خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی فارس:

بیش از ٨٠ درصد اقتصاد ما توسط دولت اداره می‌شود/نباید متکی به درآمد تک محصولی باشیم

بیش از ٨٠ درصد اقتصاد ما توسط دولت اداره می‌شود/نباید متکی به درآمد تک محصولی باشیم
کد خبر : ۸۶۰۴۶۲

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه اقتصاد ما دولتی است و امروز بیش از ٨٠ درصد اقتصاد ما توسط دولت اداره می‌شود، تصریح کرد: توقع و انتظارها از ٢٠ درصدی است که توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شود.

به گزارش ایلنا، خسرو فروغان در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان فارسبا اشاره به اینکه راهکار حل بسیاری از مسائل اقتصادی به ویژه حوزه صادرات این است که از ارائه آمارهای غیرواقعی پرهیز کنیم، گفت: متاسفانه برای بالا بردن ارزش خودمان به آمارهای غیرواقعی روی آورده‌ایم.

وی افزود: در این روز باید قدردان کسانی باشیم که می‌خواهند با دست خالی به رونق بخشیدن چرخه اقتصاد کشور کمک کنند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: در رکن اقتصادی، حاکمیت اقتصادی نداریم و تصمیم گیری‌ها موانعی برای بخش خصوصی ایجاد کرده است.

فروغان خاطرنشان کرد: کشوری رونق دارد که تولید داشته باشد و صادر کننده به اقتصاد کشور کمک کند اما امروز صادرکنندگان ما با دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های متناقض دچار سردرگمی شده‌اند.

او عنوان کرد: آنچنان حجم مالی و کمکی به ما نمی‌شود تا به صادر کنندگان بزرگ کمک کنیم. امروز تولید کننده ما با مشکلاتی در قیمت تمام شده مواجه است و باید هزینه بیشتری نسبت به کشورهای دیگر بدهد.

این فعال اقتصادی همچنین برگشت ارز صادراتی و بخشنامه‌های مکرر و متناقض را از مهمترین موانع در امر صادرات برشمرد.

دولت تاجر خوبی نیست

رئیس خانه صمت استان هم در ادامه تصریح کرد: وجود قوانین دست و پاگیر و فرسوده موجود باعث قربانی شدن دو قوه مجریه و قضائیه شده است.

سهراب شرفی اضافه کرد: قانون تجارت ما به سال ۱۳۰۳ برمی‌گردد که در بازنگری آن شوکه شدیم.

وی با بیان اینکه راه یافتگان مجلس در ادوار مختلف از حوزه اقتصاد نبودند و منابع کشور وصل به درآمد نفتی شد، افزود: در بودجه ٩٩ مقرر شده صادرات از مالیات مشروط بر اینکه ارز بازگردد، معاف شود.

رئیس خانه صمت استان با بیان اینکه دولت نه مولد، نه تولیدکننده و نه تاجر خوبی است، ادامه داد: لذا باید اتاق فکری برای بخش صادرات ایجاد شود تا مسیر هموار شود و هم متکی به درآمد تک محصولی نباشیم.

 توسعه صادرات غیر‌نفتی، استراتژی اقتصاد پایدار است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز در این مراسم گفت: بر اساس گزارش گمرک در 9 ماه نخست امسال میزان صادرات در استان فارس 300 میلیون دلار بوده است.

حمیدرضا ایزدی افزود: ارزش دلاری صادرات غیر نفتی استان فارس در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته  افزایش 59 درصدی داشته و به لحاظ وزنی نیز 2 درصد افزایش داشته و  کشورهای هدف صادراتی استان فارس افغانستان، عراق، امارات متحده عربی، پاکستان، ویتنام، کویت، آلمان، ترکیه،  روسیه، هند، اندونزی و قطر بوده است.

ایزدی نگاه ویژه به صادرات کالاهای با کیفیت و بسته‌بندی مناسب ذائقه مشتریان بازارهای خارجی را از مهم‌ترین معیار توسعه فعالیت‌های تجاری دانست و تصریح کرد: توسعه فعالیت‌های صادراتی سبب کاهش بیکاری، افزایش اشتغال، ارتقاء توان رقابت با کشورهای قدرتمند در فعالیت‌های تجاری و تولیدی  و رفع معضلات اجتماعی می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اشاره به اینکه توسعه صادرات غیر‌نفتی، استراتژی اقتصاد پایدار است، گفت: عمده‌ترین کالاهای صادراتی استان بر اساس اولویت و مزیت صادراتی عبارتند از: کود اوره، محصولات فولادی، پودر و عصاره شیرین بیان، سیمان و کلینگر، رب گوجه فرنگی، فرش و گلیم دستباف، صنایع الکترونیک، انواع میوه و تره بار، خرما، انجیر، قیر،کاشی و سرامیک و چینی بهداشتی و صنایع غذایی که هر کدام در سطح بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی دارای جایگاه خاص است.

به گزارش ایلنا در این آیین از ۲۲ صادر کننده نمونه استانی، هفت صادر کننده شایسته تقدیر و یک صادر کننده نمونه ملی استان فارس تقدیر شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز