خبرگزاری کار ایران

بیت اللهی مطرح کرد:

استان قزوین جزو هفت استان زلزله خیز کشور است

استان قزوین جزو هفت استان زلزله خیز کشور است
کد خبر : ۹۰۴۳۰۸

رئیس‌بخش زلزله مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی گفت: قزوین در حوزه زلزله از مناطق پرخطر و جزو هفت استان زلزله‌خیز کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، علی بیت‌اللهی در نخستین جلسه شورای فنی استان قزوین طی سال جاری، اظهارداشت: وقوع ۶۱۹ زلزله در ۱۳ سال گذشته، خود بیانگر حادثه خیز بودن این منطقه بوده و وجود گسل‌های متعدد در مناطق مختلف، خطر وقوع این حادثه طبیعی در استان را بالا برده است.

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی شعاع وقوع بیشتر این زلزله‌ها را در ۱۰ کیلومتری قزوین دانست و گفت: وجود ۴۵ روستا و ۶ شهر در شعاع وقوع زلزله‌ها مسئله مهمی به شمار رفته که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد و همچنین پنج هزار بنای نیازمند به مقاوم‌سازی نیز در این محدوده مورد شناسایی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: قزوین به لحاط تراکم جمعیتی جزو ۹ استان با تراکم بالا، از نظر شاخص پهنه‌بندی بعد از تهران دومین استان پرخطر و از نظر تراکم زلزله، ششمین استان کشور محسوب می‌شود.

این مسئول حوزه زلزله، با بیان اینکه قزوین به عنوان یک شهر بزرگ و صنعتی و همچنین نزدیکی آن به پایتخت همواره از اهمیت فراوانی برخوردار بوده، تاکید کرد: موضوع تهیه طرح تعیین حریم گسل‌های این شهر با هدف کنترل ساخت و ساز و اعمال تمهیدات مهندسی باید از سوی مسئولان استان جدی گرفته شود.

بیت‌اللهی ادامه داد: گسل‌ها، پهنه‌هایی با ابعاد مختلف به شمار رفته تا جایی که نیروی زلزله خود را در این پهنه‌ها رهاسازی کرده و از شعاع ۲۰ تا ۷۰ کیلومتری نیز شکستگی‌هایی را ایجاد می‌کنند و هر قدر هم ساخت و سازهای ما مهندسی شده باشند، بناها مقاومت‌های لازم را در برابر آنها نمی‌توانند داشته باشند.

وی تهیه طرح تعیین حریم گسل در شهرهای تبریز، تهران، کرج، مشهد، کرمان و زنجان و تصویب آن در شورایعالی شهرسازی ایران را یادآور و تصریح کرد: این طرح جزو اسناد فنی در حوزه ساخت و ساز به شمار می‌رود و در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا نیز اعمال می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: در آیین نامه ۲۸۰۰ و در صفحه ۸۳ آن آمده که در پهنه گسل‌های اصلی، احداث ساختمان‌های با اهمیت بالا از جمله بیمارستان‌ها، مراکز آتش‌نشانی و کمک رسانی، تاسیسات برق و آب، نیروگاه‌ها و برج‌های مراقبت ممنوع اعلام شده، که این موضوعات در حوزه شهرسازی و ساخت و ساز باید جدی گرفته شود.

بیت‌اللهی با بیان اینکه تهیه نقشه گسل‌ها با دقت صورت گرفته و برروی نقشه‌های شهری نیز پیاده‌سازی می‌شوند، خاطرنشان کرد: به طور اصولی و اساسی مردم باید از حریم گسل‌های زلزله مطلع باشند تا متقاضان دریافت پروانه ساختمانی بدانند که بنای خود را در کجا و با چه شرایطی احداث می کنند.

وی برآورد اولیه برای تهیه طرح تعیین حریم گسل شهرهای بوئین زهرا و قزوین به منظور کنترل ساخت و ساز و اعمال تمهیدات مهندسی، ۱۰ میلیارد ریال اعلام شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز