خبرگزاری کار ایران

آشوری مطرح کرد:

کشاورزی هرمزگان نیازمند تغییر الگوی کشت است/ مطالعه طرح جامع گردشگری فارغان زمینه‌ساز رونق منطقه

کشاورزی هرمزگان نیازمند تغییر الگوی کشت است/ مطالعه طرح جامع گردشگری فارغان زمینه‌ساز رونق منطقه
کد خبر : ۸۶۸۲۱۵

نماینده مردم بندرعباس، حاجی‌آباد، قشم، بندرخمیر و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی از تدوین طرح جامع گردشگری فارغان خبر داد و گفت: اقتصاد کشاورزی دچار مشکل است و اگر در کشور و خصوصا هرمزگان شاهد تغییر روش در این حوزه نباشیم، به انقراض منتهی می‌شود.

به گزارش ایلنا از بندرعباس، محمد آشوری در جمع مردم حاجی‌آباد، با اشاره به درخواست مردم این شهرستان در خصوص مسائلی مانند، تامین گاز لوله‌کشی، آب و غیره، اظهار کرد: اقتصاد کشاورزی دچار مشکل است و اگر در کشور و خصوصا هرمزگان شاهد تغییر روش در این حوزه نباشیم، به انقراض منتهی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فارغان منطقه‌ای با مزیت دامداری و کشاورزی است، افزود: در زمینه کشاورزی، به دلایل مختلف و وجود اشکالات در سطح استان و منطقه، رضایت مردم جلب نمی‌شود.

نماینده مردم حاجی‌آباد در مجلس ادامه داد: سال‌ها قبل، نارنگی یک محصول پایدار و درآمدزا برای مردم این منطقه محسوب می‌شد، ولی امروز هزینه‌ها و درآمد حاصل از کشت این محصول هم‌خوانی ندارند و هزینه تولید محصولات کشاورزی بالا رفته است.

آشوری با تاکید بر اینکه ایجاد امنیت در بازار، بازاریابی صحیح، خرید تضمینی، تغییر الگوی کشت و غیره برای بقای این حوزه ضروری است، اضافه کرد: اغلب مردم روستایی به صورت اجدادی شغل کشاورزی را دنبال کرده‌اند و تمام بار آن را بر خلاف صنعت، به دوش کشده‌اند و اکنون حمایت همه‌جانبه برای ادامه آن ضروری است.

رئیس مجمع نمانیدگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تصویب لایحه استمهال وام‌های کشاورزی و بخشودگی سود و دیرکرد آن در حمایت از بخش کشاورزی یکی از اقدامات مهم مجلس شورای اسلامی بوده است.

وی ضمن تاکید بر اینکه حفظ کشاورزی نیازمند حمایت همه‌جانبه است، گفت: در جلسه نمایندگان کشاورزان، مسئولین دولتی و اعضای تشکل‌های مختلف استان هرمزگان با رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، مشکلات و صیانت از فعالین این عرصه مورد تاکید قرار گرفت.

آشوری در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه سال‌ها قبل برخی معتقد بودند گازرسانی به استان‌های جنوبی توجیه اقتصادی ندارد، گفت: با کمک سایر نمایندگان و بر اساس اصل 48 قانون اساسی که اعلام کرده هرگونه توزیع منابع و فرصت‌ها و درآمدها باید بر اساس عدالت باشد، این دیدگاه اشتباه را از بین برده و حاجی‌آباد به عنوان یکی از بخش‌های سردسیر هرمزگان به عنوان اولین شهر استان از نعمت گاز برخوردار شد.

عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم توسعه زیرساخت‌های فارغان، گفت: بر اساس اعلام شرکت گاز استان، تا اردیبهشت‌ماه سال آینده عملیات اجرایی گازرسانی به این منطقه آغاز می‌شود.

وی گازرسانی به روستاها را امری ضروری دانست و بیان کرد: در مصوبه‌ای دیگر، گازرسانی به روستاهایی که با فاصله پنج کیلومتری از خط لوله اصلی انتقال قرار دارند مورد تصویب قرار گرفت و بدین ترتیب مشکل برخی مناطق حل شد.

به گفته آشوری، علت این که نمایندگان جنوب به دنبال این مسئله بودند، این بود که هزینه‌های هر خانوار در جنوب به نسبت سایر بخش‌های کشور بالاتر بود و بر اساس آمارها، هر خانوار باید حداکثر 20 درصد درآمدها را در حوزه انرژی مصرف کند ولی در استان هرمزگان این نرخ تا حدود 50 درصد افزایش داشت و باید برای کاهش آن تلاش کنیم.

آشوری با بیان اینکه روند گازرسانی به شهرها و مناطق سردسیر استان رو به رشد است، تصریح کرد: در حوزه  زیرساخت‌ها، بحث راه، یک مسئله اساسی است که روند رو به رشدی را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به اینکه محدودیت‌های اقتصادی دولت پروژه‌های راهسازی را کند کرده است، تاکید کرد: تهیه شناسنامه برای هر شهر و روستا و تعیین اولویت‌ها در آن یک ضرورت است، چرا که، هرچند تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله داریم اما مدل اولویت‌بندی نیازها می‌تواند باعث حل مشکلات شود.

آشوری با بیان اینکه تصویب قانون اختصاص سه درصد از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده روند توسعه روستاها را تسریع کرده و چهره روستاها تغییر داده است، بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اساسی مجلس شورای اسلامی، ایجاد اشتغال پایدار در روستاها بود و بر همین اساس طی درخواست از مقام معظم رهبری، برداشت 12 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به منظور ایجاد اشتغال پایدار در روستاها در دستور کار قرار گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود ظرفیت گردشگری در شهرستان حاجی‌آباد، تاکید کرد: فارغان یک منطقه بکر گردشگری است و با توجه به موقعیت مکانی، شرایط آب و هوایی و وجود برخی زیرساخت‌های لازم، مطالعه این بخش در حال انجام است.

آشوری با تاکید بر اینکه باید یک منطقه گردشگری به هم پیوسته در شهرستان حاجی‌آباد راه‌اندازی شود، اظهار کرد: وجود جاذبه‌های طبیعی متعدد در این شهرستان می‌تواند موجب رونق بیشتر حاجی‌آباد شود.

وی در انتها تاکید کرد: جذب سرمایه‌گذار برای رونق گردشگری در این شهرستان ضروری بوده و می‌تواند موجب ایجاد اشتغال پایدار شود.

کشاورزی هرمزگان نیازمند تغییر الگوی کشت است/ مطالعه طرح جامع گردشگری فارغان زمینه‌ساز رونق منطقه

کشاورزی هرمزگان نیازمند تغییر الگوی کشت است/ مطالعه طرح جامع گردشگری فارغان زمینه‌ساز رونق منطقه

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز