در استان البرز انجام میشود؛
توسعه تحقیقات موسسه رازی به منظور تولید واکسن سالمونلا
مدیر تحقیق، توسعه و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از انجام روش های جدید برای شناسایی و تشخیص باکتری سالمونلا در طیور و مواد غذایی در دنیا خبر داد و گفت: موسسه رازی پژوهش های متعددی در این زمینه انجام داده است.
به گزارش ایلنا، سهیلا مرادی بید هندی درباره روش های مختلف تشخیصی باکتری سالمونلا با بیان اینکه این باکتری از طریق مواد غذایی به ویژه مرغ به انسان انتقال پیدا می کند، گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای بین المللی در مواد غذایی به ویژه فرآورده های گوشتی، در هر 25 گرم به هیچ عنوان نباید این باکتری وجود داشته باشد.
وی افزود: با توجه به پیشرفت های علمی دنیا روش های جدید و نوآورانه برای تشخیص این باکتری شناخته و معرفی شده است تا در زمانی کوتاه قادر باشیم باکتری سالمونلا را در مواد غذایی تشخیص داده و از بروز بیماری در افرادی که فرآورده های گوشتی مصرف می کنند جلوگیری کنیم.
مرادی با اشاره به اینکه در بخش میکروب شناسی موسسه رازی، طرح های متعددی در ارتباط با جداسازی این باکتری از مزارع پرورش مرغ و کشتارگاه ها انجام و نمونه های مختلفی از سالمونلا جداسازی شده است، یادآور شد: بیش از دو هزار و 640 سروتایپ از این باکتری شناخته شده است.
مدیر تحقیق، توسعه و فناوری موسسه رازی تاکید کرد: شناخت انواع شایع سروتایپ سالمونلا در ایران برای انتخاب نمونه مناسب که در نهایت به ساخت واکسن منجر شود،کمک شایانی می کند.
وی افزود: علاوه بر جداسازی نمونه های مختلف باکتری سالمونلا در موسسه رازی، طرح بهینه سازی شرایط رشد و غیرفعال سازی و بررسی ایمنی زایی باکتری کشته شده سالمونلا در حال اجرا است که امیدواریم نتایج این تحقیقات گامی برای تولید واکسن سالمونلا در آینده باشد.
مرادی، بیماری سالمونلوز را از بیماری های مشترک بین انسان و دام و طیور نام برد و در مورد نشانه های بالینی آن در انسان گفت: در صورت ابتلا به این بیماری، دستگاه گوارش تحت تاثیر قرار می گیرد و به صورت اسهال و بیرون روی در افراد مشاهده می شود.گرچه افراد در صورت مشاهده این علائم حتما باید به پزشک مراجعه کنند زیرا علائم بالینی این باکتری مشابه برخی باکتری های دیگر است.
این عضو هیئت علمی موسسه رازی با بیان اینکه بیماری سالمونلوز، می تواند خود محدودشونده باشد، تاکید کرد: آنچه مهم است اینکه باکتری سالمونلا می تواند در بعضی از ارگان های بدن قرار بگیرد بی آنکه افراد علائم بالینی از خود نشان دهند و سپس از طریق مدفوع این باکتری را دفع کنند و به این ترتیب انتقال این باکتری در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی به ویژه در افرادی که در رستوران ها کار می کنند، به سادگی امکان پذیر است و می تواند مشکلات متعددی ایجاد کند.