خبرگزاری کار ایران

با حضور معاون دامپزشکی کشور؛

همایش ملی سالمونلا برگزار شد

همایش ملی سالمونلا برگزار شد
کد خبر : ۸۳۸۵۴۰

بیماری سالمونلا در همایش ملی با موضوع "چالش های پیش رو از تشخیص تا کنترل" در سالن آمفی تئاتر موسسه سرم سازی رازی با حضور معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور و اساتید و کارشناسان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی صفر ماکنعلی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور امروز در همایش ملی سالمونلا، اظهار داشت: باید این موضوع را بپذیریم که پیش از این در کشور، فرایندی به نام برنامه جامع برای سالمونلا نداشتیم و در اصطلاح غربی ها از کارهای انجام شده ما به عنوان رفتارهای عجیب نام می بردند.

وی از برنامه‌ جدید ملی کنترل سالمونلا در سال جاری یاد کرد و گفت: در اردیبهشت سال گذشته فراخوانی برای طراحی طرح جامع کنترل اعلام شد که با استفاده از اساتید دانشگاه و منابع بین المللی و با بررسی پیشنهادات مراکز استانها در کمیته تخصصی در نهایت، برنامه ای با ۵ محور تهیه و تنظیم شد.

این مقام مسئول اظهار داشت: برنامه جامع به عنوان دستور کار ابلاغ شد لذا در واحدهایی که اجداد در تولید گوشت و تخم مرغ بهداشتی از طریق تولید جوجه‌های عاری از سالمونلا هدایت می شوند در برنامه ارتقاء طرح کنترل و پایش وضعیت سالمونلا در واحدهای اجداد تخمگذار و گوشتی، دارای اولویت است.

ماکنعلی گفت: در نمونه برداری های اخیر از مزارع مادر گوشتی، سطح آلودگی ۳۸ درصد است در حالیکه این میزان به طور میانگین در تهران ۴۸ درصد و در سایر استانها حدود ۵۳ درصد است.

معاون سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه تغییر در روش نمونه‌برداری بر اساس اصول و روشهای رایج در کشورهای اروپایی، نظارت مستمر بر عملکرد امنیت زیستی در این واحدها صورت می گیرد، اظهار داشت: در مرحله ابتدایی این برنامه، ارزیابی تشخیصی صورت می گیرد که واحدهای شناسایی و به موقع کنترل شوند.

ماکنعلی ادامه داد: در سال اول در گله‌های اجداد، ارتقاء امنیت‌ زیستی و تغییر روش نمونه برداری و امکان استفاده از واکسن برای کنترل سالمونلا در گله‌های پولت حائز شرایط امنیت زیستی که موفق به اخذ تاییدیه های کمیته‌های ممیزی امنیت زیستی گردیده است، انجام می شود.

معاون سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: طبق برنامه‌ جامع کنترل ابلاغ شده، پاک‌سازی گله‌های مولد برای تولید جوجه‌های سالم از اولویت‌های کنترل سالمونلا است و اجرای طرح در واحدهای گوشتی از سال سوم، دنبال می شود.

وی با اشاره به دستورکار قراردادن طرح تدوین برنامه ملی کاهش آلودگی سالمونلا، ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته، طی ۵ سال آینده، میزان آلودگی به سالمونلا در واحدهای مرغداری کشور به ۲۰درصد کاهش پیدا کند.

آغاز مطالعات تولید واکسن سالمونلا

محمدحسین فلاح مهرآبادی، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری موسسه رازی به خبرنگاران گفت: با توجه به اهمیت تشخیص بیماری های مشترک انسان و دام و طیور، همایش ملی سالمونلا با هدف انتقال آخرین دستاوردهای علمی در این حوزه با همکاری سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و درمان و بخش خصوصی برگزار شد.

وی افزود: این همایش  با ایجاد ارتباط و تعامل بین بخش های علمی کشور در زمینه کنترل بیماری سالمونلا و انتقال دانش و یافته های علمی و تجربیات بخش های مختلف و در نهایت کنترل و پیشگیری بیماری، دنبال شد.

فلاح مهرآبادی بیماری سالمونلا را به عنوان مهمترین بیماری مشترک دام و انسان در تمام دنیا، دانست و تصریح کرد: وزارت بهداشت و درمان در بخش انسانی، سازمان دامپزشکی در بخش دام و طیور و موسسه رازی در راستای حوزه تشخیص و تولید واکسن، خدمات خود را ارائه می کنند.

وی به توسعه و روش های تشخیص طبق آخرین متد دنیا و با توجه به تنوع زیاد این بیماری اشاره کرد و گفت: موسسه رازی در آغاز راه تواید واکسن بیماری سالمونلا مطالعات تحقیقاتی خود را آغاز کرده که تا مرحله تولید و عرضه محصول حدود ۲ تا ۵ سال، فرصت لازم است.

اهمیت کنترل و پیشگیری سالمونلا

سهیلا مرادی بیدهندی، سرپرست مدیریت تحقیق توسعه و فناوری موسسه رازی در جمع خبرنگاران گفت: همایش ملی سالمونلا با هدف کنترل و پیشگیری این باکتری در موسسه رازی برگزار شد چراکه این باکتری از طریق دام و طیور و مواد غذایی به آسانی قابل انتقال به انسان بوده و منجربه بیماری می شود.

وی با عنوان اینکه همایش ملی سالمونلا درصدد بالابردن سطح علمی جامعه است، ادامه داد: این بیماری بدون علائم بالینی بوده و ممکن است در بسیاری از موارد، افراد ناقل بیماری باشند و به واسطه عدم رعایت بهداشت در تهیه مواد غذایی، باکتری منتقل شود.

این کارشناس در موسسه رازی تصریح کرد: با توجه به دغدغه خسارات سنگین این باکتری و به منظور نیاز اعلام شده از طرف سازمان دامپزشکی کشور، پروژه های تحقیقاتی توسط موسسه سرم سازی رازی در مرحله اجرا است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز