رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جمع خبرنگاران :
اعضای ستاد مبارزه با کرونا در حوزه مسئولیتشان اظهار نظر کنند/خانواده بسیاری از بیماران کرونایی علاقهای برای بستری شدن آنها در نقاهتگاههای دولتی ندارند/ افزایش شیوع ویروس کرونا در استان با روندی ملایم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: رضایت شخصی و مکتوب شخص بیمار کرونایی مهمترین و محوریترین اصل برای بستری در نقاهتگاهها است.
به گزارش خبرنگار ایلنا،محمدحسین صومی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز هفته سلامت در پاسخ به اظهارات فرمانده سپاه عاشورا مبنی بر همکاری نکردن دانشگاه علوم پزشکی برای بستری کردن بیماران کرونایی در نقاهتگاه ها، افزود: بنده به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان تنها یکی از اعضای ستاد مقابله با کرونای آذربایجان شرقی هستم و استاندار به عنوان رئیس این ستاد باید پاسخگو باشد و بنظرم بهتر است هرکدام از اعضای ستاد مبارزه با کرونا در حوزه مسئولیت خود اظهار نظر کنند.
وی اظهار داشت: طبق پروتکل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به صورت دستورالعمل ابلاغ شده است، برای بستری کردن یک فرد در نقاهتگاه، رضایت فردی وی به علاوه دستورات پزشک معالج لازم و ضروری است که تاکنون در آذربایجان شرقی کسی تمایل به بستری شدن در این مراکز نداشته است.
صومی، فلسفه اصلی راه اندازی نقاهتگاه ها در استان های مختلف را شرایط بغرنج ۲ استان کشور در ابتدای شیوع ویروس کرونا و نیاز به تخت های اضافی دانست و ادامه داد: بر همین اساس طبق هماهنگی های لازم با ستادهای استانی و سپاه و ارتش این مراکز راه اندازی شد، اما این پیش بینی ها در استان های دیگر از جمله آذربایجان شرقی درست نبود و نیاز چندانی به انتقال بیماران کرونایی به نقاهتگاه ها به وجود نیامد.
وی اضافه کرد: بر همین اساس تصمیم گرفته شد تعدادی از مهمانسراهای نهادهای دولتی به عنوان محل بستری کرونایی ها پس از درمان در مراکز بیمارستانی به کار گرفته شود و چند محل در آذربایجان شرقی به همین منظور تدارک دیده شد، اما باز هم مردم استقبال نکردند و هم اکنون این مهمانسراها خالی است.
به گفته صومی طی دو هفته اخیر تنها ۲ نفر از بیماران درمان شده کرونایی در تبریز به مهمانسرای شهید کسایی جهاد کشاورزی استان منتقل شده اند که یکی از آنها نیز متواری شده است.
وی با تاکید بر اینکه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مراکز استانها فنیترین نفر برای اظهار نظر درباره ویروس کرونا هستند، گفت: بنده روزانه ۱۰ تا ۱۲ ساعت در این خصوص وقت می گذارم و افزون بر ۴۰ بیمار را از نزدیک معاینه و به جرات اعلام می کنم بیماران کرونایی و خانواده های آنها رضایتی برای بستری شدن در نقاهتگاه ها و مهمانسراهای دولتی نشان نمی دهند.
صومی افزود: با توجه به شرایط موجود دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان در نظر دارد با ارائه بسته های بهداشتی و داروهای مورد نظر، ادامه درمان بیماران بهبود یافته کرونایی در منازل شخصی دنبال شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به فعالیت تعداد یک هزار و ۴۱ خانه بهداشت در روستاهای آذربایجان شرقی، مجموع واحدهای بهداشتی و درمانی استان در شرایط کرونایی را ۲۷۰ مرکز اعلام کرد که به گفته وی از این تعداد ۴۰ مرکز به صورت ۱۶ ساعته فعال هستند.
صومی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۶ هزار پزشک، یکهزار و ۱۳۰ مراقب سلامت، یکهزار و ۷۴۱ بهورز و ۳۰۰ کارشناس بهداشت محیط برای مقابله با شیوه ویروس کرونا در مراکز درمانی و بهداشتی آذربایجان شرقی فعالیت شبانه روزی دارند.
وی روند شیوع ویروس کرونا در آذربایجان شرقی را افزایشی با روندی ملایم اعلام کرد و گفت: با توجه به کاهش تعدادی فوتی ها و نیز آمارهای پایین تر مبتلایان نسبت به هفته های گذشته، رسیدن به شیب کاهشی در روزهای آینده محتمل است.