکی دریافت کنند.
رسولیان افزود: بانکها در صورتی که با عدم به حد نصاب رسیدن ثبت نام شدگان در سامانه کارا مواجه شدند بلافاصله مراتب را به دستگاه اجرایی مربوطه اعلام کنند تا اشکالات مربوط به ثبت نام متقاضیان از سوی آن دستگاه برطرف شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به بانکهای اقتصاد نوین، انصار، شهر، گردشگری و موسسات اعتباری ملل و حکمت که نمایندگان آنها در نشست امروز حضور نداشتند تذکر جدی داد و از دبیرخانه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری خواست این تذکر را به صورت نامه کتبی برای آنها ارسال کنند.
وی ادامه داد: بروز مشکلات ناشی از تحریمها و شیوع بیماری کووید ۱۹، برکاتی نیز برای خراسان رضوی به همراه داشته، به طوری که قطع واردات کالاها به کشور تولید مشابه آنها را در استان رونق داده و در مجموع وضعیت بنگاههای اقتصادی را بهتر کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بانکها فعالیتهای مثبت زیادی انجام میدهند اما به دلیل عدم اطلاع رسانی این فعالیتها از طریق رسانهها، عملکرد آنها برای افکار عمومی تبیین نمیشود به عنوان مثال بانک سینا در قالب "طرح مهرآفرین" به رانندگان تاکسی تسهیلات پرداخت کرده است که در زمره عملکرد مطلوب بانکها به شمار میرود گرچه برخی بانکها نیز کار مثبت سایر بانکها را ضایع میکنند.