خبرگزاری کار ایران

طرز طلب مطرح کرد:

اجرای 3200 مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در استان هرمزگان

اجرای 3200 مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در استان هرمزگان
کد خبر : ۹۴۰۹۶۸

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی، گفت: از میان طرح‌های ارائه شده هفت پروژه مربوط به حوزه انتقال نیروی برق و هفت طرح نیز مربوط به حوزه توزیع شبکه فشار ضعیف است که با اعتباری بالغ بر 352 میلیارد تومان افتتاح شده است.

به گزارش ایلنا از بندرعباس، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در آیین افتتاح پروژه‌های صنعت برق استان هرمزگان با تاکید بر اینکه امروز 16 طرح و پروژه تولید، توزیع و انتقال نیروی برق استان با اعتباری بیش از دو هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است، افزود: طرح‌های یاد شده در حوزه توزیع و انتقال موجب افزایش ظرفیت شبکه، بهبود ولتاژ و پایداری شبکه انتقال در شهرستان‌های بندرعباس، سیریک، میناب و بندرخمیر خواهد شد.

محسن طرزطلب ادامه داد: تامین برق صنایع واحدهای خدماتی و تولیدی منطقه، کاهش تلفات در استان و کاهش بارهای پست این منطقه از جمله دستاوردهای اجرای این پروژه‌ها است.

وی به طرح‌های تولید نیروی نیروی برق استان اشاره کرد و گفت: در شرایط موجود تراز تولید و مصرف منطقه در زمان پیک مصرف منفی بوده و میزان مصرف بالاتر از تولید است. به طوری که کسری ما در حوزه تولید برق استان هرمزگان حدود 700 مگاوات است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی ادامه داد: یکی از واحدهای مهم استان هرمزگان نیروگاه بخار بندرعباس با ظرفیت یک هزار و 280 مگاوات است که با برخورداری از چهار واحد بخار 320 مگاواتی قدمتی 40 ساله دارد.

طرزطلب تاکید کرد: در طی این مدت ظرفیت عملی نیروگاه به دلیل فرسودگی کاهش زیادی پیدا کرده بود، بدین منظور در چند سال اخیر و به ویژه از سال گذشته با اقدامات صورت گرفته از سوی کارکنان این نیروگاه توانسته‌ایم با سرمایه‌گذاری 48 میلیارد تومانی ظرفیت عملی واحد بخار این مجموعه را حدود 115 مگاوات افزایش بدهیم.

وی با اشاره به برنامه وزارت نیرو و شرکت تولید نیروی برق حرارتی برای تامین کسری تراز منفی تولید و نیازهای رو به گسترش استان هرمزگان، گفت: بدین منظور احداث نیروگاه سیریک در منطقه مکران، راه‌اندازی نیروگاه راندمان بالای کلاس F در بندرعباس، تبدیل واحدهای گازی نیروگاه ایسین به سیکل ترکیبی، احداث یک واحد متوسط در جزیزه کیش و تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی قشم در دستور کار گرفته است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به افزایش 3200 مگاواتی ظرفیت موجود تولید نیروی برق استان با افتتاح طرح‌های یاد شده، گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته درصددیم تا پیش از پیک تابستان سال آینده حدود 800 مگاوات به ظرفیت تولید برق استان بیفزایم.

وی با اشاره به افتتاح واحد نخست بخش گاز نیروگاه قشم، گفت: میزان تولید فعلی جزیره قشم حدود 70 مگاوات است که در زمان پیک، نیاز مصرف این منطقه به 270 مگاوات افزایش پیدا می کند که با ورود واحدهای گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم این منطقه از نظر تولید برق در زمان پیک خودکفا شده و نیازی به تامین برق از سرزمین اصلی ندارد.

طرزطلب اضافه کرد: همچنین با توجه به نیاز آبی منطقه درصدد تولید آب شیرین کن در منطقه هستیم که این ظرفیت هم برای سرمایه‌گذار و هم برای سرمایه‌پذیر وجود دارد تا بخش بخار نیروگاه بیشتر به سمت تولید آب شیرین کن در منطقه برود.

واحد نخست گازی نیروگاه قشم توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد

امیر دودابی‌نژاد در مراسم افتتاح واحد نخست گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با اشاره به اینکه این نیروگاه در قالب برنامه پنجم توسعه به اجرا در آمده است، ادامه داد:‌ تا پیش از این ظرفیت واحدهای تولید برق جزیره قشم کمتر از انرژی مورد نیاز منطقه بوده و جزیره به لحاظ مصرف انرژی الکتریکی به سرزمین اصلی وابسته بوده است.

وی تاکید کرد:‌ استان هرمزگان و جزیره قشم به لحاظ صنعتی و تجارت بین‌الملل نقش مهمی در توسعه کشور ایفا می‌کنند و تامین برق پایدار این مناطق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بدین منظور با اجرا و احداث این نیروگاه نه تنها نیاز الکتریکی جزیره توسط واحدهای مستقر در منطقه قشم به طور کامل برطرف خواهد شد بلکه بخشی از تولید برق این جزیره به سرزمین اصلی نیز انتقال پیدا خواهد کرد.

دودابی‌نژاد یادآور شد: در راستای توسعه تولید برق در جنوب شرق کشور و پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با دو واحد گازی 170 مگاواتی و یک واحد بخار 160 مگاواتی جمعا به ظرفیت 500 مگاوات با سرمایه‌گذاری شرکت برق و انرژی غدیر و گروه مپنا در دستور کار قرار گرفته است.

مجری طرح‌ نیروگاه‌های خصوصی شرکت تولید نیروی برق حرارتی راندمان بخش گاز نیروگاه را 33 درصد و راندمان سیکل ترکیبی مجموعه را49.2  درصد برشمرد و افزود:‌ همچنین با توجه به نیاز آبی جزیره قشم این واحد قادر به تولید روزانه هشت هزار مترمکعب آب شیرین خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه میزان مصرف گاز هر واحد حدود 45 هزار مترمکعب در ساعت خواهد بود، ادامه داد:‌ این نیروگاه نقش مهمی در توسعه استان هرمزگان، تامین انرژی جزیره قشم و افزایش اشتغال‌زایی در منطقه خواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز