یک باستان شناس خبرداد:
کشف ششمین کتیبه تاریخی در تیمره خمین
باستانشناس و پژوهشگر سنگ نگارههای ایران گفت: کتیبه خط پهلوی «هام دبیرهی » متعلق به حدود ۲ هزار و ۲۰۰ سال پیش ، در تیمره شهرستان خمین استان مرکزی کشف شد.
به گزارش ایلنا، محمد ناصری فر از کشف کتیبه خط پهلوی «هام دبیرهی » دیگری متعلق به حدود ۲ هزار و ۲۰۰ سال پیش در کوههای اطراف روستای فرنق، در جنوب غرب شهرستان خمین خبر داد و گفت: این ششمین کتیبه خط پهلوی هام دبیره ی و نیم گشته است که در کوههای تیمره کشف شد.
ناصری فر افزود: تفاوت این کتیبه با دیگر کتیبههای خط پهلوی کشف شده در ایران( کتیبه های حاکمان) این است که این آثار خطی متعلق به مردمانی عادی و کسانی است که از قدرتهای حاکمیتی به دور بودهاند.
وی گفت: از این روی از محتوای متون آنها میتوان به نگاههای اجتماعی و انسان شناسی ساکنان این منطقه و مردمان ایران در حدود ۲ هزار سال پیش در این دیار پی برد.
باستانشناس و پژوهشگر سنگ نگارههای ایران افزود: به همین لحاظ، متون این کتیبه ها اسناد دست اولی هستند که میتوانند یاریگر محققان و پژوهشگران علاقمند به سیر زندگی انسانهای معمولی ساکن این منطقه، در حدود ۲ هزار و ۲۰۰ سال پیش در این سرزمین باشد.
ناصری فر گفت: کشف این کتیبه خطی در کوههای اطراف روستای فرنق از توابع خمین گواه بر آن است که حدود ۲ هزار و ۲۰۰ سال پیش مردمان ساکن این منطقه خط پهلوی را می شناختند و توانایی و مهارت نوشتن با آن را داشتند.
وی کشف یک کتیبه خطی کهن را نمایهای از شناسنامه و هویت اقلیمی کهن آن سرزمین دانست و ادامه داد: این کشف نگاه مطالعاتی و پژوهشی جدیدی را باز می کند که در قضاوتهای فرهنگی و اقلیمی کهن سرزمینی تاثیرگذار است.