سنگینی غبار ویروس کرونا بر نقش و نگار سفال مند گناباد/سفالگران به دلیل شیوع کرونا متضرر شده اند
شیوع بیماری کرونا باعث ضرر بسیاری از سفالگران گناباد شده است، سفالی که آوازه اش جهانی است این روزها غبار ویروس کرونا غمی بر نقش و نگارهای پر از رمز و رازش گذاشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گناباد، این روزها شور و حالی در بازار سفال مند نیست ،از آنجایی که هر سال بیشترین فروش ظرف سفالی مربوط به تزئینات هفت سین در ماههای آخر سال اسفند و فروردین بوده ، امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش مسافران نوروزی و گردشگران هنرمندان سفالگر دچار زیان شده اند.
این روستای تاریخی با حضور هنرمندان سفالگری چون هادی توسلی ، محمدترابی ، حسن ترابی ،حسین ترابی ،محمودترابی ،جواد تقوی ،مهدی محمدی ، حسن امیری و شجاعی از قدیم مهد تولید سفال در شهرستان گناباد بوده و امروز هم فروشگاهها و بازار سفال مند از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان است.
هر یک از کارگاههای تولید و فروشگاههای عرضه سفال برای حدود ده تا پانزده نفر اشتغال زایی ایجاد می کند.
این روزها بازار سفالگران کساد است ، سفالگرانی که از ماهها قبل برای زیبایی سفره های هفت سین نوروز از دل آب و خاک ظروف سفالی را با جان و دل نقش زدند تا آرامش و سادگی تاریخ کهن این دیار را به گوش جهانیان برسانند.
امروز این سفالگران غم بزرگی بر چهره دارند، زیرا این تولید کنندگان شغل اصلی و در آمدشان از ظرف سفالی و هنر دستشان است .
پای دردل هر کدام از سفالگران می نشینی میگویند حدود یک ماه است که هیچ فروشی نداشتهاند ،برخی مغازه ها هم که باز است خریداری نیست و تمام سفارشات سفالی در انتظار فروش مانده است .
سفالی که آوازه اش جهانی است این روزها غبار ویروس کرونا غمی بر نقش و نگارهای پر از رمز و رازش گذاشته است، رازهایی که آیین و رسوم مردمان این دیار را به زیبایی برای هنرمندان و علاقمندان به نمایش میگذارد.
روستای مند یکی از روستاهای قدیمی شهرستان گناباد است که حدود چهار کیلومتر با مرکز شهرستان فاصله دارد .