خبرگزاری کار ایران

پرداخت غرامت به بیش از ١٨ هزار نفر از کشاورزان خراسان رضوی

پرداخت غرامت به بیش از ١٨ هزار نفر از کشاورزان خراسان رضوی
کد خبر : ۸۵۷۳۱۸

مدیر گروه خدمات بیمه محصولات بانک کشاورزی خراسان رضوی گفت: از محل صندوق بیمه کشاورزی تاکنون ۳۱۲ میلیارد ریال غرامت به ۱۸ هزار و ۲۵۷ نفر از کشاورزان استان برای سال زراعی ۹۷-۹۸ پرداخت شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، محمود رضا فرزانه در این خصوص افزود: این در حالی است که سال زراعی ۹۶-۹۷ مبلغ ۳۶۳ میلیارد ریال غرامت به ۲۱هزار و ۱۷ کشاورز در استان خراسان رضوی پرداخت شد. 

وی اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد بیلان مالی این صندوق توسط دولت تأمین می‌گردد که نیازمند تحقق مشارکت ۳۰ درصدی بهره‌برداران است و ۲۰درصد صندوق بیمه کشاورزی در بیمه های پایه هم با مشارکت بیمه‌شدگان و مابقی آن از طرف دولت تأمین ‌می‌شود.

فرزانه اعلام کرد: تا سال ۹۴ بانک کشاورزی خسارات کشاورزان را پرداخت می‌کرد و پس از آن ردیف مستقلی با تخصیص صددرصدی اعتبار به بیمه در این بخش اختصاص پیدا کرد و با گسترش جامعه آماری صندوق بیمه کشاورزی باعث رقیق شدن تأثیر خطرات است.

وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی  ۹۶_۹۷ مبلغ ۱۸ میلیارد و ۸۲۶ میلیون ریال حق بیمه توسط بیمه گذاران حوزه عمل شعبه نیشابور و ۱۸ میلیارد ریال توسط دولت تأمین و متعاقب آن میزان غرامت پرداختی طی این سال معادل ۳۲ میلیارد ریال بوده است.

وی بیان کرد: عمده محصولات مهم و استراتژیک استان از قبیل گندم، جو، کُلزا و چغندرقند تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی است.

مدیر گروه خدمات بیمه محصولات بانک کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: اختلاف نظر بیمه‌گذار با کارشناسان خسارت صندوق بیمه کشاورزی امری طبیعی است که در این صورت با همکاری جهادکشاورزی و تعیین کارشناس دوم مشکل حل می‌شود و در مرحله بعد کمیته داوری پیش‌بینی شده است.

فرزانه با اشاره به اینکه اثرات تغییر اقلیم در ایران از غرب به شرق تشدید می‌گردد، ادامه داد: ضرورت توجه بیشتر سیاست‌گذاران را می‌طلبد و با کمک صندوق بیمه کشاورزی حجم اعتبار اختصاص یافته به خسارت دیدگان به صورت متعادل توزیع می‌شود.

وی اذعان داشت: در ۵۰ سال اخیر با افزایش دما در سطح زمین روبرو بوده‌ایم که پیامد آن در منطقه خاورمیانه پیش بینی کاهش ۱۵ درصد بارندگی در منطقه خاورمیانه است که در نتیجه آن شاهد پائیزهای خشک و کاهش بارندگی در زمستان هستیم.

وی با ابراز ناامیدی ادامه داد: بخش کشاورزی بیش از سایر بخش‌ها تحت تأثیر تغییر اقلیم قرار دارد و حاصل تغییر اقلیم افزایش درجه حرارت است که حاصل آن ورود میلیون‌ها تُن بخار به جو بوده که نتیجه آن بروز سیل و خشکسالی در نقاط مختلف زمین است.

فرماندار نیشابور نیز گفت: امروز نیازمند افزایش رغبت و جلب اعتماد کشاورزان برای ایمن کردن محیط کسب و کارشان در برابر حوادث طبیعی هستیم.

علیرضا قامتی افزود: بیمه یک صنعت است که در آن صنایع مختلف دخالت دارند و فرهنگ آن باید با آموزش بوسیله مروجان کشاورزی گسترش یابد در این چارچوب باید حوزه‌های مشاوره‌ای و ترویجی افزایش یافته و ارتباط مؤثر بین بخش کشاورزی و بیمه ایجاد شود.

وی اظهار داشت: تغییر الگوی کشت به دلیل تغییر اقلیم یک ضرورت است و پیش‌بینی‌های هواشناسی با ضریب صحت ۷۵ درصد در این زمینه در مقابله با این مخاطرات برای کشاورزان بسیار مؤثر است و اقلام کشاورزی که مشمول مقررات بیمه‌ای می‌شوند باید اطلاع‌رسانی شده و مشوق‌ها در این بخش افزایش یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز