معاون استاندار البرز:
ازدواج دیرهنگام موجب افزایش آسیبهای اجتماعی می شود/ یک مورد از هر چهار ازدواج به طلاق میانجامد
معاون استاندار البرز گفت: میانگین سن ازدواج در آقایان 28 سال و در خانمها 25 سال است؛ یعنی سن ازدواج افزایش یافته و با این وجود 25 درصد ازدواج ها منجر به جدایی می شود که این اتفاق یعنی ناهنجاری اجتماعی افزایش یافته و باید هوشیار باشیم و مسئولانه برخورد کنیم.
به گزارش ایلنا، نورمحمد فردی در نشست هماندیشی فرهنگی و اجتماعی با محوریت طلاق با بیان اینکه چرا از هر ازدواج یکی منجر به طلاق میشود یعنی 25 درصد ازدواج ها منجر به جدایی میشود، افزود: دلیل این امر چیست چه عواملی باعث شده که کانون خانواده تا این حد سست شود حرف و صحبت خیلی خوبی است ولی عصاره حرف و برنامه باید عمل باشد تا آثار آن برای مردم ملموس باشد. هیچ فکر کردهاید چرا سن ازدواج بالا رفته و اغلب جوانان نسبت به ازدواج بی تفاوت هستند؟ چه کار باید کرد که امید به زندگی در جوانان افزایش یابد؟
وی گفت: باید آسیب شناسی شود و مسائل اقتصادی، فرهنگی، اشتغال، آموزش، اعتیاد و ... سایر هر کدام چه تاثیری دارد.
معاون استاندار گفت: میانگین سن ازدواج در آقایان 28 سال و در خانم ها 25 سال است یعنی سن ازدواج افزایش یافته یعنی ناهنجاری اجتماعی افزایش یافته باید هوشیار باشیم و مسئولانه برخورد کنیم.
فردی افزود: باید کاهش قبح ازدواجِ دیرهنگام برای جامعه بیان شود مگر حدیث نداریم ازدواج نیمی از دین است. امروز چه شده که نسبت به این مهم بی تفاوت شده ایم در حالی که عوامل متعددی همچون پدر و مادر عروس، داماد، مشاوره و عوامل موثر در عدم ازدواج به موقع مسائل اقتصادی، مسائل فرهنگی ، جهیزیه سنگین ، فقر مالی، مداخله خانواده ها، افسردگی و اضطراب و بی توجهی به مسائل دینی در ازدواج موثر هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: پیشنهاد اولویت استخدام افراد متاهل، واگذاری مسکن به صورت ارزان ، وام های ازدواج بدون بهره به منظور ارتقاء فرهنگ ازدواج ، معاف کردن افراد متاهل از سربازی ، اشتغال دانشجویان متاهل به زادگاه خودشان باید مدنظر قرار گیرد تا بتواند شرایط ازدواج را برای جوانان تسهیل کند.
فردی گفت: در هر صورت فرهنگ سازی، آموزش توسط دستگاههای فرهنگی می تواند در بستر سازی فرهنگی این امر مهم موثر باشد.
وی افزود: تلاش برای کاهش طلاق وظیفهای فرادستگاهی بوده و لازم است از ظرفیتهای اجتماعی، فرهنگی و صنفی در این خصوص بهرهبرداری شود.
معاون استاندار به ظرفیتهای عظیم فرهنگی و مذهبی در استان اشاره کرد و خواستار فرهنگ سازی در خصوص زندگی اسلامی با هدف کاهش طلاق در استان شد.
فردی اظهار کرد: برگزاری نشستهای علمی بین اساتید و نخبگان جامعه میتواند گامی مهم برای نهادینه کردن فرهنگ ازدواج سالم باشد.
وی با بیان اینکه برای کاهش نرخ طلاق نیازمند راهکارهای عملیاتی هستیم، بیان کرد: آموزش پیش از ازدواج از جمله ضروریات بوده و این مهم حتی در مدارس نیز باید مطرح شود.
معاون استاندار تقویت مشاورههای قبل از ازدواج، تولید برنامه های مشارکتی دستگاههای مرتبط از رسانه محلی و استفاده از ظرفیت بنیاد صیانت از خانواده در حین اقدام برای طلاق را از جمله اقدامات لازم در راستای کاهش این آسیب عنوان کرد.