معاون وزیر صمت فارس خبر داد:
وجود ۴۴۰۰ معدن غیر فعال در کشور
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بیش از ۱۰ هزار معدن در کشور وجود دارد که حدود ۴۴۰۰ فقره از این معادن غیر فعال است.
به گزرش ایلنا، داریوش اسماعیلی در بازدید از معادن شن و ماسه منطقه دو کوهک شیراز اضافه کرد: اولویت وزارت صمت توسعه فعالیتهای معادن وصنایع معدنی در کشور است.
وی با اشاره اینکه معادن و صنایع معدنی نقش اساسی در رشد اقتصاد کشور دارد، گفت: با توجه به در خواست سازمان حفاظت محیط زیست و مطرح شدن بحث معادن شن و ماسه دوکوهک در شورای عالی معادن برای جانمایی و ساماندهی این مجموعه و نیز بررسی مسائل و مشکلات زیرساختی، آب و برق و... در این معادن و نقش آنها در ساختمان سازی امور عمرانی و زیربنایی در شهرشیراز وحومه بازدید انجام شد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: مقرر شد تا با همکاری استانداری فارس و سازمان صمت، سازمان محیط زیست در بحث جانمایی پیشنهادات بررسی تا در رفع مسائل و مشکلات و فعالیت این واحدها برنامه ریزی لازم و اساسی انجام شود تا معدنکاران و شهروندان متضرر نشوند.
اسماعیلی با بیان اینکه مجموعه صنعت و معدن باید موتور محرکه توسعه استان باشد، بر ضرورت بازسازی و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات موجود در معادن شن وماسه و ساماندهی فعالیتهای معادن شن و ماسه تاکید و خاطرنشان کرد: افزایش کیفیت فرآوردهای این معادن موجب بهره وری بیشتر و تحقق جهش تولید میشود.
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که تا پایان امسال تعداد زیادی از معادن غیرفعال در فارس به مدار تولید میپیوندد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز گفت: شبانه روز با تلاش و جدیت مسئولان استانی، کشوری و همکاران در سازمان صمت استان فارس در پی رفع مشکلات واحدهای تولیدی و تجاری بوده و در راستای آسیب شناسی نوسازی، بهسازی، بحث صادرات و توسعه زیرساختهای حمل ونقل ایجاد اشتغال رفع بیکاری، رونق تولید ترغیب سرمایه گذار و رشد سرمایه گذاری در پی رشد و جهش چشمگیری در فعالیتهای اقتصادی استان هستیم.
حمیدرضا ایزدی افزود: احیای معادن غیر فعال و افزایش تولیدات معدنی نقش مهمی در عملیاتی شدن شعار جهش تولید داشته، همچنین مشارکت بخش خصوصی نیز در اجرای به موقع آن از ضروریات است که باید از ظرفیت این بخش به نحو مطلوب استفاده کرد.
وی اضافه کرد: هماینک طرح مطالعاتی، پژوهشی بخش معدن تحت عنوان نقشه راه معدن و صنایع معدنی استان با همکاری دانشگاه شیراز در دست انجام است و در بخش اکتشاف نیز در چند پهنه شامل پهنه اکتشاف شمال و شمال شرق استان شامل (شهرستانهای بوانات،اقلید، خرمبید، آباده، سرچهان و بخشهایی از ارسنجان)، پهنه دولومیت در شهرستانهای جنوبی و جنوب غرب استان، مطالعات اکتشافی در شهرستانهای نورآباد و رستم، و پهنههای چهارگانه منطقه قطروئیه نی ریز مطالعات در حال انجام است.