خبرگزاری کار ایران

ایلنا از استان فارس گزارش می دهد؛

تاثیر کرونا بر کسادی بازار خرید وفروش طلا در شیراز /برخی طلافروشی‌ها نقدینگی لازم برای خرید طلا ندارند/ فروش ناچاری طلاهای خانگی توسط شهروندان استان

تاثیر کرونا بر کسادی بازار خرید وفروش طلا در شیراز /برخی طلافروشی‌ها نقدینگی لازم برای خرید طلا  ندارند/ فروش ناچاری طلاهای خانگی توسط شهروندان استان
کد خبر : ۹۰۹۴۲۳

شیوع ویروس کرونا شاید بیش از همه جهان، به زیان کسب‌وکارهای ایران شد؛ زیرا بسیاری از مشاغل، چشم‌انتظار رونق‌گرفتن کسب‌وکار خود در اعیاد مذهبی و ملی بود که متاسفانه شیوع کرونا در ایران همزمان با برخی از این اعیاد و روزها شد.

به گزارش خبرنگار  ایلنا، معمولا در ماه‌های رجب و شعبان، عید نوروز و بعضی دیگر از روزهای سال ، برخی کسب‌وکارها  از رونق بیشتری برخوردارند.اما این روزها به دلیل شیوع کرونا  بیشتر کسب‌وکارها  دچار آسیب شدند که در این میان، صنف طلا و جواهرفروشان یکی از زیان‌ده‌ترین صنوف متأثر از شیوع کروناویروس بودند.

حتی اکنون نیز که ۹۰ درصد مشاغل و صنوف  بازگشایی شده‌اند، طلا و جواهر فروشان  نه‌تنها عملاً فروش و درآمدی ندارند  بلکه به شکلی کم‌سابقه با هجوم فروشندگان سکه و طلاهای خانگی مواجه شده‌اند، از سکه‌های گرمی و بهار آزادی گرفته  تا طلاهای شکن و مصرفی.

 کرونا باعث فروش طلای شهروندان شد

چراییِ تمایل شهروندان به فروش طلا (با وجود زیان‌ده بودن نسبی آن)، اغلب ناشی از مشکلات و مسائل اقتصادی مانند به تعویق افتادن اجاره‌بها، برگشت خوردن چک‌های ضمانتی، سررسیدها و بدهی‌هایی است که اغلب شهروندان و صنوف، معمولاً با پیش‌بینی کسب درآمد از ماه‌های پایانی سال، آن‌ها را به ماه‌های ابتدایی سال موکول می‌کردند.

تعطیلی‌های ناگزیر متأثر از کرونا، معادلات و پیش‌بینی‌های اقتصادی بسیاری از مردم و صاحبان مشاغل را بر هم زد و حال، بسیاری ناچار به فروش اندوخته‌ها و سپرده‌ های فیزیکی خود مانند طلا و سکه شده‌اند.

در این میان اما برخی طلا و جواهرفروشان که نه‌تنها درآمدی نداشته‌اند، بلکه متحمل ضرر و زیان‌های ناشی از شرایط کرونایی بوده‌اند، اکنون با کاهش سرمایه نقدی و اندوخته نقدینگی روبه‌رو و ناتوان از خرید طلا و جواهر شده‌اند.

طلافروشی‌ها نقدینگی لازم  برای خرید ندارند

 رئیس اتحادیه طلا و جواهرفروشان شیراز در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها در دوران رکود و تعطیلی هستند، می‌گوید: در این شرایط تعداد قابل‌توجهی از شهروندان ناچار به فروش طلاهای خود شده‌اند، اما واقعیت آن است که میزان نقدینگی طلافروشان نیز محدودیت‌‌هایی دارد و با توجه به تعطیلی تقریبی  ۵۰ روزه طلافروشان و همچنین عدم فروش در ۱۵ روز اخیر، برخی از طلافروشان با محدودیت برای خرید طلا از مشتریان روبه‌رو شده‌اند.

سید محمد حسین مستغنی با بیان اینکه میزان نقدینگی طلافروشان برای خرید طلا از شهروندان محدودیت ‌هایی دارد، می‌افزاید: در این شرایط با توجه به اینکه عملاً ورودی نقدینگی به طلافروشی‌ها نزدیک به صفر شده و اغلب نیز خروجی نقدینگی به دلیل خرید طلا بوده است، طبیعی است برخی طلافروشی ‌ها مشکل نقدینگی برای خرید طلا از شهروندان داشته باشند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز در ادامه با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد فروش طلافروشی‌ها در بازه‌های زمانی  مانند اعیاد مذهبی و ملی است، می‌گوید: در این شرایط و در هنگامه ماه‌های مبارک رجب و شعبان و هچنین عید نوروز که بازه پیک فروش طلافروشی‌ هاست، به سبب شیوع اپیدمی کروناویروس، رونق کسب‌وکار طلافروشی ‌ها از بین رفت.

محمد حسین مستغنی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی طلافروشی ‌ها معمولاً چندماه از سال را بدون فروش و کسب سود سپری می‌کنند و در مناسبت‌ها و اعیاد است که می‌توانند فروش و درآمد داشته باشند، می‌افزاید: متاسفانه در دو ماه گذشته، طلافروشان نه‌تنها نتوانستند زیان ماه‌های گذشته را جبران کنند، بلکه به سبب تعطیلی‌های ناگزیر، متحمل ضرر و زیان بیشتری هم شدند.

مستغنی معتقد است ضرر و زیان طلافروشان در سال گذشته، «بیش از حد» بود و بسیاری از طلافروشان بخش قابل‌توجهی از سرمایه خود را از دست دادند.

تاثیر کرونا بر کسادی بازار خرید وفروش طلا در شیراز /برخی طلافروشی‌ها نقدینگی لازم برای خرید طلا  ندارند/ فروش ناچاری طلاهای خانگی توسط شهروندان استان

تعطیلی خودخواسته 

رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز در ادامه با اشاره به تعطیلی حدوداً دوماهه طلافروشی‌های شیراز می‌گوید: در جلسه اخیر اتحادیه، بسیاری از طلا فروشان شیرازی اعلام کردند مغازه‌های خود را همچنان تعطیل نگه خواهند داشت.

محمد حسین مستغنی سپس با بیان اینکه در شرایط تعطیلی کسب‌وکارها به خاطر شیوع کرونا، هیچ ارگانی هیچ‌ گونه کمک و تسهیلاتی مانند بیمه بیکاری و... برای صنف طلافروشان در نظر نگرفته‌ است، می‌افزاید: مطمئنیم در ادامه نیز هیچ‌گونه کمکی از جانب دولت به صنف طلافروشان نخواهد شد.

سال سختی در انتظار  است

مستغنی در ادامه با اشاره به اینکه معمولاً نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی درباره روند تحولات جهانی درباره قیمت طلا و دیگر بازارهای سهام داشت، می‌گوید: در شرایط شیوع کرونا بسیاری در جهان سرمایه‌های کاغذی خود را به سمت سرمایه‌های فیزیکی مانند طلا بردند و همین موضوع سبب شد که قیمت جهانی طلا به بالاترین حد خود از سال ۲۰۱۳ (۱۷۳۰ دلار به ازای هر اونس) برسد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر فروشان شیراز با اشاره به اینکه هر عاملی همچون افزایش بهره بانکی در آمریکا، مثبت‌شدن تراز بازار سهام ‌های جهان و حتی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا (در آذرماه ۹۹) می‌تواند بر قیمت جهانی طلا اثرگذارباشد؛ می‌افزاید: با این حال و با وجود آنکه نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی برای قیمت طلا داشت، اما به نظر می‌رسد در سال پیش‌رو سال سختی در انتظار بسیاری از کسب‌وکارها و به‌تبع آن طلافروشان نیز باشد؛ به‌ویژه آنکه به دلیل توقف بسیاری از کسب‌وکارها چرخش سرمایه کمتری وجود دارد که به سمت خرید طلا هدایت شود.

گزارش: احسان اکبرپور

انتهای پیام/
دبیر : احسان اکبرپور روزنامه نگار
ارسال نظر
پیشنهاد امروز