خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

باغات هرمزگان در معرض هجوم ملخ‌ها قرار دارند

باغات هرمزگان در معرض هجوم ملخ‌ها قرار دارند
کد خبر : ۹۱۲۵۰۸

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در ستاد بحران استانداری گفت: هجوم ملخ ها در باغات بندرعباس، حاجی آباد و رودان به عنوان یک تهدید جدی برای این باغات پیش بینی می‌شود.

به گزارش ایلنا، علی باقرزاده همائی صبح امروز (۲۳ اردیبهشت ماه) در جلسه استانی ستاد بحران با موضوع تهاجم ملخ صحرایی که با حضور معاون استاندار، فرمانداران و جمعی از مدیران استانی برگزار شد، اظهار کرد: پس از ۴۲ سال ریزش ملخ صحرایی در حجمی گسترده از عربستان به منطقه نخیلو در شهرستان بندر لنگه در تاریخ ۷ بهمن ۹۷ شروع شد و تاکنون مبارزه با این آفت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه می‌توان استان هرمزگان را خط مقدم ورود ملخ صحرایی به کشور دانست، افزود: تاکنون در یک میلیون و ۴۰۷ هزار و ۵۹ هکتار اراضی ردیابی این آفت انجام گرفته و ۴۷ هزار و ۸۹۳ هکتار بر علیه ملخ صحرایی مبارزه صورت گرفته است.

باقرزاده با بیان اینکه ۵ هزار و ۳۷۸ هکتار پتانسیل سمپاشی روزانه بر علیه این آفت است، اضافه کرد: به طور متوسط حدود ۵۰ میلیارد عدد ملخ در سطوح مبارزه شده وجود داشته است.

وی با اشاره به شرایط موجود و جبهه‌های متعدد از دستجات میلیونی آفت در شبه جزیره عربستان، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی ۹۹-۹۸ بخش زیادی از ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان به نواحی جنوبی کشور وارد شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در ادامه وجود دستجات پر تراکم در استان‌های همجوار غربی و غرب استان را از دلایل افزایش خطر حمله ملخ به بخش مرکزی و شرقی استان اعلام داشت.

باقرزاده ادامه داد: در صورت تلاقی این دو وضعیت از جنوب و غرب، تهدید جدی برای باغات استراتژیک استان به ویژه در شهرستان های بندرعباس، حاجی آباد و رودان پیش‌بینی می‌شود.

وی همچنین در خصوص اقدامات شاخص این سازمان در جهت مبارزه با آفت ملخ صحرایی در استان اظهار کرد: تاکنون ۶۷ تن سم جهت مبارزه، ۴ دستگاه سمپاش یو ال وی پاش پشت وانتی، ۴ دستگاه‌سمپاش توربینی، ۱۷دستگاه سمپاش‌های پشتی، ۶ دستگاه سمپاش زنبه‌ای، ۶ دستگاه سمپاش اتومایزر پشتی، ۱۲۵ دست لوازم و تجهیزات ایمنی، بنزین هواپیما به میزان ۲۰ بشکه و روغن هواپیما به میزان ۸ بشکه تامین شده است.

این مقام مسئول، تعمیر سرویس و راه اندازی سمپاش‌ها، تعمیر و راه اندازی خودروهای صحرایی موجود، ورود یک فروند هواپیما سمپاش به استان، آموزش ۱۱ نفر از پرسنل در دوره های آموزشی بوشهر و شیراز، آزمایش سموم تولید داخل جهت مبارزه با این آفت، عدم خسارت به مزارع، باغات، مراتع و منابع طبیعی را از دیگر اقدامات شاخص سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان در جهت مبارزه با آفت ملخ صحرایی اعلام کرد.

باقرزاده با تاکید بر کمک دستگاه ها در امور لجستیک، خودرویی و استفاده از ظرفیت نیروهای بسیج، نظامی و تشکل های مردمی در ردیابی و مبارزه با ملخ در استان هرمزگان، بیان کرد: اعتبارات استانی سالجاری جهت کمک به اعتبارات ملی تخصیص یابد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ستاد مقابله با ملخ به صورت مستمر به ریاست فرماندار هر شهرستان در راستای همکاری در مبارزه با ملخ به دبیری جهاد کشاورزی استان هرمزگان برگزار شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز