با تلاش محققان و پژوهشگران انجام شد؛
بومیسازی فعالیتهای صلح آمیز هستهای در اراک
غنیسازی جلبک با هیدروژن سنگین(دوتریوم) که گامی در بومیسازی فعالیتهای صلح آمیز هستهای است برای نخستین بار در کشور به کوشش پژوهشگران دانشگاه اراک انجام شد.
به گزارش ایلنا، فرآیند غنیسازی جلبک با هیدروژن سنگین(دوتریوم) که گامی در مسیر بومیسازی فعالیتهای صلح آمیز هستهای است برای نخستین بار در کشور به کوشش پژوهشگران دانشگاه اراک انجام شد.
رئیس روابط عمومی دانشگاه اراک گفت: فرآیند غنیسازی جلبک با هیدروژن سنگین(دوتریوم) نخستین بار در کشور به کوشش پژوهشگران این دانشگاه انجام شد.
مستعان افزود: این پژوهش علمی از سوی ۲ عضو هیات علمی گروه شیمی این دانشگاه «حمید خانمحمدی» و «مجید مهدیه» صورت گرفته و این محققان توانستند از طریق ایجاد سازگاری در جلبک برای رشد در محیط کشت حاوی ۹۹ درصد آب سنگین اقدام کنند.
وی ادامه داد: مدت زمان اجرای این فرایند پژوهشی ۲ سال بود و در این راستا اتم دوتریوم بهطور کامل و با موفقیت جایگزین هیدروژن در زیست مولکولها شد.
رئیس روابط عمومی دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: تنها برخی از موجودات زنده قادر به رشد در غلظت ۱۰۰ درصد آب سنگین هستند و تولید این مولکولهای زیستی اهمیت زیادی در صنعت هستهای کشور دارد.
مستعان گفت: این پژوهش گامی در مسیر بومیسازی فعالیتهای صلح آمیز هستهای است و تولید این مولکولهای زیستی یکی از حلقههای مهم در صنعت هستهای کشور محسوب میشود چرا که دوتریوم ایزوتوپ پایدار سنگین هیدروژن است که به صورت اکسید دوتریوم و با نام آب سنگین در دسترس است.
وی ادامه داد: این عنصر اثر ایزوتوپی قابلتوجهی در سیستمهای شیمیایی و بیولوژیک نشان میدهد که بهدلیل اختلاف زیاد در جرم اتمی و اسپین هستهای آن نسبت به هیدروژن است.
دانشگاه اراک با ۱۱۵ رشته تحصیلی دارای ۳۰۰ عضو هیات علمی است.