مدیر صندوق اجتماعی کشاورزان استان:
بیش از یکهزار خانوار روستایی در قزوین مستمری دریافت می کنند/ بیمه شدگان صندوق اجتماعی 15 درصد حق بیمه پرداخت می کنند
مدیر صندوق اجتماعی کشاورزان،روستائیان و عشایر استان قزوین گفت: هزار و ۸۵۳ خانوار روستایی در استان قزوین ازصندوق اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر مستمری دریافت می کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین،رضا سعیدی در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت پانزدهمین سالروز تاسیس صندوق اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر برگزار شد، اظهار کرد: فلسفه تشکیل صندوق اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان کمک به رفع دغدغه های معیشتی روستائیان،کشاورزان و عشایر و ایجاد امکان برای استفاده این اقشار از مزایای بیمه اجتماعی در راستای توسعه عدالت اجتماعی بوده است.
مدیر صندوق اجتماعی کشاورزان استان افزود: ۳۵ هزار و ۶۷۲ خانوار در استان قزوین تاکنون به عضویت صندوق اجتماعی روستائیان، کشاورزان و عشایر درآمده اند که از این تعداد هزار و ۸۵۳ خانوار مستمری دریافت میکنند.
رضایی با بیان اینکه این صندوق در سال ۸۴ با هدف اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی با هدف پوشش اقشار جامانده از بیمه اجتماعی تشکیل شد، گفت: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر یکی از صندوق های سهگانه دولتی بازنشستگی به شمار می رود که به ارائه خدمات بیمه اجتماعی می پردازد.
وی ادامه داد: یکی از امتیازاتی که در این صندوق برای جامعه هدف در نظر گرفته شده نرخ ۱۵ درصدی پرداخت حق بیمه است، در حالی که این رقم در سایر صندوق های بیمه ای نرخ ۲۰ تا ۳۰ درصد است.
این مسئول عنوان کرد: دولت دو سوم حق بیمه اعضای این صندوق را پرداخت و اعضا فقط یک سوم را پرداخت می کنند که این رقم حداقل آن ماهانه ۲۷ هزار و ۵۰۰ هزار تومان است.
مدیر صندوق اجتماعی کشاورزان استان یادآور شد: حداکثر سقف پرداخت حق بیمه برای اعضا نیز ماهانه ۷۰ هزار تومان است که در این صورت ۲ برابر این مبلغ را نیز دولت پرداخت و برای خانوار ذخیره می کند.
رضایی ادامه داد: حداقل و حداکثر سن افراد برای عضویت در این صندوق ۱۸ و ۵۰ سال سن است.
وی با بیان اینکه حتی افراد بیکار نیز امکان عضویت در این صندوق را دارند،افزود: تنها مشمولانی که در این صندوق باید دارای شغل باشند و شرایط شغلی آنها احراز شود، کشاورزان غیرساکن در روستاها هستند که در چند سال اخیر به موجب قانون امکان استفاده از مزایای این صندوق را دارند.
این مسئول با بیان اینکه شرایط عضویت در این صندوق آسان گرفته شده است، گفت: تسهیلات مناسبی برای عضویت در این صندوق ایجاد شده به گونه ای که برای عضو شدن حتی نیازی به داشان کارت پایان خدمت نیست.
مدیر صندوق اجتماعی کشاورزان استان اظهار کرد: کارشناسان و کارگزاران این صندوق برای گسترش پوشش خانوارهای مشمول در ۴۰۰ روستای استان حضور پیدا کرده اند که در نتیجه از رتبه بیست و سوم به ششم ارتقا پیدا کرده ایم و امیدواریم به زودی به مقام نخست دست یابیم.
رضایی بیان کرد: روستاییان، عشایر، رانندگان حمل بار و مسافر برون شهری، شاغلان فصلی و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، کارکنان مراکز و شرکت های وابسته به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نام دامپزشکی، کشاورزان غیرساکن روستا،قالی بافان، زنبورداران و مشاغل حوزه صنایع دستی امکان عضویت در این صندوق را دارا هستند.
وی یادآور شد: پرداخت مستمر بازنشستگی، از کارافتادگی و مستمری بازماندگان از جمله مزایای عضویت در این صندوق به شمار می رود.
این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه هزار و ۸۵۳ خانوار در استان از این صندوق مستمری دریافت می کنند،افزود: از این تعداد ۹۵۳ خانوار مستمری بازنشستگی، ۷۹۲ خانوار مستمری فوت و ۵۳ خانوار مستمری از کارافتادگی دریافت میکنند.
مدیر صندوق اجتماعی کشاورزان استان یادآور شد: از جمعیت ۳۵ هزار و ۶۷۳ خانوار عضو این صندوق در استان قزوین ۷۸۰ سرپرست زن خانوار تحت پوشش بهزیستی و هزار و ۸۲۳ نفر نیز سرپرست زن خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند.
رضایی خاطرنشان کرد: عضویت در این صندوق اختیاری است که این موضوع در کنار نبود خدمات درمانی از محدودیت های ما به شمار می رود که امیدواریم در آینده بتوان تدابیری برای آن اندیشید.
وی ادامه داد: با احتساب کشاورزان که در سال های گذشته امکان عضویت در صندوق را پیدا کردند در حال حاضر ۱۰۳ هزار خانوار در استان قزوین امکان عضویت در این صندوق را دارند که تاکنون ۳۵ هزار خانوار عضو شده اند.
این مسئول در ادامه از رسانهها خواست با اطلاع رسانی مناسب به جامعه هدف، این صندوق را برای افزایش پوشش خانوارها مشمول یاری کنند.
مدیر صندوق جتماعی کشاورزان استان گفت: تشابه اسمی بین صندوق اجتماعی روستاییان و کشاورزان با صندوق بیمه کشاورزی مربوط به بانک کشاورزی مشکل ساز شده و موجب شده تا سرعت پوشش جامعه هدف کاهش یابد در حالی که ماهیت این ۲ صندوق ماهیت با یکدیگر متفاوت است.
رضایی با بیان اینکه صندوق اجتماعی روستاییان آنچنان که باید معرفی نشده ،گفت: برای حل این مشکل به ابتکار صندوق استان طرحی با نام سفیران صبا را راهاندازی کردیم تا با استفاده از ظرفیت چهرههای مطرح و مشهور به معرفی و تبلیغ این صندوق بپردازیم.